View Single Post
  #30  
Vechi 26.04.2023, 08:15:50
Iorest Iorest is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Mesaje: 3.144
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Ușurel, Demetrius, că n-ai înțeles sensul recomandării mele. George R. pare să fie o victimă a pastorației superficiale din comunitatea lui, cineva trebuie să-și co-asume responsabilitatea eșecului său spiritual.
N-ai cum să-i știi pe toți dintr-un oraș de sute de mii de locuitori, oamenii se mută și din cartiere și din orașe și din țară, unii revin după zeci de ani cu apucături de străinătate.

Singurul moment când se umblă din casă în casă e când se merge cu sfințitul, dar și atunci la bloc preotul vine cu un clopoțel pe scară, cine deschide bine, cine nu, nu, nu e timp de conversații profunde.

Îți dai seama cât îi ia unui preot să urce într-un bloc de 10 etaje sau mai mult fiecare scară și să aibă vreo 10-20 de blocuri dintr-astea de urcat per zi.

Plus că după cum ziceam poate unii ortodocși se mută, și la un apartament unde au stat zeci de ani o familie de ortodocși, de acum stau sectari, deja sună acolo și nu i se deschide, la altă casă poate stau musulmani, hinduși, sikh - aduși de prin Sri Lanka cu lucrul și care au uitat să mai plece, la altă casă stau liber cugetători care o ard cu raționalismul.

Unele apartamente sunt închise cu anii că proprietarii sunt în străinătate și nu e nimeni suni degeaba.

Nu mi se pare eficient ca timp, să mergi din casă în casă, nu știi la oraș că există un tânăr care suferă o dezamăgire față de pastorație, nu-l localizezi dacă nu vine el spre Biserică.
__________________
„Că s-a întărit mila Lui peste noi și adevărul Domnului rămâne în veac.” Ps.116, v.2.

Last edited by Iorest; 26.04.2023 at 08:18:08.
Reply With Quote