Eu am mai scris intr-un mesaj ca am cateva nelamuriri in legatura cu ce a spus parintele Arsenie. Si duhovnicii si chiar si sfintii au fost oameni ca si noi, doar Dumnezeu este infailibil, fara greseala.
Nimeni nu se sminteste ca Sfanta Maria Egipteanca a fost in tinerete mare pacatoasa, multi sfinti au avut acest parcurs. Si cand am spus ca Parintele Teofil a facut niste greseli s-a suparat cineva care tinea la printele. De exemplu parintele Teofil a spus ca si catolicii au taine si ortodocsii care nu au o biserica in apropiere se pot impartasi la catolici, a spus ca nu ii opreste pe oameni sa apeleze la bioenergie si ca papa este si el episcopul Bisericii Universale (!).
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...1&postcount=65
In cazul parintelui Arsenie nu sunt asa de clar spuse direct, dar am nelamuririle urmatoare:
Domnul Mihnea mi-a aratat acum ceva timp cateva citate din cartea “Marturii din Tara Fagarasului despre parintele Arsenie Boca” in care scrie:
“Cu privire la Biserica Ortodoxa si cea Catolica, parintele zicea ca sunt doua strane ale aceleiasi Biserici” (Sora Aurica Tinca, Manastirea Sambata). Despre catolici a spus: “Biserica Catolica este aproape fara greseala”.(Gheorghe Silea, 45 ani – Sambata de Sus)
De asemenea, mai exista o marturie in care o persoana spune ca la intrebarea daca sa se inchine si al sfintii catolici parintele a raspuns ca se poate inchina, dar sa nu-i uite nici pe ai nostri.
Acestea am putea sa le punem pe seama neintelegerii celor ce au auzit, ca nu sunt cartile scrise de parintele, ci marturii ale celor ce l-au cunoscut.
Avem insa si pictura de la biserica Draganescu, unde Francisc de Assisi e picat ca sfant intre ceilalti sfinti, si in alt loc biserica Romei si cea a Constantinopolelui sunt pictate impreuna, scris Una, Sfanta Biserica. Acestea pot fi si profetii de unire sau o prezentare a ceea ce a fost in primul mileniu, dar trebuie facute multe potriviri. Mai e si pictura necanonica, au fost multi sfinti care au avut viziuni si profetii, dar nu s-au pictat la biserica, de aceea exista un canon ca sa nu picteze fiecare ce doreste.
Toate nealmuririel acestea pot avea si cate o explicatie, pe care am dat-o la fiecare, nu sunt certitudini.