View Single Post
Vechi 28.10.2010, 01:26:11
paradosis paradosis is offline
Banned

Data înregistrării: 18.07.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Vedeți dv vreo contradicție între ce spune apostolul și ce spune papa ? Chiar sunteți serios când, practic, afirmați că numai stiliștii se vor mântui ?
MD, versetele pe care le citati se refera la cei care au trait sub Lege (cunoscind-o sau nu), inainte ca Legea sa fie implinita prin Domnul, si pogoramintele care li s-au dat. Versetul imediat urmator arata insa clar cum va fi facuta judecata:
“In ziua in care Dumnezeu va judeca, prin Iisus Hristos, dupa Evanghelia mea, cele ascunse ale oamenilor.” (Romani 2:16)
Iar ca sa fii mintuit trebuie sa-l primesti pe Hristos (care S-a coborit si in Casa Mortilor in Simbata Mare ca sa se faca cunoscut si dreptilor care au trait inainte):
“Ca de vei marturisi cu gura ta ca Iisus este Domnul si vei crede in inima ta ca Dumnezeu L-a inviat pe El din morti, te vei mantui.” (Romani 10:9)
Dumnezeu vrea ca toti oamenii sa se mintuiasca, de aceea, in chipuri de cele mai multe ori nebanuite noua, ii apropie de Credinta cea Adevarata ("Am fost aflat de cei ce nu Ma cautau si M-am facut aratat celor ce nu intrebau de Mine", Romani 10:20), dar oamenii au libertate de vointa si de aceea il accepta sau il resping pe Hristos. A crede ca exista oameni (sanatosi) care n-au auzit in viata lor de Hristos inseamna a te indoi de Pronia Cereasca. Deja in vremea apostolilor Cuvintul era cunoscut pina la marginile Lumii:
“Prin urmare, credinta este din auzire, iar auzirea prin cuvantul lui Hristos.

Dar intreb: Oare n-au auzit? Dimpotriva: "In tot pamantul a iesit vestirea lor si la marginile lumii cuvintele lor". (Romani 10:17-18)
MD si Erethorn, va rog sa comunicati si la Vatican!
Reply With Quote