Citat:
În prealabil postat de dobrin7m
Aceasta fraza este o pilda din pateric, cred ca toata lumea o stie. Invit citirea Patericului.
Accept orice jigniri imi aduce oricine, nu ma supar, am mai spus-o si o mai spun.
Nu ma victimizez, din contra. Fratilor crestini, jigniti-ma, continuati, nu ma supar.
Nu ma plang nimanui. Pentru ca nu vreau sa ma plang. Vreti sa ma jigniti, treaba voastra. Jigniti.
Eu nu i-am vadit ei nici un pacat. Chiar nici unul. Acum daca se afla in afara bisericii ortodoxe si daca acesta este un pacat stie Dumnezeu si El judeca.
Acu eu nu caut sa gasesc paiele nimanui.
Am postat pilde din patericul athonit. Acum daca pe Doriana au deranjat-o pildele din pateric ce vina am eu?
|
O sa exemplific o singura data, daca vrea cineva sa inteleaga bine.. daca nu.. cred ca mai clar de atat nu se poate explica strategia particulara folosita aici.
Exercitiu de imaginatie: ca reply la postarea de mai sus, eu pot spune urmatoarele:
Citat:
Doar doua lucruri sunt infinite: Universul si prostia omeneasca. Si nu sunt sigur in legatura cu primul. (Albert Einstein)
|
Iar daca cititorul se va simti ofensat profund, eu voi spune:
"Dar nu vezi ca este citat din Einstein?
Ce, eu am spus asta? NU. Eu doar am citat acest citat supercunoscut pe care-l stie toata lumea, dar lumea nu se simte jignita!
Este doar treaba ta ca te simti ofensata de un citat din Einstein!
Ce, nu-ti place Einstein? Ai ceva impotriva teoriei relativitatii?" Etc..
Sper ca ma fac inteleasa!
Si cu asta sper ca am incheiat subiectul si mai sper ca oamenii sa-si asume responsabilitatea vorbelor.
(Eu.. NU, ca Einstein a spus, nu eu..

.. )
(si nu a fost "pilda din Pateric", a fost o jignire disimulata. Dupa cum am exemplificat, conteaza mult contextul in care faci o afirmatie.)