View Single Post
  #244  
Vechi 27.07.2011, 17:33:22
Melissa
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de maria32 Vezi mesajul
asta era la mintea cocosului. eu am nevoie de raspunsuri concrete. de ex de unde cumpar peste fara mercur sau carne fara hormoni.
Uite aici, scrisesem ceva despre mercur:

Citat:
Īn prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
Mercurul este un metal care se gaseste in mod natural in mediul inconjurator. Activitati umane cum ar fi agricultura, mineritul si arderea carbunilor sau folosirea industriala a mercurului, cresc pasajul mercurului prin aer, apa si sol. In apa, mercurul isi schimba structura si se transforma in metil-mercur. Pestii absorb aceasta forma de mercur. Atunci cand oamenii consuma pesti care au absorbit mercur, acesta se absoarbe in organism si la concentratii mari devine toxic. In timp, mercurul va fi eliminat prin urina, fecale sau lapte matern.

In general, pentru majoritatea oamenilor care consuma peste si scoici, mercurul ingerat nu este o problema de sanatate. In general produsele din peste si scoici sunt alimente sanatoase, pentru ca ele contin proteine de inalta calitate si alti nutrienti esentiali, au continut scazut in grasimi saturate si contin acizi grasi omega-3, care sunt acizi grasi esentiali. O dieta echilibrata care include si peste si scoici, poate contribui la sanatatea inimii si cresterea si dezvoltarea armonioasa a copilului. Aproape toti pestii si scoicile contin urme de mercur, insa unele tipuri au un continut mai ridicat decat altele. Consumul de cantitati crescute ale acestor pesti sau scoici poate avea ca efect acumularea de mercur la nivele toxice in organism. La fat, nou-nascut sau copii mici, aceste nivele crescute de mercur pot duce la leziuni nervoase si cerebrale.
Organizatiile internationale atentioneaza urmatoarele categorii de persoane sa evite consumul de peste bogat in mercur:
-femeile care vor sa ramana insarcinate
-femeile gravide
-femeile care alapteaza
-copiii mici.
Tonul si homarul contin cel mai mult mercur .

Acum vine nelamurirea ta,de ce tonul in ulei are mai mult mercur decat tonul in apa?

Raspunsul e simplu.Asa cum ai vazut mai sus,apa are proprietatea de a schimba structura mercurului.( ii scade concentratia,transformandu-se in metil-mercur -evident cu mai putini atomi de Hg,care in continuare in combinatie cu apa, din nou se transforma in metil-mercur cu si mai putini atomi de Hg ,s.a.m.d. ...si uite asa scade cantitatea de mercur din tonul in apa..)
Reply With Quote