View Single Post
Vechi 07.08.2013, 00:48:07
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Văd că nu am succes la subiect, deși mi se pare un bun motiv de discuție (la topic, nu pe lîngă). Așa că voi enumera cîteva metode prin care primim iertarea pentru păcate:

Cele patru Taine binecunoscute:

1. Botezul
2. Spovedania
3. Împărtășania
4. Maslul

Apoi, în plus:

5. La 1 Petru 4, 8 scrie că iubind primim iertare pentru o parte din păcate.
Dar mai presus de toate, țineți din răsputeri la dragostea dintre voi, pentru că dragostea acoperă mulțime de păcate.
6. La Iacov 5, 16, Apostolul ne spune:
Mărturisiți-vă deci unul altuia păcatele și vă rugați unul pentru altul, ca să vă vindecați, că mult poate rugăciunea stăruitoare a dreptului.
7. Tot Iacov scrie puțin mai departe:
19. Frații mei, dacă vreunul va rătăci de la adevăr și-l va întoarce cineva,
20. Să știe că cel ce a întors pe păcătos de la rătăcirea căii lui își va mântui sufletul din moarte și va acoperi mulțime de păcate.
8. Sfîntul Nicolae Cabasila, tîlcuind dumnezeiasca Liturghie, scrie că:
”rugaciunile ne întorc gândul catre Dumnezeu, mijlocindu-ne iertarea pacatelor; cântarile, de asemenea, îl fac sa Se milostiveasca si sa Se îndure de noi, precum ne spune Psalmistul: „Inalta lui Dumnezeu jertfa de lauda (cântare)... si te voi izbavi si Ma vei preamari””.
9. Prin rugăciunile preotului la Liturghie și nu numai, cînd spune:
Mila lui Dumnezeu, imparatia cerului si iertarea pacatelor lor, de la Hristos, Imparatul cel fara de moarte si Dumnezeul nostru, sa cerem.
sau
Încă ne rugăm pentru mila, viața, pacea, sănătatea, mântuirea, cercetarea, lăsarea și iertarea păcatelor robilor lui Dumnezeu enoriași, ctitori și binefăcători ai sfântului locașului acestuia.
10. Prin rugăciunile noastre zilnice obișnuite, prin acatiste, paraclise, canoane, psalmi, psaltiri, rugăciunea Lui Iisus și chiar prin rugăciunea liberă - toate făcute cu credință.

Dacă mai știți și alte metode, m-aș bucura să le aflu de la voi.

Ascultați Noul Testament ortodox online.

Last edited by Florin-Ionut; 07.08.2013 at 01:03:34.
Reply With Quote