View Single Post
Vechi 23.11.2013, 23:08:15
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gabriela8 Vezi mesajul
1. Afise erau intr-adevar. A fost o actiune anti-cip in general, adica o trezire a populatiei nu ca impediment la spovedanie.
Singura trezire posibila pentru o persoana care gandeste cat de cat nu putea fi decat aceea ca la Petru Voda ortodoxia nu mai face doi bani.

Atunci cand o manastire, o singura manastire, isi poate permite sa lanseze astfel de "canoane" si "reglementari" care vin in conflict direct cu pozitia oficiala a Bisericii, e clar ca este ceva putred la mijloc.

Citat:
2. Nu am fost de fata, dar nu cred ca un preot cunsocut pe unde eu vietuiesc ar putea minti cu asa ceva. Situatia a fost povestita intr-o conferinta.
Exact aspectul asta se speculeaza, increderea naiva si neconditionata in persoane cu o autoritate formala dar care, din pacate, pot si ele cadea victima aceluiasi gen de naivitate, sursa ultima fiind chitibusarul fara scrupule care considera ca o astfel de minciuna este fara doar si poate "nevinovata" in raport cu cauza mareta pentru care este lansata.

Adica, sa fim seriosi, au facut prostii si mai mari, afisele de care se vorbeste mai sus fiind unul din ele, nu s-ar da ei inapoi la o astfel de "minciunica nevinovata" mai ales ca pentru ei, e un scenariu posibil din perspectiva realitatii mentale care si-au construit-o.

Last edited by AlinB; 23.11.2013 at 23:12:31.