View Single Post
Vechi 03.11.2011, 19:36:49
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Animalele au suflet,dar nu suflet rational.
Parintele Cleopa zice cam asa:
http://www.sfaturiortodoxe.ro/pcleopa/nou23.htm
"În lumea animalelor, tot ce-i dobitoc, adică animal sau fiare din pădure, târâtoare, serpi, toti pestii din apă, toate păsările cerului, toate albinele, mustele, tântarii si furnicile, tot ce există viu sub cer, Dumnezeu este Atotcreator al lor si le-a dat suflete cu simtiri, dar fără de minte.

Le-a dat Dumnezeu suflete cu simtiri, că un miel dacă îl tai, îl doare, un vitel sau o pasăre si toate fiarele din lume, toate târâtoarele si toti pestii au viată, au suflete cu simtiri, dar fără de minte."

Mi se pare ca românii ca si celalte popoare balcanice sunt de origine tracica si consumul de carne multa nu le prieste,pentru ca intr-adevar cresteau oi si capre (popoarele tracice,vedeti pe unde mai exista branza telemea exceptand România - Grecia,fosta Iugoslavie,Bulgaria etc),dar mancau foarte mult produse lactate,miere etc nu carne.
E simplu,berbeci erau tinuti,pe langa rolul de la perpetuarea speciei, sa se lupte cu ursii ,cu lupii (pe langa caini),daca erau prea multi se mai taiau probabil si se mai mancau,dar oi un taia nimeni,cred,ca acestea dadeau lapte.
Aceasta moda de a manca carne multa,dracii ii inseala pe unii sa o impuna in România ,la noi nici nu era moda sa iesi sa faci gratar,ca pur si simplu nu le placea românilor de aci aceasta.

Last edited by mihailt; 03.11.2011 at 19:51:41.
Reply With Quote