Citat:
Īn prealabil postat de delia31
Conform conceptiei adventiste,
|
Avand in vedere faptul ca rastalmacesti mult si inventezi si mai mult, incearca sa nu mai folosesti expresia "conform conceptiei adventiste". "Deduci" o sumedenie de lucruri pe care noi nu le-am afirmat.
Citat:
Intrebare pt. AZ7:
Pt. situatia 1. Care e motivul pt. care imediat ce functiile biologice ale apostolului s-au incheiat, Duhul lui Hristos S-a retras din fiinta apostolului (partea spirituala+partea materiala)? Mai exact, de ce S-a retras si din partea spirituala?
Pt. ce a mai venit Hristos, daca si inainte de El si dupa El, tot moartea (!!!ca despartire de Dumnezeu) iese biruitoare?
|
Ai o problema foarte serioasa in intelegerea fenomenului numit "biruinta mortii". Din aceasta cauza, aproape toate ideile tale referitoare la "viata mortului" sunt nebiblice. Toata sandramaua ta teozofica, se prabuseste din cauza acestei neintelegeri (sau, mai bine zis, a intelegerii filozofico/pagane).
Sfantul Apostol Pavel ne explica foarte limpede cum este cu biruinta mortii, intr-un capitol despre insemnatatea INVIERII. Redau cateva pasaje:
"
Cīnd trupul acesta supus putrezirii, se va īmbraca īn neputrezire, si trupul acesta muritor se va īmbraca īn nemurire, atunci se va īmplini cuvīntul care este scris: "Moartea a fost īnghitita de biruinta. Unde īti este biruinta, moarte? Unde īti este boldul, moarte?"(1 Corinteni 15:54,55).
Sa-ti traduc (desi este limpede si pentru un copil), ca sa pricepi. Biruinta asupra mortii o vom avea
atunci cand va avea loc invierea pentru viata vesnica. Domnul Iisus Hristos ne-a dat , prin jertfa si INVIEREA SA, posibilitatea invierii pentru viata vesnica, adica biruinta asupra mortii. Acestea biruinta o vom avea la
REVENIREA Mantuitorului,
INVIEREA celor in credinta si
mostenirea VIETII VESNICE. Pana atunci murim cu totii (de moartea intaia - care este doar un somn de o clipa pana la INVIERE).
Citat:
Ce diferenta este dupa moarte intre un pacatos din VT si cel mai sfant de dupa Hristos?
Daca nu e nici o diferenta, pt. ce a mai facut Hristos tot ce a facut?
|
Reformulez intrebarea ta, pentru a fi mai cuprinzatoare. Care este diferenta intre un pacatos (din VT sau NT) si un credincios (din VT sau NT)? Raspuns: Moartea intaia este aceeasi pentru toti.
Diferenta se va face la INVIERE:"
Nu va mirati de lucrul acesta; pentru ca vine ceasul cīnd toti cei din morminte vor auzi glasul Lui, si vor iesi afara din ele. Cei ce au facut binele, vor īnvia pentru viata; iar cei ce au facut raul, vor īnvia pentru judecata."(Ioan 5:28,29)
Citat:
Pt. situatia 2: Cum se poate ca un om creat DUPA CHIPUL lui Dumnezeu si care a parcurs deja o buna parte din drumul spre ASEMANAREA CU EL, avandu-l pe Hristos Insusi in el, cum se poate deci sa devina o mortaciune cu care Hristos rupe orice legatura si cu care nu mai continua nici o relatie inceputa pe pamant, cu care nu mai comunica in duh, ca deh, Dumnezeu nu vorbeste cu duhuri de mortaciuni, in schimb cu diavolii poate vorbi ? (vezi cartea Iov, de exemplu).
|
Sa-ti dau doar 2 citate din cartea lui Iov (la care faci referire dar se pare ca nu ai citit-o):
- "
Daca omul odata mort ar putea sa mai īnvieze, as mai trage nadejde īn tot timpul suferintelor mele, pīna mi se va schimba starea īn care ma gasesc."(Iov 14:14)Tradus: Iov si nadejdea INVIERII.
-"
Dar stiu cã Rascumparatorul meu este viu si ca se va ridica la urma pe pamīnt. Chiar daca mi se va nimici pielea, si chiar daca nu voi mai avea carne, voi vedea totusi pe Dumnezeu. Īl voi vedea si-mi va fi binevoitor, ochii mei Īl vor vedea, si nu ai altuia. Sufletul meu tīnjeste de dorul acesta īnlauntrul meu." (Iov 19:26,27)
P.S. Faci o comparatie total nepotrivita intre diavoli si morti. Primii sunt inca vii (asa rai cum sunt), ceilalti sunt morti. Dumnezeu nu vorbeste cu mortii (oricat de buni ar fi fost ei pe timpul vietii). Pe cei credinciosi ii va INVIA si le va vorbi o vesnicie, fata catre fata. Asta este adevarata nadejde crestina.