View Single Post
Vechi 27.10.2010, 19:42:23
Pr. Gheorghe
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
P.S. In privinta valorii mele aveti dreptate: nu am nici o valoare, fiind la inceput de drum.
Aceasta marturisire, care arata smerenia, impreuna cu citatul de-l aveti ca semnatura si pe care cred ca-l iubiti in intelesul lui, trebuie sa va faca sa urmati un anumit traseu spre induhovnicirea firii. Acest traseu se va arata a fi unul corect daca veti da dovada, chiar de la inceput ca aveti puterea de a asculta de cel ce, din mila si dupa stiinta atotcunoscatoare a lui Dumnezeu, este asezat pe o treapta care solicita obligatoriu, din partea domniei voastre, ascultare!

Poate avem fiecare o alta definitie a ascultarii celei in Hristos Domnul, cu toate ca, daca ma numiti parinte si stati in aceeasi casa cu mine, pentru domnia voastra ascultarea ce buna nu este decat una. Si tot despre aceasta, raspunsul meu pentru dumneavoastra va fi dupa Sfantul Apostol:
Citat:
5. Și toată trufia care se ridică împotriva cunoașterii lui Dumnezeu și tot gândul îl robim, spre ascultarea lui Hristos,
6. Și gata suntem să pedepsim toată neascultarea, atunci când supunerea voastră va fi deplină.
7. Judecați lucrurile așa cum se arată: dacă cineva are încredere în sine că este al lui Hristos, să gândească iarăși de la sine aceasta, că precum este el al lui Hristos, tot așa suntem și noi

(Epistola a doua către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel, cap. 10)
La aceasta adaugati si "semnatura" mea pe acest forum:
Citat:
Cuvântul lucrează și nu oricum, ci ca o sabie cu doua taișuri! Pe unul îl taie spre pierderea lui, iar pe altul îl taie spre răsădirea lui în viața veșnică! Dupa inima fiecăruia. Preotul trebuie sa vorbească, dupa Harul Duhului ce lucrează în el. Așa să-mi ajute Dumnezeu! Cine are urechi duhovnicești va prinde esența cea duhovnicească, cine are urechi trupești doar, va prinde doar mânia spre mai multă mânie, chiar de nu am pus deloc mânie în cuvintele mele.
Cu acestea veti vedea ce fel de parinte pot eu sa va fiu! Daca nu acceptati un astfel de parinte, mai bine ma numiti de acum inainte "domnu' preot", sau mai simplu "popa".

Desi sunteti "la inceput", cum marturisiti, sunt sigur ca aveti capacitatea de a accepta ca ceea ce se afla lasat noua de Dumnezeu in Cartea Sfanta nu poate fi rastalmacit de "cei mici si fara putere", decat daca doresc sa-si primejduiasca sufletele. Sper ca inceputul despre care spuneti ca reprezinta prezentul pentru dumneavoastra, sa fie inceputul cel bun! Privindu-va constant in oglinda constiintei proprii si nu in sfaturile ispititoare ale orbilor, veti vedea care este actiunea ce trebuie sa urmati acum, in prezentul dumneavoastra: fie ascultarea de Biserica, chiar (sau mai ales) prin preotii ei ce sunt in Biserica, fie ingrosarea randurilor celor orbi, calauze de alti orbi.

Faceti ce vreti, dar sa nu faceti nimic fara binecuvantarea duhovnicului, chiar daca doriti doar sa vorbiti "una-alta" pe forum. Si aici sunt demoni!

Last edited by Pr. Gheorghe; 27.10.2010 at 19:56:36.
Reply With Quote