Citat:
În prealabil postat de AlinB
Fa un efort, citeste titlul topicului si explica-mi si mie ce legatura are cu "teoria M" care in mintea confuza a lui Lemnaru se numeste "fosta Big-Bang"?
|
AlinB, nu te mai chinui cu constatarile tale de om vesnic plictisit si satul de atata citit
citeste pe wikipedia, de unde-ti place tie sa te documentezi
http://ro.wikipedia.org/wiki/Teoria_M#Big_Bang
anticipand ca e posibil sa nu ai chef am sa-ti extrag de acolo
"Pentru ca "teoria stringurilor" să devină "teoria tuturor lucrurilor existente în univers", ea trebuia să explice nașterea universului, adică momentul la care s-a produs Big Bangul. Timp de zece ani fizicienii au cercetat posibilitatea celor două teorii de a se explica una pe alta, de a se completa. Rezultatele însă au fost dezastruoase, iar curând teoriile au fost aproape de autodistrugere reciprocă.
ercetătorii Big Bangului au ajuns prin extrapolare din ce în ce mai aproape de momentul crucial: mai întâi mai aproape cu un miliard de ani, apoi la momentul formării primilor atomi, apoi când universul avea numai câteva sute de mii de ani, și până la urmă la momentul când universul număra doar câteva secunde de existență. Aici fizicienii s-au confruntat cu o dificultate majoră: „Problema fundamentală a cosmologiei este că legile fizicii, așa cum sunt ele cunoscute, sunt anulate în momentul Big Bangului.
Unii spun, ce e rău în asta, ce e rău dacă legile fizice se prăbușesc? otuși, pentru un fizician aceasta este un dezastru. Toată viața ne-am dedicat faptului că universul se supune unor legi cunoscute, legi care pot fi transcrise în limbajul matematicii, dar aici avem miezul universului însuși, o piesă care însă lipsește și care transcende legile fizice.” (cf. Michio Kaku). Momentul Big Bangului mai este cunoscut și sub numele de singularitate cosmică („cosmic singularity”), adică locul unde ecuațiile își pierd sensul"
ahh, era sa uit, e prea mult text pentru tine ... mai ia un pic
Cercetătorii au ajuns iarăși la încercarea de a explica singularitatea ce a precedat Big Bangul, de data aceasta cu ajutorul teoriei M. În anul 2001 aceasta a suferit o transformare din partea lui Burt Ovrut. Deși până atunci se credea că a 11-a dimensiune este un loc pașnic în care universurile-membrană plutesc liniștit, Burt Ovrut spune că de fapt „Universurile se mișcă prin dimensiunea 11 ca niște valuri imense puternice.”
El mai spune că nu este atât de mult loc pentru toate universurile, așa că dacă ele se mișcă, atunci există posibilitatea ca ele să se lovească unele de celelalte. De fapt, ele ori se depărtează unul de celălalt, ori se lovesc. Următoarea întrebare logică este ce se întâmplă când universurile paralele se ciocnesc? Răspunsul este dat de astronomul Neil Turok: consecința întâlnirii a două universuri paralele este un Big Bang.
in mod sigur tu vei intelege cu totul altceva (din citatele de mai sus)
decat orice om cu mintea cat de cat exersata
P.S.
deoarece am vazut obsesia lui AlinB fata de acest "Lemnaru", mi-am permis sa fac o asociere simpla intre obsesiile de pana acum ale lui si anume: geocentrism, Pr Badulescu,
www.hexaimeron.ro, si am descoperi cu usurinta la cine anume se refera acesta:
surpriza: Lemnaru este chiar proprietarul/administratorul saitului
www.hexaimeron.ro se poate verifica aici
http://www.rotld.ro/
Eu, neica_nimeni = neica_nimeni_altul, as fi fost bucuros sa pot fi proprietarul si adminul acelui sait si nu numai.
Doar daca AlinB, prin puterea de reprezentare cu care a fost investit de Eugen7 Gantolea, ma poate face proprietarul acelui sait, atunci de ce nu, glumesc desigur :))
P.P.S
Stimate Dl Lemnaru, daca intamplator veti citi vreodata aceste randuri, sa nu credeti ca m-am substituit vreodata s-au mi-am propus sa vorbesc in numele Dvs, va rog sa-i scuzati impertinenta lui AlinB care este posibil sa se refere la Dvs in continuare, crezand ca sunt eu.