Subiect: sfinti catolici
View Single Post
Vechi 01.02.2011, 13:15:34
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Referitor la bilocatie: sfintul Pavel a fost rapit in al trei-lea cer, in duh sau trup; deci si aici confirma ca exista posibilitatea ca duhul sa se desparta de trup, chiar in viata fiind.
O sa continui cu bilocatia aici. Eu am mai discutat si pe forumul catolic.
In primul rand nu cred ca se stie ce este bilocatia si se confunda cu alte minuni crestine (translatia, invizibilitatea). Bilocatia inseamna ca un om e prezent cu trupul in mai multe locuri.
Translatia e o minune crestina prezenta la multi sfinti si calugari imbunatatiti. Intr-un timp scurt subiectul parcurge o distanta mare si se afla in alt loc decat cel initial. Dar nu se afla in ambele locuri. De exemplu Sfantul Ambrosie al Milanului, in viata lui e descrisa o astfel de minune.
Mai exista o minune, persoanele respective devin invizibile, adica nu pot fi vazute de ceilalti, dar ele sunt tot acolo.

In cazul pasajului respectiv "in trup" se refera la translatie, adica a fost rapit cu tot cu trup, iar "in duh" este expresia pentru cineva care are o revelatie, o viziune. Nu inseamna ca ii pleaca sufletul, asta e doar in ocultism, calatoriile astrale, ne poate da detalii mai multe "calator in ploaie".
Despre rapirea in trup avem pasaje in Sfanta Scriptura, de exemplu: Faptele apostolilor 8
39 Când au ieșit afară din apă, Duhul Domnului a răpit pe Filip, și famenul nu l-a mai văzut.

Ezechiel 11
1 Duhul m-a răpit, și m-a dus la poarta de răsărit a Casei Domnului, care caută spre răsărit. Și iată că la intrarea porții, erau douăzeci și cinci de oameni; și în mijlocul lor am văzut pe Iaazania, fiul lui Azur, și pe Pelatia, fiul lui Benaia, căpeteniile poporului.

Despre rapirea definitiva avem cazurile Sf. Ilie si a lui Enoh.

Despre rapirea in duh avem iar cazuri in Sfanta Scriptura:
Ezechiel 11
24 Pe mine însă m-a răpit Duhul și m-a dus iarăși, în vedenie, prin Duhul lui Dumnezeu, în Haldea, la prinșii de război. Și astfel vedenia, pe care o avusesem, a pierit de la mine.
Rapirea in duh este asadar o vedenie, o revelatie, fara ca subiectul sa plece undeva.

In schimb bilocatia apare doar la multi sfinti catolici si, asa cum putem citi pe net, in hinduism, budism, samanism, ocultism. Chiar azi am scris despre calatoriile astrale din ocultism. Pentru ca in crestinism, asa cum am argumentat, e imposibil sa apara pentru ca doar Dumnezeu are aceasta proprietate.

Reply With Quote