View Single Post
  #246  
Vechi 08.08.2012, 00:31:46
Tartaruga Tartaruga is offline
Banned
 
Data înregistrării: 19.07.2012
Mesaje: 709
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Înainte de citi cartea, cred că ai uitat să citești titlul cărții. Părintele vorbea de viața de familie. Adică dacă se incită femeia și se evită rostul, falsificând convițuirea, atunci se ajunge la diferite boli. Tot el amintește de foliculină, hormon feminin toxic și cancerigen.

Apropo există o difență foarte mare între femeia căsătorită și o călugăriță. Femeia căsătorită este făcută să dea viață vieții și să-și împlinească planul endocrin prin faptul că lichidul seminal produs de bărbat nu trebuie aruncat, acesta având testosteron un hormon care ajută la fel în planul endocrin și implicit în cel nervos. Femeia care nu are parteneriat, femeia călugăriță, nu-și creează o orientare, o preocupare pentru așa ceva și atunci nu apare foliculina. Foliculina este hormon sexual feminin care are rolul de a incita femeia pentru procreere. Nu întâmplător secreția de foliculină atinge două cote maxime: în momentul ovulației (ziua 12-14 a ciclului menstrual). Dar asta la femeia obișnuită, pe când femeia călugăriță trăiește privind ambele sexe ca pe niște creații a lui Dumnezeu exterioare cu care nu are problematici în acest sens. Atunci dispare și foliculina și necesitatea testosteronului și atunci femeia poate să trăiască fără probleme până la adânci bătrâneți. Dar echilibrul endocrin, în cazul călugăriței, se mută într-un alt sector, în sectorul credinței, e cu totul altceva.
Ovidiu,

Sunt atatea surse de specialitate pe care le puteti consulta pe net. Puteti incepe cu informatii mai accesibile dvs. in forma propusa de Wikipedia si altele asemenea dupa care puteti trece la un motor de cautare mai serios care este PubMed. Apoi puteti cauta si pe site-urile specializate de genetica in care se dau multe explicatii inclusiv rolul proteinelor.
Daca accesati de exemplu site-ul ghr.nlm.nih.gov/gene/FLCN o sa gasiti ca in martie 2006 cercetatorii inca nu gasisera care este rolul acestei proteine foliculina dar se crede ca are rol anti-tumoral (supresor tumoral). Si gasiti acolo cam ce se stie deocamdata despre foliculina. Iar la persoanele care nu au foliculina din cauza unor mutatii la nivelul genei ce codeaza aceasta proteina, apar niste boli: sindromul Birt-Hogg-Dubé si sindromul pneumotoracelui spontan.

Hormonul care are doua pic-uri de secretie, cel despre care vorbiti, este un altul: FSH. Este un hormon secretat atat de femeie cat si de barbat (si se gaseste si in sperma). La femeie are printre altele rol in ovulatie, indiferent daca femeia este casatorita sau nu, si indiferent daca are raporturi cu un barbat sau nu. De aceea perioada din momentul aparitiei menstrelor si pana la menopauza, se numeste perioada reproductiva a femeii, indiferent daca isi foloseste aceasta functie sau nu. Si calugaritele au ovulatii ca orice femeie si de aceea au si cicluri ca orice femeie. Singurele care nu au asa ceva (in perioada fertila) sunt cele bolnave cu tulburari de ciclu, cazurile grave de anorexie si cele care iau pilule contraceptive. Si sunt extrem de multe de spus, insa in nici un caz nu ceea ce ati spus dvs aici, sunt doar aberatii sau mai bland greseli.
Iar testosteronul este secretat si de femeie la nivel ovarian si suprarenalian. Diferenta fata de barbat este ca nivelul plasmatic la femei este de 7-8 ori mai mic, iar barbatii consuma mai mult pentru ca secreta cam de 20 de ori mai mult. Si asta nu pentru a-i da si femeii, asta daca nu cumva doriti sa-i creasca mustata si ei.

Last edited by Tartaruga; 08.08.2012 at 00:36:51.