O mică recapitulare cu mai multe completări, pentru o fixare mai bună 4
Dar mai înainte de a trece la gemetria folosită de Sfântul Ioan Evanghelistul să mai lămurim o problemă apologetică:
În privința credinței ținută ascuns nu eu o numesc murdară ci Domnul Hristos:
Ioan 3:19. Iar aceasta este judecata, că Lumina a venit în lume și oamenii au iubit întunericul mai mult decât Lumina. Căci faptele lor erau rele.
Ioan 3:20. Că oricine face rele urăște Lumina și nu vine la Lumină, pentru ca faptele lui să nu se vădească.
Ioan 3:21. Dar cel care lucrează adevărul vine la Lumină, ca să se arate faptele lui, că în Dumnezeu sunt săvârșite.
Dacă ar fi credința dumneavoastră lumină ați expune-o la vedere, dar ca să nu se vădească, o ascundeți.
Și nu v-am spus aceasta ca să vă jignesc, dacă am făcut-o vă rog să mă iertați, ci din dorința sincerității și deschiderii noastre unul față de altul și pentru a vă putea ajuta știindu-vă modul de a gândi. Eu de multe ori insist la colegii noștri de pe forum să-și spună și numele pentru a ne împrietenii și a nu ne mai ascunde într-un anonimat bătăios tip Caragiale. Ortodoxia este doctoria pentru toate ereziile dar cei ce o aplică trebuie să cunoască boala ca să știe ce alifie să aplice. Dați-ne boala credinței dumneavoastră și noi vă dăm alifia din Ortodoxie care este adevărata fire a lucrurilor, adevărata doctorie a firii noastre căzute și lauda lui Dumnezeu, Doctorul sufletelor și trupurilor noastre.
Cu durere și dragoste, Alexandru
Acum este publicată și viața (audio) Bătrânului care mi-a lămurit credința în iubire, aici:
Fratele Traian Bădărău (Tătăică)
Pentru cine dorește să fie ctitor la Catedrala Mântuirii Neamului, iată legătura.
|