View Single Post
  #64  
Vechi 30.05.2011, 10:27:54
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Mesaje: 9.706
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
Afiramtiile acestea sunt ineptii atat din punct de vedere teologic ortodox dar mai ales din puct de vedere stiintific.

Majoritatea sunt de factura protestanta si neoprotestanta care sustin un creatinism ad litteram si bineinteles din puct de vedere stiintific sunt niste elucubratii.

Daca te referi la Pr. Dan Badulescu si la pseudo-stiinta pe care o sustine, ofer doar un singur citat din articolul dumnealui din care reiese clar nivelul cunostintelor sale stiintifice.
Draga Eugen, se pare ca evolutionismul si Big-Bang-ul au devenit pentru tine o necesitate, o componenta importanta a crestinismului.
Nu e vorba de Pr. Barbulescu (stiu doar ca am citit ceva odata cu care nu prea eram de acord), e vorba de toata ortodoxia. Ti-am mai spus ca nimeni nu sustine evolutionismul si teoriile adiacente in ortodoxie.
Teoria Big-Bang-ului e tot o prelungire a filozofiei evolutioniste. De la aceasta filozofie a pornit prima data teoria evolutionismului, apoi evolutia a fost extinsa si la cosmos.

Ti-am dat un link cu o carte scrisa de doi oameni de stiinta romani despre genetica si evolutionism, nu ai dorit sa o citesti.
Cum scrie si acolo, evolutionismul teist e o erezie. Daca tu vrei sa sustii aceste lucruri e doar alegerea ta, dar nu poti spune ca e o pozitie ortodoxa din moment ce toata ortodoxia e impotriva.
Sunt doar opiniile tale personale, fiind atras de explicatiile atee despre crearea universului si evolutia vietii.
P.S. Cautand ceva despre evolutionism pe acest site am dat din intamplare peste niste articole scrise de tine, am completat la cele in care se amintea de evolutionism si Big-Bang ca nu e o pozitie ortodoxa, ca sa nu se sminteasca cineva. Din prezentare am vazut ca nu ai o pregatire teologica sau stiintifica, deci esti doar pasionat, la fel ca noi toti.
Reply With Quote