Subiect: Postul meu ?
View Single Post
Vechi 05.06.2013, 16:29:55
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lore86 Vezi mesajul
Ei, aceasta dragoste doreste ca toti oamenii sa se mantuiasca, aceeasta dragoste e cea care stabilestii ca paganii care nu il cunosc pe Hristos vor fi judecati in baza legii morale(deci daca vor fi judecati si vor fi gasiti ca pastratori ai legii morale, din cauza imprejurarilor neavand acces la invatatura de credinta adevarata- vor fi mantuiti). Asadar, daca Domnul da posibilitatea paganilor sa se mantuiasca, doar in baza tinerii legii morale, oare nu cu atat mai mult va mantui pe acele suflete care nu au apucat sa se bucure de lumina zilei, fiind ucisi miseleste de parintii lor?
De fapt aceasta e o idee preluata cred de la Parintele Cleopa si copiata de multi fara sa se studieze ce spune. Acum cateva zile am gasit si ce spune Parintele in cartea sa, am scris un mesaj aici: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...4&postcount=36
Parintele reproduce ce spune Sfantul Grigorie de Nazianz. Pe langa faptul ca stim ca la un moment dat sfantul a afirmat din greseala apocatastaza (mantuirea tuturor), nici nu spune acest lucru legat de legea morala.
Ce spune Parintele: "Cei care au trait de la Adam pana la darea legii pe Muntele Sinai, vor fi judecati de Hristos dupa legea constiintei data omului din nastere, numita si legea morala sau legea firii. Prin constiinta, care este glasul lui Dumnezeu in om, fiecare stie ce este bine si ce este rau. Dupa aceasta lege s-a condus lumea pana la Moise ( Romani 2,14-15 )."
Toti oamenii au legea constiintei, ar insemna ca nu ar mai fi trebuit sa vina Hristos ca sa aduca mantuirea. Hristos a venit tocmai ca sa aduca mantuirea, pentru ca nici macar cu Legea Veche nu se puteau mantui, desi erau drepti, aveau credinta adevarata si fapte bune. Asta din cauza urmarilor pacatului originar, omul nu mai putea primi harul mantuitor.

Dar si Sfanta Scriptura ne spune acelasi lucru: Epistola I Corinteni, cap. 6
"9. Nu știți, oare, că nedrepții nu vor moșteni împărăția lui Dumnezeu? Nu vă amăgiți: Nici desfrânații, nici închinătorii la idoli, nici adulterii, nici malahienii, nici sodomiții,
10. Nici furii, nici lacomii, nici bețivii, nici batjocoritorii, nici răpitorii nu vor moșteni împărăția lui Dumnezeu."
Reply With Quote