View Single Post
  #21  
Vechi 16.07.2013, 10:59:20
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Mesaje: 9.706
Implicit

Meditatia transcedentala este practica pagana indiana adaptata la mentalitatea occidentala. A fost inventata de un guru indian stabilit in vest, care a vrut sa adapteze meditatia hindusa la gandirea occiddntala. De aceea aceasta practica pagana a primit chiar denumirea de stiinta, fiind descrisa ca o practica pentru scaparea de stres, etc.
La noi se stie ca a fost un scandal pe timpul comunistilor, multi intelectuali fiind atrasi de aceasta practica si avand apoi de suferit. De exemplu au fost Andrei Plesu, sotia lui Liiceanu (fosta), etc.
Practica era repetarea unei mantre (probabil si mandala) spusa de guru care il initia pe doritor. Era si greu sa observi ca e exact o practica din hinduism.
Daca in ortodoxie se cauta indumnezeirea omului, in hinduism si budism prin yoga si celelalte practici se realizeaza o relatie cu ingerii cazuti, ajungandu-se la avansati la minuni date de ingerii cazuti. Toate practicile oculte venite din orient in vest sunt de fapt aceleasi practici pagane, dar sub alte denumiri.
Reply With Quote