View Single Post
  #587  
Vechi 08.08.2016, 22:59:10
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Mesaje: 1.724
Implicit

Te-am întrebat aici: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...=18566&page=34 dar poate n-ai văzut postul, sau n-ai vrut să răspunzi ?

Te întreb pe topicul tău, acesta, oficial :

La semnătura ta de la profil, spui așa:

"Oricît ar fi de greu de crezut toate drumurile spre sfîntul Cer trec direct prin N.I.P. (Noul Ierusalim Pucioasa) sau via FB (Facebook) (Sunt vsovivi bannat, vsovivivi bannat și Trimisul bannat si aveți aici și aici o interpretare științifică la Facerea."

La modul cât se poate de serios:

Rațiuni argument-întrebări 1:

Toate drumurile duc spre sfîntul Cer, numai dacă trec direct prin N.I.P. sau via FB.? Direct pe la proorocița mihaela, care vorbește în fiecare dimineață cu hristos? Ce să facem la ea? Să ne spovedim? Să urmăm învățătura ei? Dar învățătura episcopilor, preoților, diaconilor noștri din celelalte orașe din România sau din Rusia și Grecia, de exemplu, dacă le urmăm și nu trecem direct prin N.I.P. sau via FB., nu ne vom mântui?

Rațiuni argument-întrebări 2:

În baza "rațiuni argument-întrebări 1", ce s-a întâmplat cu oamenii, înainte de a exista N.I.P. sau via FB ? Nu au mai ajuns în sfîntul Cer? Se mântuiau sau mergeau în iad? Iar acum, la existența N.I.P. via FB, oamenii din Grecia, America, Rusia, România, care NU trec direct prin N.I.P. sau via FB, se mântuiesc sau nu se mântuiesc? Iar acum, la existența N.I.P. via FB, oamenii care resping și nu vor să creadă cele de la N.I.P. via FB, se vor mântui sau nu?

Rațiuni argument-întrebări 3:

În baza "rațiuni argument-întrebări 1 și 2", dacă se mântuiesc și oamenii care nu ajung în Sfântul Cer direct prin N.I.P. via FB, fiindcă ori nu vor sau ori nu pot, ce rost mai are existența N.I.P. via FB ?

Ultimă întrebare, să-i zic, de cultură generală:
Există un raționament de folos spre mântuire, al numelui "vsovivi"/"vsovivivi"? Că sunt multe "vivivivi"... Nu-i găsesc scopul de ajutor spre mântuire.

Iar ca încheiere, ce spui tu la semnătura ta, că se numește interpretare științifică la Cartea Facerii, din Biblie, nu este deloc științifică, ci în cel mai fericit caz, o părere laică, iar dacă are pretenție mântuitoare, e erezie, fiindcă contrazice ce spune Sfântul Ioan Gură de Aur, în volumele psb 21 și 22, unde tratează în câteva omilii excepționale, Cartea Facerii.
__________________
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
Reply With Quote