View Single Post
  #7  
Vechi 14.12.2010, 15:14:43
anna21 anna21 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Mesaje: 3.461
Implicit

Citat:
În prealabil postat de I.Calin Vezi mesajul
însă, e imposibil... Creștinii autentici luptă arareori cu oameni vii, ei luptă cu idei, mentalități, convingeri și pretenții de și pentru sine însuși, fără scăpare, dintr-un noian de gânduri implacabil seci. Creștinii sunt oamenii ce reclamă dreptul de responsabilitate al individului, dreptul fiecăruia de-a nu uita că propria dreptate este bumerangul personal azvârlit către ceilalți și fără posibilitatea unui control asupra feed-back-ului.

acest site, e tocmai șansa unui creștin ortodox de a lupta cu sine pentru păstrarea credinței!

și apropo, pe Nero, nu l-ai inventat dumneata, stimată doamnă. El preexistă în fiecare dintre cei ce ... ard (pe sine sau pe alții).

În concluzie, să ne păstrăm credința și decența (de care, ocazional, eu nu am dat dovadă) în fața celor care nu mai știu să prețuiască Evanghelia lui Hristos.

Întru Hristos, nimeni nu e singur! Și chiar de-ar fi să fie unul singur pe acest site, pe acela l-aș numi egoist că nu a mai convins pe încă unul!

Doamne ajută!
Nu prea inteleg referirea la Nero.


In fine, sunt de acord ca am invatat foarte multe de pe acest forum, dar nu chiar in sensul la care s-ar astepta cineva.
Nu vreau sa fie o afirmatie jignitoare, dar am invatat in primul rand despre new age. Dupa cateva luni de stat oe forum am inteles ca eu nu-mi invat copiii bine si in loc sa le citesc povestiri biblice am pus cartea deoparte si am inceput sa-mi invat copilul cel mare exact acele lucruri care fac diferenta crestin-necrestin.
In urma citirii forumului am inteles ca prima lectie pe care trebuie sa o stie fii mei este:"Dumnezeu este Sf. Treime de-o fiinta si nedespartita", iar a doua lectie a fost Sf. Euharistie este cu adevarat Sf. Trup si Sangele lui Iisus Hristos..
etc..
Astazi, chiar daca-mi trezesc copilul la doua noapte si-l intreb cui ne inchinam noi, el va sti sa raspunda ca ne inchinam Sfintei Treimi.


De ce spun toate aceastea?

Pentru ca daca toti crestinii ar constientiza acest lucru, atunci ecumenimul NU ar avea o baza de discutie: noi nu ne inchinam aceluiasi dumnezeu ca si evreii din ziua de azi (care il hulesc pe Iisus Hristos) sau ca si musulmanii.

(multumesc lui andreicozia, datorita caruia am inteles multe lucruri, iar prin postarile lui recente mi-a amintit sa scriu despre acest subiect)
Reply With Quote