View Single Post
Vechi 04.10.2014, 18:27:24
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Părintele Arsenie Papacioc:”Referitor la sfintii catolici, ei nu făceau dogmatică când trăiau. Dacă am face o comparatie între Sfântul Serafim de Sarov si Sfântul Francisc de Assisi, ei erau sfinti prin rugăciune, prin lipsuri extraordinare, nu vorbeau de rău. Ei rămân de valoare. Noi discutăm aspectul dogmatic.
Iată că sunt și alți părinți ortodocși care au respectat sfinții catolici...asta nu înseamnă că sunt de acord cu dogma catolică.
Am discutat despre acest pasaj, Parintele spune in continuare si de ce crede asta: pentru ca el credea ca Tainele catolicilor ar fi valide, la fel ca cele ortodoxe. Altfel cum sa considere sfant pe cineva care nici nu era botezat? Dar noi stim azi ca nu sunt valide taineel catolcilor, pentru ca avem acces mai facil la ce au spus sfintii si invatatura Bisericii, datorita internetului.
Poti vedea si un motiv pentru care ar fi dificila canonizarea Parintelui. Si asa unii credinciosi nu stiu ce sa creada despre catolici, ar fi primul sfant care ar afirma asa ceva. Iar unii nu stiu ca si un sfant poate gresi, o sa ia ca infailibil tot ce se spune ca ar fi spus Parintele.