![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Ma intreb cateodata cum fac tinerii care trebuie sa mearga la armata, sau chiar pe front mai nou.
Cum fac cand stiu ca poate vor trebui sa traga in oameni, sa lupte impotriva altei religii (inclusiv cu civilii? Si cum era inainte? Aveati sufletul impacat, il stiati pe Dumnezeu de acord cu ceea ce faceti? Nu stiu, mi se pare ca studentii la teologie nu faceau armata. Nici calugarii. Astazi cum este? Mai este obligatorie armata in tara? sau se face serviciu civil in loc? Ma intreb si cu femeile care azi iar se duc (o vreme se desfiintase armata pentru femei) in armata sau politie. Se impaca asta cu credinta, cu Dumenzeu, cu familia si copiii? De ce o fac totusi? |
|
||||
|
||||
![]()
intreba-l pe stefan cel mare cum se impaca armata cu credinta...
serviciul militar se satisface tocmai pentru a fi capabil sa-ti aperi tara in caz de forta majora. cum vrei sa se impace? isi fac datoria asa cum si tu ti-o faci la serviciu. si chiar si-o fac spre deosebire de alte domenii in care doar se mimeaza. si, din istorie, armata a fost singura care a fost mereu aproape de popor si l-a protejat. in toate timpurile si in toate situatiile. daca in toate domeniile s-ar lucra cu responsabilitatea cu care se lucreaza in armata ar fi cu siguranta mult mai bine in tara asta. din pacate lipseste bunul simt si frica cea buna care sa opreasca niste impatimiti de la a jefui si a trage totul pentru binele propriu. sunt militar si am depus un juramant... sa-mi apar tara si credinta poporului meu. si sunt gata s-o fac oricand. chiar daca sunt angajat. cand vezi ca de tine depind vietile celor din jur adrenalina iti determina responsabilitatea. si cand esti antrenat sa stii ce ai de facut atunci totul devine mai usor. probabil tu intrebi si de militarii care sunt in iraq sau afghanistan... s-au dus acolo cu ordine. fac ascultare. altcineva raspunde de misiunea lor. si ei dau socoteala pentru cum judeca o situatie si iau decizii de moment. si asa cum monahii se lupta cu dusmanii cei nevazuti noi ne luptam cu cei vazuti (si acestia nu trebuie neaparat sa fie persoane ci chiar stihiile naturii: apa, focul, cutremurul etc.). Doamne ajuta!
|
||||
|
||||
![]()
Evident, cel mai bun raspuns il primim de la un militar sau o militareasa. Eu cred ca de ce nu s-ar impaca? Cred ca s-ar impaca chiar bine, mai ales ca poti fi un bun crestin indiferent de slujba sau situatia in care esti. Dumnezeu nu iti da mai mult decat poti duce. Si citeste despre sfintii soldati. Sunt o gramada. Adica mai mult decat unul, cred, ca eu numai pe Sf. Dumitru il stiu, si pe sf. Florian, care e al ungurilor, soldat roman de prin anul 400.
Ma cheama Dumitru si sunt militar. :D. Dar nu ma pot plange, pentru ca ceea ce fac eu desi e armata oficial, nu e mare lucru. Cred ca e la fel de greu ca in oricare meserie. Daca ar fi unele piedici in calea unei constiinte curate, ar fi acestea: -faptul ca trebuie sa lovesti uneori intr-un seaman de al tau, fara mila, fara sa te gandesti, fara sa simti; trebuie sa strigi la el, sa il sudui, sa il certi, si sa te comporti mizerabil cu el -trebuie sa injuri; toti colegii sunt baieti, si daca nu te iei in gura cu ei, ajungi de rasul lor si de bataia lor de joc, iar asta e si mai rau, pentru ca desi normal ar trebui sa tii in tine, la urma urmei tot izbucnesti; asa ca e mai bine sa eviti asta, si ai evitat si glumele lor nesarate; esti pe aceeasi treapta cu ei si gata -conflicte, chiar intre colegi, din cauza masculilor alfa -in multe dintre unitatile militare izolate se bea si se fura legume de pe campurile civile vecine -desi nu am vazut niciodata, cred ca se si joaca carti pe pariuri -iarasi nu am vazut, dar am auzit ca se aduceau pe vremuri traseiste, tot prin unitatile izolate -si ar mai fi... destul de multe... pana la urma, e numai si placerea de al vedea pe un coleg de al tau cu care nu te ai bine cum il suduie seful, te bucuri cand ii da o consemnare sau un avertisment, sau participa la o pregatire nedemna si iti si bati joc de el. Evident, acestea sunt doar de pe platou, din unitate. Pe front nu am nicio idee. Daca ar fi vreunul care a luptat in Irak sa ne lamureasca... Sa nu crezi ca nu sunt si avantaje. Uite, este fenomenul la nivel de sentimente. Participi la o interventie sau la o misiune in care vezi oameni raniti si ti se face mila. Vezi morti si ti se face frica de Dumnezeu si iti dai seama de efemeritatea vietii. Eu am patit asta dar nu comentez. Si da, armata nu mai e obligatorie, au scos-o poponarii aia din UE. Romanul se baza pe 3 piloni in formarea sa: familia&scoala, biserica si armata. Una au impuscat-o. Cu biserica acum se ocupa. Mai ramane inca una. Au scos armata parca in 1 ian 2007. Acum se face pe baza de voluntariat si parca nu se plateste chiar asa de rau daca nu iti gasesti alt loc de munca numai cu studii liceale: vreo 12-13 milioane per luna. De-asta inca se mai duc unii. De studenti si de calugari nu am nicio idee, stiu doar ca parintele Cleopa a facut-o, ca o mentiona intr-una din cartile lui. Daca el a facut-o ca si calugar, inseamna ca pe vremea lui Ceasca sigur se facea. Dupa 89 nu mai poti sa fii sigur, insa. Cred ca i-a exclus atunci pe teologi. edit: a da, am uitat ca si una dintre cele 9 porunci ale bisericii e sa iti aperi tara cu pretul vietii la nevoie si sa fii un patriot. Meseria de soldat e una demna si de onoare. axios, nu spune de soldatii din Iraq si Afganistan. Cei mai multi dintre ei au ales asta pentru bani. Sa fim realisti. Ala nu e razboi demn ce e acolo. Ala se face pentru bani. Last edited by moshu; 11.07.2009 at 14:49:44. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
A, da. Am uitat sa va spun ceva destul de interesant. Te bazezi altcumva pe camaradul tau care iti tine dreapta, stiind ca e cu Dumnezeu, decat pe un camarad ateu sau fara Dumnezeu.
|
|
|||
|
|||
![]()
Adevaratul ostas al lui Hristos se lasa omorat.
Asa au facut Sfintii Apostoli urmand Dumnezeului nostru Iisus Hristos si prin aceasta s-a biruit puterea duhurilor rele asupra lumii. Asa ii place lui Dumnezeu sa biruiasca crestinii prin smerenie si slabiciune. Sa nu se deformeze cumva imaginea lui Dumnezeu ca nu e corect. Dumnezeu e ingretosat de violenta si a permis-o in Vechiul Testament dar nu trebuie sa devina o regula. Oricum Sfantul prooroc David nu a fost lasat sa ii ridice casa lui Dumnezeu pentru motivul ca varsase prea mult sange. Duhul Sfant s-a aratat in chip de porumbel pentru a arata ca e Duhul Pacii. Dumnezeul nostru Iisus Hristos cand a scos pe aceia din templu nu a ranit pe nimeni. Cand cei care au venit sa il prinda au fost dati pe spate de Dumnezeul nostru Iisus Hristos nu au patit nimic. "4.Iar Iisus, știind toate cele ce erau să vină asupra Lui, a ieșit și le-a zis: Pe cine căutați? 5.Răspuns-au Lui: Pe Iisus Nazarineanul. El le-a zis: Eu sunt. Iar Iuda vânzătorul era și el cu ei. 6.Atunci când le-a spus: Eu sunt, ei s-au dat înapoi și au căzut la pământ." La fel cand Sfintii Apostoli Ioan Teologul si fratele sau doresc sa zica sa se coboare foc din cer sa arda pe cei de nu primisera pe Dumnezeul nostru Iisus Hristos de a face aceasta ,Dumnezeul nostru zicandu-le: "54.Și văzând aceasta, ucenicii Iacov și Ioan I-au zis: Doamne, vrei să zicem să se coboare foc din cer și să-i mistuie, cum a făcut și Ilie? 55.Iar El, întorcându-Se, i-a certat și le-a zis: Nu știți, oare, fiii cărui duh sunteți? Căci Fiul Omului n-a venit ca să piardă sufletele oamenilor, ci ca să le mântuiască. 56.Și s-au dus în alt sat. " Trebuie sa se faca diferenta intre ce face Dumnezeu ca actiune si ca ce lasa Dumnezeu sa se intample prin neactiune. Asa de pilda nu ar fi deloc de mirare ca potopul sa fi fost lasat de Dumnezeu sa se intample (adica dracii au fost lasati sa faca ceva cataclism natural). Ca zice parintele Cleopa da daca Dumnezeu nu ar ingradi puterea draceasca in jumatate de ora nu ar ramane pe pamant vreu om viu. De aci se intelege oribilitatea teoriei evolutioniste o neo-erezie,un neo-barbarism care huleste cele despre Dumnezeu cel mai presus de bunatate,blandete,pace,iubire,intelepciune etc. Sfantul Mare Mucenic Gheorghe a fost ostas dar a murit ca mucenic. Adica Dumnezeu l-a inverdnicit fi jertfit pentru Dansul. Daca cineva e soldat mai bine sa se apuce de altceva. Mai ales ostas NATO. Dar Duhul Sfant aduce fericire fara sfarsit si nu cere bani pentru aceasta. Normal poate sa fie cineva ostas la NATO si daca i se ordona sa omoare pe careva sa nu omoare daca i se ordona sa faca represalii asupra populatiei sa nu faca.Daca i se ordona sa tortureze pe careva sa nu il tortureze etc. Daca i se ordona sa arunce cu bombe asupra unui obiectiv gen o centrala electrica sau centrala de apa sa nu arunce. Daca e pilot poate sa prabuseasca avionul in camp catapultandu-se mai inainte si apoi sa zica ca a fost o problema tehnica.Normal sa se uite unde prabuseste avionul sa nu omoare vreun om. Asa daca face are plata de la Dumnezeu. Daca nu poate sa faca asa sa nu se duca ostas la NATO. |
|
||||
|
||||
![]()
Imi vin in minte [COLOR=darkred]sfintii militari[/COLOR], care sunt si multi la numar. Acestia nu au simtit nici o problema in a fi militari, in a apara tara, in a omora pe acei dusmani ai credintei, insa totul pana la lepadarea credintei. Cand li s'a impus aceasta, ei au renuntat la toate beneficiile si chiar la viata.
Se poate vietui o viata minunata si curat crestina chiar si in randul soldatilor !
|
|||
|
|||
![]()
Mai intai multumesc pentru raspunsuri.
Pe urma la care sfinti militari va referiti voi? Acum eu vad o problema si de asta am intrebat. In Biblie zice sa nu ucizi, nu se face diferenta daca amic sau inamic. Armata inseamna sa te pregatesti si pentru a ucide. Cei ce pleaca pe front trebuie sa si ucida. Militaria inseamna sa fii dur, neiertator, sa servesti unor interese ne-nobile, la un moment dat. Daca militarii ar striga toti: nu mai vrem in razboi, vrem pace, daca ar refuza sa mearga pe front, poate s-ar trezi lumea si nu ar mai fi razboaie. Sfintii la care ma gandesc eu, din scripturi, nu cred ca au ucis. |
|
|||
|
|||
![]()
Cel ce a intemeiat Marea Lavra, prima manastire cu reguli de viata chinovitica din Muntele Athos, a fost Sfantul Atanasie Atonitul. Acesta a fost general in armata bizantina, coleg de arme si apoi duhovnic al imparatului Nichifor Focas.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Armata este incompatibila cu credinta in Dumnezeu. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Credinta | ioana_ema | Generalitati | 32 | 27.06.2013 15:14:27 |
Ce sa fac pentru a ma impaca cu iubita??? | hatryan | Generalitati | 58 | 16.04.2013 03:18:29 |
Ce trebuie sa fac pentru a ma impaca cu persoana iubita? | hatryan | Rugaciuni | 5 | 30.07.2011 22:35:05 |
credinta | daniel7 | Resurse ortodoxe on-line | 6 | 26.06.2008 23:52:09 |
credinta | dorinel78 | Stiri, actualitati, anunturi | 13 | 13.10.2007 23:29:02 |
|