View Single Post
Vechi 25.10.2012, 01:20:09
Miha-anca
Guest

Implicit

Am gasit aceasta postare pe un alt topic si cu permisiuna Annei, sper, o aduc si aici:
Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Nu-mi place sa deschid cate un topic penru fiecare gand.. asa ca voi posta pe acest thread pentru cei interesati despre un autor mult criticat, dar adesea citat pe acest forum:
[COLOR=#0000ff]http://www.razbointrucuvant.ro/2010/07/13/ce-spuneau-cuviosul-paisie-si-alti-mari-parinti-despre-teologul-christos-yannaras-un-faimos-detractor-al-sf-nicodim-aghioritul-in-voga-si-pe-la-noi/[/COLOR]

Articolul este lung, Yannaras este criticat pt invataturile lui despre dragoste, pentru deschiderea si intelegerea lui fata de placerile trupesti, pentru promovarea foarte subtila a desfraului.

"„Specific dragostei celei mari către Hristos este că nu se poate împăca cu desfătările trupești și, mai mult decât toate, cu cele genitale. Mintea omului sub înrâurirea dragostei celei către Dumnezeu se desprinde de pământ șise izbăvește de orice închipuire pământească, în timp ce legătura trupească rănește profund sufletul tocmai prin aceste închipuiri. Cunoaștem că mulți abordează acest subiect într-un mod cu totul diferit. Dar oare cuvântul Scripturii «Nu va rămâne Duhul meu pururea in oamenii aceștia, pentru că sunt numai trup» (Fac. 6, 3) nu se referă la aceștia?”" (Arhim Sofronie Saharov)
Reply With Quote