Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.12.2009, 20:28:23
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
1. De ce e falsa ?
Pentru că nu e conformă cu punctul 2 din numerotația ta...

Citat:
2. Ba da, de cum va botezati vi se spune ca sunteti mantuiti, iar White spunea ca numai cei din aceasta confesiune se mantuiesc!!!! E fals ceea ce spun???
Definitiv fals! Se vede că ai o înțelegere deformată a adventismului. Contrazice-mă, dând un citat din White. Dacă mi-aș propune, aș găsi citate care vorbesc cam așa: "simpla înscriere în registrul comunității nu asigură mântuirea cuiva", însă nu-mi popun

Citat:
3. Si constiinta mormonilor le spune ca al lor cult este cel adevarat, a iehovistilor la fel, a penticostalilor ca sunt daruiti in masa, a evanghelistilor la fel, a raelienilor la fel....de ce este constiinta ta mai buna decat a lor?
Eu nu am treabă cu cultele, pe mine mă intereseză relația mea cu Dumnezeul Scripturii, or Scriptura contrazice multe puncte de doctrină ortodoxă. Ca să nu par exclusivist, îți pot spune că am găsit contradicții și în doctrina mormonilor și martorilor (mă limitez doar la aceste două exemple). Și ce vină am eu că în doctrina adventistă nu am găsit contradicții vis a vis de Scriptură?

Citat:
4. Si atunci cum se explica incercarile repetate ( pacatele grave) savarsite de Miller si White de a pretinde ca au avut profetii conform carora cunoasteau venirea a 2 a a Mantuitorului?

Hai să spunem lucrurilor pe nume (e în favoarea ta, altfel vei părea mincinoasă):
1. Câte "încercări repetate" ai numărat la Miller? Eu știu doar de anul 1844.
2. Miller nu "a pretins că a avut profeții", el doar a interpretat (e adevărat greșit) ce citit în Scriptură.
3. White nu a avut nici o profeție cu privire la anul venirii lui Hristos.

A doua oară când mai repeți aceste greșeli, te acuz de reavoință. Lucrurile acestea au mai fost explicate pe forum, de ce nu vreți să luați aminte? Sau măcar să ne contraziceți aducând documente, că har Domnului aveți de unde - sunt zeci de mii de pagini scrise de White, toate disponibile pe internet.

Citat:
...deci ei nu citeau Biblia asa cum trebuie , nu au inteles-o, au pacatuit foarte tare...iar tu esti urmasul lor.

Interpretarea unei profeții o numești păcat grav, cum ai numi atunci călcarea continuă a unor porunci divine? Ca să vezi cât de subiectiv poate fi omul...

Citat:
White a instituit cinstirea Sabatului dupa 19 secole, si este aceeasi persoana care pretindea ca avea profetii si a gresit de multe ori, multi adepti au inceput sa o suspecteze de minciuna, s-a dovedit ca era o mincinoasa...dar tu crezi acum in Sabat, de ce?
Nu White a instituit cinstirea Sabatului, ci Dumnezeu (vezi porunca a 4-a din Decalog). Dacă folosești acest termen de "instituire" cu privire la ziua de odihnă în dreptul unui om, Constantin cel Mare este omul. Nici măcar Moise nu a instituit, el doar a repetat ce a pouncit Dumnezeu.
Că White a "greșit de multe ori" și că a mințit găsești doar pe saituri denigratoare (găsești și răspunsurile la aceste acuzații pe saitul oficial azș), dar nici nu mă interesează la urma urmei, eu păzec Sabatul pentru că poruncește Dumnezeu nu White. Acest lucru ar trebui să fie suficient pentru orice creștin... în caz că se consideră copil ascultător al Tatălui Ceresc.

Citat:
Daca un om a gresit atat de mult si este exact singurul fondator al acestui cult Adventist (fost adept al lui Miller care a gresit si el la randul lui nepermis de mult, inducand oameni in erezie) ...De ce mai exista acest cult?????
Văd că ai multe semne de întrebare Poate există o rațiune în faptul că n-a dispărut această "sectă". Poate are un mesaj de transmis creștinătății. Uite, eu am înțeles mesajul baptiștilor și al penticostalilor și cred ca Dumnezeu are a ne transmite ceva prin existența lor.

Citat:
[b]Dar tu??? Toata lumea stie cine a fost Ellen White, ce cult a fondat,
Ai vrea tu să devii chiar atât de universală... din fericire nu ”toată lumea” cunoaște atât de distorsionat adventismul și pe White.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Atitudinea ortodoxa fata de oamenii de alte culte religioase PetruD Morala Crestina 947 03.02.2013 11:31:35
Care este rostul pe pamant a celor necasatoriti si a celor fara copii? sophia Nunta 52 18.10.2010 13:02:02
Din famila mea multi au trecut la adventisti si la alte secte beliver Secte si culte 145 30.04.2010 19:06:16
O cantare ciudata, exsultet de ce se canta in BC si in alte "culte crestine" la Pasti mihailt Generalitati 8 17.04.2010 03:20:05