Citat:
În prealabil postat de cezar_ioan
Continui să te amăgești, biată soră, cu prezența lui Hristos acolo unde nici gând să fie prezent.
E frumos că Îl iubești pe Domnul și că Îl dorești pretutindeni. Dar nu e de folos să confunzi îngerii între ei, luminițele cu Lumina și așa mai departe.
Credeam că ai capacitatea să te smulgi din fotoliul acelorași abordări pătimașe atunci când interpretezi un "input" din lumea ta subiectivă (adică să scoți mustul bun din imaginea psihică, subiectivă, iar nu oțetul).
Vezi însă ce greu e să te ridici atunci când te-ai îndulcit prea multă vreme în fotoliul iluziei? Doar o minune ne mai poate smulge din menghină, uneori.
Să-ți ajute Dumnezeu să înțelegi că obiectul psihologic în jurul căruia vorbim nu este unul și același! Deși obiectul fizic este același.
La tine, din câte constat, deocamdată nu sunt diferențe între Adevăr și minciună. Le-ai topit într-o dorință personală, vulcanică. Rău lucru faci, rău că iubești ceea ce ar fi trebuit să respingi dintr-o simplă mișcare, de la bun început: fantezia!
Să fi ales, mai întâi, căutarea răbdătoare și curată, bine condusă, iar nu efuziunile care îți întrețin impresia că ești un bun credincios și un vajnic apărător al credinței (împotriva bărbaților nebuni și încrezuți, nu-i așa femeie creștină?).
Căutarea, s-ar fi cuvenit mai întâi, adâncită. Care e un proces nesfârșit de delicat și tainic, cât îi viața.
Chit că Domnul, de fapt, e aproape.
|
Cezar, lasa incursiunile psihologice de dupa ecranul calculatorului si hai sa discutam ca doi crestini care doresc sa sporeasca intru Hristos nu sa scada. Crede-ma ca acolo unde intervine Dumnezeu, orice lege, axioma sau principiu lumesc , psihologic sau de care o fi , inceteaza sa mai lucreze.
Acum iti pun o intrebare si m-as bucura sa ma lamuresti. Se prea poate sa nu fi inteles eu bine, si sa ma fi inselat in simtirile mele. Te rog sa imi expui intelegerea ta in raport cu ce te voi intreba, insa fara poezie si psihologie.
Eu inteleg ca Dumnezeu este Lumina, lumina necreata, lumina dumnezeiasca. Iar harul este lucrarea lui Dumnezeu, adica energia necreata.
Eu fac o distinctie intre Dumnezeu intreit in persoane, deci intre esenta dumnezeiasca si energia necreata care este lucrarea dumnezeiasca.
Intrebarea mea este: lumina dumnezeiasca necreata ca si esenta dumnezeiasca este identica cu energia necreata ca lucrare a Sfintei Treimi , harul ce se revarsa catre noi?
Eu simt si inteleg ca nu. daca ar fi da atunci esenta dumnezeiasca ar fi totuna cu lucrarea dumnezeiasca ceea ce eu nu pot crede. De aceea fac o distinctie intre lumina dumnezeiasca ca esenta lui Dumnezeu pe care cine o poate vedea, numai sfintii, si energia necreata - lucrarea Sfintei Treimi adica harul pe care si noi pacatosii o putem vedea. De exemplu in minunile lui Dumnezeu ca manifestari ale harului.
De aceea eu spun lumina necreata referindu-ma la Sfanta Treime in esenta Sa si energia necreata - harul ca lucrare a Sfintei Treimi.
Te rog sa discutam frumos , sa ne invatam unii pe altii, sa ne corectam unii pe altii, ca doi crestini care invata legea iubirii de semeni.