View Single Post
Vechi 13.03.2015, 19:58:47
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasilache65 Vezi mesajul
Intr-adevar, foarte frumos zice Scriptura. Numai ca zice despre INVIERE, nicidecum despre nemurirea celui mort (partea aceea constienta si plina de simtiri - exact ca omul in viata).
Ce am dat eu, contrazice exact teoria elaborata de tine pe baza versetelor care le-ai dat tu de la Iezechel cap. 18 in favoarea "mortalitatii" sufletului.

Citat:
Ce intelegi ca este trecerea de la moarte la viata? Intelegi altceva decat INVIERE?
Exista:
1 invierea ca trecerea de la pacat la o viata sfanta
2. invierea trupurilor, cand sufletele si trupurile vor fi iarasi una.

Biblia vorbeste despre ambele, dar binenteles ca nu te-ai obosit sa deschizi si sa citesti link -ul asta fiindu-ti mai draga sa reciti papagliceste prostiile care te-a invatat pastorul.

Citat:
"Voia Tatalui Meu este ca oricine vede pe Fiul si crede in El, sa aiba viata vesnica; si Eu il voi INVIA in ziua de apoi" (Ioan 6:40)
Asta e al doilea fel de inviere.

Citat:
"Lucrati .... pentru viata vesnica pe care v-o va da Fiul" (Ioan 6:27).
Aici poate fi vorba de ambele.

Citat:
"cei neprihaniti vor merge in viata vesnica" (Matei 25:46)
La fel.

Citat:
"nu este nimeni care sa fi lasat casa, frati .... si sa nu ia insutit acum ... iar in vecul ce va sa vina: viata vesnica" (Marcu 10:30)
Al doilea fel.

Citat:
"Dar acum, izbaviti fiind de pacat ..... aveti roada voastra spre sfintire, iar SFARSITUL, VIATA VESNICA." ( Romani 6:22)
Al doilea fel.

Citat:
Viata vesnica este legata de momentul revenirii Domnului si INVIERII. Faptul ca, in unele versete, se foloseste timpul prezent ("are viata vesnica") arata ca acest dar il ai pus deoparte si-l vei primi la INVIERE, in ziua de apoi (Ioan 6:40).
Vezi cum pui de la tine sa rastalmacesti Scriptura?
Greu narav.

Si ca sa poti stramba intelegearea Sf. Scripturi, intentionat ai ocolit:

Citat:
12. Îngropați fiind împreună cu El prin botez, cu El ați și înviat prin credința în lucrarea lui Dumnezeu, Cel ce L-a înviat pe El din morți.
13. Iar pe voi care erați morți, în fărădelegile și în netăierea împrejur a trupului vostru, v-a făcut vii, împreună cu Sine, iertându-ne toate greșealele;
Col cap. 2

Cat de stupid poti fi ca sa nu VEZI ca aici se vorbeste de o inviere la modul prezent.

Asta deja e orbire delibrata.

Citat:
Despre INVIERE si MOSTENIREA VIETII VESNICE se poate discuta mult. Dar, nu avem ce discuta despre nemurirea celui mort.
Cel "mort" este trup si suflet iar ca tot unitar intr-adevar nu mai este pana la Inviere.

Citat:
Dupa cum se vede, incercati sa dati argumente despre aceasta teorie bizara
Bizara pentru ignoranti straini de traditia crestina si apostolica.

Citat:
dar veniti tot cu versete care vorbesc despre INVIERE. Este si normal. Viata vesnica vine dupa "trecerea de la moarte la viata", adica dupa INVIERE
Pai da, cum altfel ai putea intelege stramb decat ocolind citatele care nu iti sunt pe plac, cum am aratat mai sus?

Citat:
(stiu ca va este nesuferit acest cuvant)..
Dar stiu ca faci pe prostul/victima la modul cel mai jenant.

P.S. Nu are rost sa comentez si faptul ca faci confuzie intre trecerea la alta viata, in urma botezului si mostenirea vietii vesnice.[/quote]

Last edited by AlinB; 13.03.2015 at 20:04:33.
Reply With Quote