View Single Post
Vechi 06.03.2012, 02:22:28
ALEXANDRU ANASTASIU's Avatar
ALEXANDRU ANASTASIU ALEXANDRU ANASTASIU is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.03.2010
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit Pot "mucenicii" ereticilor(papiști,stiliști,monofiziți,uniați,etc. )să se mântuiască?3

ANATEMA
- Anatema este cea mai grea pedeapsă pe care o poate da Biserica. Ea se dă contra celor ce disprețuiesc și atacă adevărurile dogmatice, morale și de cult și prin aceasta, ei duc la rătăcire și pierzare de suflet pe cei neștiutori, devenind periculoși societății bisericești. Anatema cuprinde blestem, afurisenie și predare a celui anatemisit pe mîna satanei, de care ascultă și ale cărui fapte și misiune o împlinește, devenind mort sufletește și vrăjmaș lui Dumnezeu. Ceea ce este pedeapsa cu moartea în legile de stat, este anatemisirea în legile Bisericii. (Exod. 8,32; Lev. 20,1-22, Deut. 13,1-10; 17,1-9; 20, 2-15; Mat. 21,18; Rom. 9, 3; I Cor. 5,1-3; 16, 2-12; Gal. 3, 8-9; Const. Ap. II, 28,47-50). Prin anatemisire, "se afierosește acela diavolului și mai mult să n-aibă parte de mântuire și să se facă înstrăinat de Hristos" Pidal. N. f. 269”
Eu sper că nu v-am speriat, iar dacă v-am speriat să mă iertați deoarece am încercat cu dragoste și din dragoste să vă arăt o greșeală (păcat făcut din neștiință) ca să nu devină vină (păcat cu știința). Dumnezeu vede că azi oamenii nu mai au lămurită credința și așa că nu o să vă certe dacă vă întoarceți de la greșeală și vă spovediți. Noi când încălcăm Sfintele Canoane suntem vinovați lor dar până nu se pronunță duhovnicul nu suntem și pedepsiți cu certarea lor. Sfintele Canoane nu sunt sperietori rigide ci nespusa îmbrățișare a Bisericii pentru noi ca să ne arate de ce trebuie să ne ferim ca să nu-L supărăm pe Dumnezeu.

Că spune Sfântul Marcu Ascetul:
"Atâta adevăr se află în spusele cuiva câtă siguranță îi dau smerenia, blândețea și dragostea"

Cu dragoste, Alexandru

Dacă ne va ajuta Bunul Dumnezeu vom termina data viitoare cu roadele lui Francisc în istoria României și apoi vom trece la a descrie doar înșelarea din medicină.
Dacă nici cei care își dau viața pentru/prin înșelare nu sunt primiți de Dumnezeu (chiar dacă unii îi consideră mucenici) darămite cei ce iau viața altora prin înșelare
(fie că sunt tiranii eretici ce asasinează personal sau în grup,
fie că sunt cei ce practică medicina demonică și îmbolnăvesc direct drăcește sau indirect prin escrocherie - ne lăsând pe omul păcălit să meargă la adevărata medicină și astfel scurtându-i viața)
vă dați seama ce pedeapsă vor suporta...

Doamne ajută!
Vă doresc un post cu roade duhovnicești neînșelătoare, adică întru pocăință...

SF. MARCU ASCETUL: "Atâta adevăr se află în spusele cuiva câtă siguranță îi dau smerenia, blândețea și dragostea"

Acum este publicată și viața (audio) Bătrânului care mi-a lămurit credința în iubire, aici:
Fratele Traian Bădărău (Tătăică)

Pentru cine dorește să fie ctitor la Catedrala Mântuirii Neamului, iată legătura.

Last edited by ALEXANDRU ANASTASIU; 06.03.2012 at 02:36:05.
Reply With Quote