View Single Post
Vechi 14.08.2011, 03:52:10
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Azzuurra Vezi mesajul
:d Cum sa nu. Nu vad vreun duhovnic recomandand asa ceva. Sau daca, din intamplare, problemele de la servici te vor afecta in asa fel incat sa-l jignesti pe sotul tau? Recomanzi acelasi lucru? Si juramintele nu le-ai facut ca la prima suparare sa pleci. Viata asta, niciodata nu se stie ce-ti rezerva ziua de maine.
"
nu exista intimplare .... nu ai cum sa il jignesti pe sotul tau DACA SUNTETI UN SINGUR TRUP ca te jignesti pe tine .... daca faci asta NU SUNTETI UN SINGUR TRUP , iar MINCIUNA iese la iveala ( erai altfel cind ne/am casatorit , vai ce te/i schimbat dupa ce am ramasa insarcinata si alte bazaconii ) asadar daca ce am pus in paranteza apar VA MINTITI ca aveti vreo taina a casatoriei .....
juraminte PE MINCIUNA ? sau tu te referi la aia cu bine si rau ?
da juramintul CA DUMNEZEU E IUBIRE , unde e ? sau CREDINTA SFINTEI TAINE A NUNTII unde e? .... astea le luam ca taine si nu discutam .... cita prostie ( lipsa de invatatura )

multa iubire

Citat:
:
"Sa nu uite mirii ca legatura cu care Taina nuntii uneste pe barbat si femeie este sfanta si vesnica, pentru ca este binecuvantata si consfintita de Biserica, adica intarita de Dumnezeu insusi. Precum auzim in Apostolul ce se citeste la cununie, aceasta legatura e asemanata de Sf. Apostol Pavel cu legatura sfanta si tainica dintre Hristos si Biserica (Efes. 5, 23 s.u.). Ea trebuie sa ramana deci trainica si statornica si nu poate fi desfacuta pentru orice nepotrivire trecatoare, sau pentru alte pricini marunte care tulbura din cand in cand pacea si linistea caminului. Supararile si necazurile, mici sau mari, de care nimeni nu este scutit in viata, pot umbri uneori intelegerea si armonia ce trebuie sa dainuiasca intre soti; dar ele nu sunt temeiuri pentru divort, adica pentru desfacerea casniciilor. “Si vor fi cei doi un trup…” zice Sfantul Apostol Pavel despre cei ce se insotesc prin Taina nuntii (Efes. 5, 31). “Si pe care i-a unit Dumnezeu, omul sa nu-i desparta…”, adauga Biserica, citand pe Mantuitorul. Numai pacatul adulterului de care s-ar face vinovat unul din soti da celuilalt dreptul de a rupe legatura casatoriei, pangarita prin pacat. Si numai moartea desparte vremelnic pe sotii care s-au iubit in aceasta viata, pentru ca sa-i uneasca din nou, pentru vesnicie, in cealalta viata. " Invatatura de credinta crestina ortodoxa
"
cam mult scrii , prost si fara rost ... hai sa luam pasajul
Pentru că bărbatul este cap femeii, precum și Hristos este cap Bisericii, trupul Său, al cărui mântuitor și este
asadar acolo este O COMPARATIE
daca barbatul este necredincios , desfrinat , etc etc etc si prin casatorie devine cap al femeii , cum poti tu sa il compari cu hristos care e cap al bisericii ?
2. BISERICA ESTE TRUPUL SI SANGELE LUI HRISTOS ... asta e adevarul
sa intelegem ca femeia este trupul si sangele barbatului ?
etc etc etc

asadar DIFERENTE mari intre CE SCRIE si ce se face .... oamenii CARE NU SE POTRIVESC NICI O TAINA DIN LUME nu ii va face HRISTOS SI BISERICA LUI .... adica UN SINGUR TRUP ....
multa iubire

scrie mai putin pe viitor si sa gindesti inainte
multa iubire
PS DACA VREI LUAM TOT PASAJUL LA PURICAT SA ITI ARAT CA NU APLICATI NIMIC DIN CE SCRIE .... ba va mai si mintiti ca duceti nu stiu ce cruci ....
multa iubire

Citat:
:
As vrea sa dau un citat neduhovnicesc sau sa zicem ca inspiratia n-a fost de natura duhovniceasca. In Printesa Sissi(cred ca in desene, poate si in film), principesa pleaca la mama acasa pentru ca Franz a insinuat sau a facut-o direct nesimtita. Si la care mama i-a spus ceva de genu:"De cate ori m-a facat tatal tau (sau si eu l-am facut) nesimtita, ar fi trebuit sa ne separam de n ori pana acum". :D
"
de la sfaturi din astea iubirea nu exista ci DOAR IPOCRIZIA .... omul e invatat de mic sa nu mai fie sincer cu el insusi . sa nu se mai gindeasca etc .... asadar desenele animate nu au nimic de a face cu TAINA CUNUNIEI ...
multa iubire

Last edited by the_Listener; 14.08.2011 at 04:47:56.
Reply With Quote