View Single Post
Vechi 11.02.2012, 20:39:06
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de calinghe Vezi mesajul
....de aceia vreau sa va intreb pe d-voastra daca cumva stiti cum s-a numit o personalitate romana din perioada interbelica ,care , cred eu ,era preot ortodox si tot odata si...catolic?! Am vazut ,cam demult la tvr la emisiunea "Profesionistii ... cu Eugenia Voda" . A fost descris de catre un profesor preot roman ca un foarte inteligent(cunostea forte multe limbi straine) , era milostiv, ajuta tot timpul pe cei din jurul lui, imbracat tot timpul modest , a trait o vreme in paris , a venit in Romania , si a fost arestat de catre comunisti , intemnitat unde a si murit... As vrea sa stiu cum s-a numit . Va rog...am vazut ca sunteti online :)
Nu era si ortodox si catolic, era doar catolic, fost ortodox, pentru ca s-a lepadat de ortodoxie, s-a convertit la catolicism. Mama sa a fost intristata cat timp a mia trait si nu a fost impacata cu convertirea sa. Se numeste Mons. Ghica si a avut o scuz aca nu a cunoscut ortodoxia. De mic a fost in strainatate de educatia sa s-a ocupat o familie protestanta. Apoi s-a dus la Roma si a devenit catolic, asadar a avut foarte putine tangente cu ortodoxia.
Reply With Quote