Citat:
În prealabil postat de stefan florin
Prietene osutafaraunu, din nou te ratacesti nestiind scripturile, si tu si prietenul grasu77!
Citeste prietene Biblia si vezi ce spune evanghelistul Luca. Citez:
Și zicea lui Iisus: Pomenește-mă, Doamne, când vei veni în împărăția Ta.
Și Iisus i-a zis: Adevărat grăiesc ție, ASTAZI vei fi cu Mine în rai. (Luca 23: 42-43)
Daca omul cand decedeaza se afla intr-un somn fara vise si fara constienta, atunci cum ramane cu acesta afirmatie a lui Iisus? El ii spune talharului ASTAZI si nu maine sau intr-un viitor mai indepartat va fi in rai in stare contienta? Cine stie, poate dupa doctrina adventista, in rai se afla sali de asteptare prevazute cu paturi unde Enoh, Ilie si cu talharul dorm linistiti asteptant sa fie treziti la apocalipsa (doi dintre ei), si talharul tocmai la judecata finala. Super tare! Doamne ajuta!
|
Si totusi, Domnul Iisus Hristos nu s-a dus in rai "astazi". "
Nu ma tinea caci inca nu M-am suit la Tatal Meu", spune Domnul Iisus a treia zi dupa fagaduinta facuta talharului (Ioan 20:17). Cum explicati acest fapt, avand in vedere ca Domnul este Adevarul?Pana dati dvs. o explicatie, va dau doua indicii:
1). Biblia nu a fost scrisa cu semne de punctuatie. Acestea au fost puse ulterior. Versetul dvs. se putea citi si astfel: "
Adevarat iti spun tie astazi,(virgula) vei fi cu Mine in rai".
2). Avand in vedere ca in moarte nu ai constienta (nici macar constienta timpului) talharul stie ca a murit si in clipa urmatoare deschide ochii in fata Mantuitorului. Chiar daca ar trece multi ani de la moartea sa si pana la invierea pentru mostenirea vietii vesnice, pentru el (pentru talhar) totul se petrece in aceeasi zi.
Dvs. cum armonizati cele doua versete (Luca 23:43 si Ioan 20:17) in care ne vorbeste Domnul Iisus Hristos?