View Single Post
Vechi 11.08.2016, 20:10:44
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
Te-am întrebat aici: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...=18566&page=34 dar poate n-ai văzut postul, sau n-ai vrut să răspunzi ?

..................
După cîte îmi amintesc cred că am văzut postarea ta și ți-am răspuns... aici.

Dacă nu ești mulțumit de răspuns te rog să nu începi iar acuzînd ''din dragoste creștină'' cu toate sectele, eresurile, demonii, duhurile rele, smintelile, neascultările, mîndriile, schismele, ruperile, dezbinările, nebuniile, rătăcirile, și tot ce-ți mai trece ție prin minte ca stîrnind furtana fricii oamenilor de marea inchiziție ''ortodoxă'' să ți se pară că ai dreptate cînd torni toate josniciile astea în capul meu sau al altora avînd impresia că așa se apără și se mărturisește ortodoxia.

Te-am rugat să te cercetezi dacă ești în Credință atunci cînd discuți și să nu te mai delași în discuții pe forum ca să aluneci în necredința aia foarte lăudăroasă și batjocoritor-jignitoare care e în stare de frică oarbă să calce pentru a se îndreptății peste credința și peste sufeltul oricui dintre cei cu care discuți. Nu e frumos să am mereu impresia că te-ai erijat la infailibilitatea cea rea pe care ți-o arogi punîndu-te laolaltă cu sfinții și vorbind tu în numele lor, dînd lecții, ștind tu mai bine cine se mîntuie și cine nu, dînd sentințe, verdicte, văitîndu-te și folosind un limbaj dulce-mieros dar ipocrit făcut doar pentru ca să-ți îndreptățești osîndirile tale și închipuirile tale josnice la adresa altora prin tot felul de citate și de deducții logice ''absurde'' cu care practic singur te osîndești.

Îți spun asta ca să te corectezi singur în discuțiile pe forum, ca unui frate ortodox bun și cuminte care fiind foarte silitor a studiat de mic copil foarte mult despre Dumnezeu și depsre Ortodoxie dar sper că nu pentru a acuza și a osîndi pe alții direct sau prin tot felul de vaiete viclene sau dorințe viclene de a-i chema înapoi la dreapta credință cu insistență și silnicie pe cei la care te referi ci sper că a studiat și știe multe ca să asculte mai întîi el însuși și să facă el însuși ceea ce e mai greu ca nu cumva să pună vreo povară nedreaptă sau nefolositoare pe umerii altora... și doar ca să se laude el ca un hoț cu meritele altora.

Un ortodox veritabil nu judecă și nu condamnă pe nimeni pentru că nu îl lasă Dragostea de Dumnezeu și nici nu-i amintește mereu aproapelui cu care discută toate spaimele sale dorind cică să-l păzească sau să-l întoarcă pe aproapele lui din erezii, sectarisme, anateme, schisme, dezbinări, afurisiri, înșelări drăcești ca să-l cheme ca ipocritul înapoi la ''noi'' în ''ortodoxie'' unde ''noi'' în mintea lui e o instituție divino-umană lumească din care a fugit demult adevărata și smerita Dreaptă Credință împreună cu toți sfinții care rabdă cu umilință pînă la sfîrșit toate neajunsurile aproapelui.

Deci nu e invers așa cum ți se pare ție și dacă persiști și mă mai chemi mult acolo la ''voi'', unde sunteți ''voi'' stăpâni în stil terroris de parcă ai chema pe cineva la Dumnezeu cînd defapt îl amăgești cu vorbe dulci acuzîndu-l de toate alea-alea atunci îți răspund așa cum a răspuns Domnul cărturarului:

''Vulpile au vizuini și păsările cerului cuiburi dar fiul omului n-are unde să-și plece capul''... căci casa lui e plină de tîlhari... și vai aceluia căzut între tîlhari!

Așa că ''acolo unde doi sau trei se adună în numele Meu acolo sunt și Eu'' și ''asta e Biserica Mea pe care o zidesc în oameni.'' (N.I.P.)

Și încă ceva, dragul meu... crede-mă că sincer te iubesc creștinește și sincer n-aș vrea s-o pățești alunecînd fără să-ți dai seama din rău în mai rău... deci sigur îți doresc tot binele ca să te liniștești și să te mîntui și asta presupune să cauți să nu mai rănești pe aproapele tău.

Dacă nu-ți dai seama, atunci pune-te în pielea altora și închipuie-ți că tu ai fi cel care crede altfel decît tine și empatizînd astfel citește ce e în stare să scrie un anume Igor-Emilian despre credința ta făcîndu-te nonstop sectant, eretic, înșelat de demoni, pierdut... și toate josniciile pe care tu le consideri argumente valabile pentru a convinge pe cineva că ai tu dreptate în ceea ce spui.

Oricîtă dreptate ar avea cei ce au scris toate cărțile sfinte tu trebuie să pricepi că din DRAGOSTE de Dumnezeu și de oameni au fost scrise și nu pentru ca să se apuce cineva să le folosească la o chemare de tip inchizitorial ultra ortodox căci nu oamenii sunt chemați să le respecte mai întîi ci mai ales înaltele fețe bisericești... oamenii sunt chemați să se întoarcă la Dumnezeu, adică să CREADĂ căci nu lor le-a cerut Dumnezeu Credincioșie ci maimarilor în timp ce oamenilor, creștinilor simplii nu le-a pus în spate niciun jug greu ci un jug foarte ușor și El însuși a scos orice duh necurat și nu cu postul și cu rugăciunile lor ci cu Postul și cu Rugăciunile Apostolilor... pe care dacă nu le-au avut la ei atunci i-a mustrat pe ei și nu pe cei ce strigau după ajutor ca din gură de șarpe.

Deci ''Milă voiesc și nu jertfe'' din sectanți, eretici, înșelați de demoni, nebuni, atei... făcute de către ultra ortodocșii care se erijază în mod exclusivist să formeze inchiziția ''ortodoxă''. Și ortodoxia nu a avut și nu are inchiziție... sper!

Dar asta nu înseamnă că vre-o cirtă sau vreo iotă din Legile Vieții nu e valabilă pentru toți ortodocșii sau creștinii, inclusiv canoanele și așezămintele tuturor sfinților... e valabil totul fiindcă nimic nu va trece, nici o virgulă sau vreun punct, din prooroci sau din Legea Vieții pînă ce toate se vor împlini așa cum le împlinește Cuvîntul... dar asta nu înseamnă că cineva fără dragoste le poate folosi ca să ''taie și să spînzure'' în numele lui Dumnezeu osîndindu-se singur ca prostul... adică așa ca fraierul care crede că zboară cînd defapt cade și se duce pe topogan ca o avalanșă.

Altă dată nu-ți mai amintesc și nu te mai dojenesc ci sper că ți-a fost suficient ca să te ridici înapoi la locul tău.

Last edited by vsovi; 11.08.2016 at 20:37:44.
Reply With Quote