Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Alte Religii
Răspunde
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #91  
Vechi 26.01.2011, 18:55:12
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 10.12.2006
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.046
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Am si citit o carte de Desanca (in care mai mult ii blestema pe cei care n-o agreau), ai dat explicatia corecta in mesajul asta.
Ciudat,eu am carti si acum,nu am gasit asa ceva. Probabil ai inteles gresit. Nu a blestemat pe nimeni,ci doar ii dojenea pe cei care o huleau,o loveau,o vorbeau de rau. A zis ca nu le poate spune decat atat: "Pe toti Dumnezeu sa va ierte."

Si a mai zis ceva,legat de aceasta,ca sa vezi ca ii iubea si pe cei rai:

"M-a acuzat astazi cineva ca lucrez cu duhuri rele,ca nu ti-as sluji Tie. Doamne,iarta-l pentru ce-a spus,iarta-l,poate a spus asta din prea mare dragoste pentru Tine,n-a gandit,el poate nici nu stie ca cel rau n-a ajutat si n-a vindecat,niciodata,pe nimeni."


Repet,si eu am unele indoieli,si eu sunt Toma necredinciosul. Dar de ce sa hulesc fara sa stiu? Tot doamna Desanca a zis: "si daca nu ma puteti iubi,lasati macar pietrele deoparte". Deci nu vreau sub nicio forma in a ma transforma in judecator!

Citat:
În prealabil postat de calator prin ploaie Vezi mesajul
Deci.....inca o data ATENTIE....ca doar nu crezi ca ar fi o "sfanta"....nu-i asa?
Am spus ca NU STIU! Dar tu de ce crezi ca nu ar fi? Sau ma rog,de ce crezi ca era impotriva lui Dumnezeu? Pana una alta mergea la manastiri,indemna pe oameni sa umple bisericile caci sunt goale,cinstea pe Maica Domnului,pe preoti (criticandu-i pe cei care nu-si fac datoria cum se cuvine),indemna la a-L iubi pe Hristos etc.
Reply With Quote
  #92  
Vechi 26.01.2011, 19:01:42
Pippo_'s Avatar
Pippo_ Pippo_ is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 14.01.2011
Locație: Cu capul in nori si picioarele pe pamant.
Mesaje: 413
Implicit

Daca vorbele si faptele pe care le descriu cei din experienta directa sunt adevarate, evident este o sfanta. Bine, poate una mai mica, acolo... :) , dar undeva prin zona, oricum
__________________
Cu sinceritate, Pippo
Reply With Quote
  #93  
Vechi 26.01.2011, 19:10:44
mihaila_alin
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pippo_ Vezi mesajul
Zi mersi ca nu sunt sfant, ca ti-as fi tras cu mare dragoste doua palme de la distanta, ca sa te fac sa intelegi cateva lucruri :))
mai pippo draga eu stu ca tu ai un dar..... de a imparti daruri, mai ales mie.insa de mi-ai vedea in realitate cred ca ti-ai schimba nitel planurile am glumit.
singurul sfint ce a facut cadou palme, si cui? -lui arie este patronul casei mele.moaie-te
tu vrei sa implementezi invatatura-ti cu ajutorul bratelor?mai sa fie, no asta da dragoste, no ase ceva mai rar.
Reply With Quote
  #94  
Vechi 26.01.2011, 19:11:23
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Mesaje: 9.688
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
Iti recomand sa citesti cartile scrise de un mare antropolog -Carlos Castaneda.Vorbesc despre samani si despre samanism.Despre Tonal si Nagual..Ai sa vezi ca nu ai sa mai poti compara ce stii tu, cu samanismul...
Iar Reiki este o tehnica japoneza, nu tibetana sau hindusa ...
Eu am scris despre samanism, n-am stiut ca pe un forum ortodox sunt si persoane care apreciaza samanismul. Ce sa mai zic atunci de Reiki!
De ce nu citesti si carti ortodoxe pe tema asta, nu numai ale altora? Ai citit cartea arhicunoscunoscuta despre hinduism si Parintele Paisie? http://www.sfaturiortodoxe.ro/marii-...intele-paisie/ Acolo un fost saman marturiseste cum vindeca.
Inainte sa devin credincios am practicat si am studiat mult despre paranormal, asa ca stiu destul de multe despre asta. Daca citesti in pateric sau alte povestiri, vei vedea ca vrajmasul nu face doar rau. Face de multe ori si un fel de bine, ca sa para credibil. Poate face si vindecari, dar doar la bolile care au fost facute de el.

Despre "marele antropolog" Carlos Castenada scrie pe pagina sa de wikipedia ca s-a descoperit dupa un timp ca a mintit, iar experientele respective sunt fictive. Dar asta nici nu are importanta, se pare ca nu ai inteles ce este samanismul, dincolo de filozofia pe care o are fiecare religie. Eliade spunea ca si filozofia canibalismului era fermecatoare.

Despre Reiki, valabil si pentru ceilalti care il apreciaza. Sa citez de pe pagina wikipedia depre Usui: "Mikao Usui a fost cel care a căutat originile metodelor de vindecare pe care le aplicau Iisus și Buddha, regăsindu-le în rămășițele cultului antic a lui Shiva, în învățăturile esoterice din India." Bineinteles ca tot ortodoxul ar trebui sa stie ca Iisus nu avea o metoda de vindecare, fiind chiar Dumnezeu, Cel ce vindeca. Asta e doar pentru cei ce cred ca Iisus a fost doar un personaj istoric, un "mare Maestru". Si intr-o manastire zen a gasit ce cauta. Interesant e si cum a aflat simbolurile. Fiind pe munte a vazut o sfera de lumina venind spre el si apoi aceasta l-a lovit in frunte. Sfera de lumina e de multe ori asociata cu ingerii cazuti.
Cel mai surprinzator a fost la reiki faptul ca persoana care era cea mai infocata practicanta suferise o pareza (sau ceva asemanator), desi era destul de tanara. Am practicat si eu cativa ani. Nu exista bioenergie, e ceva ce iti este dat de un inger cazut, o energie. Si zici ca o ai tu.
Reply With Quote
  #95  
Vechi 26.01.2011, 19:12:43
medusa medusa is offline
Banned
 
Data înregistrării: 11.12.2010
Religia: Ortodox
Mesaje: 324
Implicit

desi am scris unele lucruri despre dumneaei, doamna Bratu nu mai indrazneste sa ne dea replici.
Reply With Quote
  #96  
Vechi 26.01.2011, 19:19:55
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Mesaje: 9.688
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihaila_alin Vezi mesajul
aceste tehnici cum le numesti, nu prea au nimic cu bietul crestin temator de Dumnezeu.prin reikhi poti face si rau si bine oare poate isvorul de apa dulce sa dea si apa amara?
Prin Reiki nu se poate face bine. Ingerul cazut face bine pe o perioada scurta, ca apoi sa fie de zece ori mai rau. Adica face bine cu un scop, de obicei ca sa ai incredere. ca am pomenit de povestea samanului, iata pentru cei ce nu au citit-o.

"Yelo a fost până la 55 de ani unul dintre cei mai mari vrăjitori de pe continentul negru. „Am vindecat multi oameni, însă n-as fi putut face nimic fără ajutorul Satanei. îmi era imperios necesar să mă aflu întotdeauna cu el într-o legătură directă, pentru a mă putea călăuzi în toate actiunile mele. De fiecare dată când eram chemat la un bolnav, îl întrebam în prealabil pe Diavol dacă trebuie să merg. Uneori îmi spunea «Poti merge, căci vreau să-1 vindec4 pe bolnav», si atunci porneam la drum. Insă alte dati îmi răspundea: «Nu vreau să-1 vindec».

[ Părintele Paisie atrăgea atentia asupra faptului că Satana nu poate vindeca decât bolile pe care le-a provocat el însusi.]

I mi era îngăduit să-i pun Satanei orice întrebare, iar el îmi răspundea. Ori de câte ori eram întrebat ceva în calitatea mea de vrăjitor, trebuia să cer mai întâi răspunsul Satanei. Absolut tot ceea ce realizează un vrăjitor se datorează puterii Satanei. Dacă Satana îl părăseste, va deveni un om obisnuit.
Multi veneau la mine deoarece prin mine intrau în legătură cu o putere care era infinit mai mare decât a lor. Vedeau cum vizitam un om bolnav, îi deschideam gura si scuipam înăuntru, în timp ce îl chemam pe Satana si îl rugam. Minunea se producea pe dată: Satana îl ridica din pat.
îi uimeam pe toti într-o asemenea măsură încât îmi puteam permite orice.
Noi, vrăjitorii, ne aflam într-o permanentă conlucrare. Ne sustineam reciproc sub toate aspectele si, în acelasi timp, primeam noi membri în cercul nostru. Ceilalti vrăjitori mă cinsteau ca pe cel mai mare. Eu conduceam ceremoniile în cadrul cărora îl cântam si îl invocam pe Satana la initierea unui nou membru. Cântecul care se intonează special în această ocazie se numeste «Anga». Puneam tămâie în foc. Când fumul se înălta în văzduh, atunci sosea momentul initierii. Tânărul vrăjitor trebuia să se închine focului si să inhaleze tămâia care fusese oferită Satanei. Atunci spiritul intra în el si Satana venea la noi toti, astfel încât vorbeam cu vocea lui. Folosea limba noastră pentru a spune ceea ce dorea.
Când am devenit vrăjitor, credeam că toată viata mea va fi o desfătare, mai ales că puteam face orice lucru cu maximă usurintă, oamenii mi se închinau oriunde mergeam, si deveneam din ce în ce mai bogat. Dar încetul cu încetul am observat că Satana este un stăpân lipsit de milă. Se mânia câteodată pe mine si se dezlăntuia asupra mea cu sălbăticie. Atunci trebuia să-i cer iertare în diverse feluri, să-i aprind tămâie si chiar să suport noi ritualuri initiatice pentru a mă sustrage blestemului său si a-1 recâstiga ca si colaborator.
Cu timpul, am devenit tot mai nelinistit; nu aveam pace deloc si simteam o frică adâncă. Sotia mea a fost luată în stăpânire de un spirit rău care spunea prin ea că pruncul pe care urma să-1 nască va muri. A născut fără probleme, dar la scurtă vreme s-a arătat Satana si ne-a luat copilul pentru totdeauna. Atunci am înteles în ce stare înfricosătoare ajunsesem. "
Reply With Quote
  #97  
Vechi 26.01.2011, 19:24:47
Pippo_'s Avatar
Pippo_ Pippo_ is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 14.01.2011
Locație: Cu capul in nori si picioarele pe pamant.
Mesaje: 413
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihaila_alin Vezi mesajul
mai pippo draga eu stu ca tu ai un dar..... de a imparti daruri, mai ales mie.insa de mi-ai vedea in realitate cred ca ti-ai schimba nitel planurile am glumit.
singurul sfint ce a facut cadou palme, si cui? -lui arie este patronul casei mele.moaie-te
tu vrei sa implementezi invatatura-ti cu ajutorul bratelor?mai sa fie, no asta da dragoste, no ase ceva mai rar.
"Sa-ti dau palme" a fost o metafora. Nu inseamna ca-ti trag efectiv cu mana palme. :))
Pur si simplu ti-as aplica o lectie mai directa care sa te invete sa nu mai faci unele din greselile fundamentale pe care le faci.

Te-am vazut, mi-ai aratat o poza cu tine cand ai pus-o la avatar. Sa stii ca semanam la forta fizica si cred ca ar fi o distractie ca-n filme sa ne luam la tranta dreapta :)
__________________
Cu sinceritate, Pippo
Reply With Quote
  #98  
Vechi 26.01.2011, 19:25:30
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Mesaje: 9.688
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pippo_ Vezi mesajul
Duhul Sfant e corpul subtil al omului, indiferent de e barbat sau femeie. Toti avem un Duh Sfant. Noi nu constientizam al doilea corp al nostru, dar el exista, si se numeste Duhul Sfant, iar sfintii il constientizeaza.
Nu incercati macar sa va imaginati ce e ala "Duh Sfant"? Ca doar cuvantul asta nu e doar o simpla eticheta, se refera la un lucru care exista, chiar daca este invizibil pentru perceptia noastra.
Trebuia sa si precizezi, asta e in religia new-age sau ce religie stii tu ca este. In crestinism stim altceva, si chiar stim pentru ca sfintii nu erau doar datatori cu parerea.
Duhul Sfant este Una din cele Trei Persoane ale Sfintei Treimi. Nu este ceva impersonal, este o Persoana cu constiinta. Bineinteles ca nu este ca noi alcatuit din materie, la fel ca si Dumnezeu, de altfel. In functie de curatia noastra putem primi sau pierde Duhul Sfant.
Reply With Quote
  #99  
Vechi 26.01.2011, 19:30:05
Pippo_'s Avatar
Pippo_ Pippo_ is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 14.01.2011
Locație: Cu capul in nori si picioarele pe pamant.
Mesaje: 413
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Trebuia sa si precizezi, asta e in religia new-age sau ce religie stii tu ca este. In crestinism stim altceva, si chiar stim pentru ca sfintii nu erau doar datatori cu parerea.
Duhul Sfant este Una din cele Trei Persoane ale Sfintei Treimi. Nu este ceva impersonal, este o Persoana cu constiinta. Bineinteles ca nu este ca noi alcatuit din materie, la fel ca si Dumnezeu, de altfel. In functie de curatia noastra putem primi sau pierde Duhul Sfant.
Si cine crezi tu ca este Sfanta Treime? Este Omul complet, format din cele 3 corpuri ale sale. Iar unul dintre corpurile Omului complet este Sfantul Duh. Al doilea corp este Trupul fizic, si al treilea numai Dumnezeu stie... :)

PS E prima data cand sunt acuzat de new-age :))
__________________
Cu sinceritate, Pippo
Reply With Quote
  #100  
Vechi 26.01.2011, 19:31:42
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Mesaje: 9.688
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
Ciudat,eu am carti si acum,nu am gasit asa ceva. Probabil ai inteles gresit. Nu a blestemat pe nimeni,ci doar ii dojenea pe cei care o huleau,o loveau,o vorbeau de rau. A zis ca nu le poate spune decat atat: "Pe toti Dumnezeu sa va ierte."

Si a mai zis ceva,legat de aceasta,ca sa vezi ca ii iubea si pe cei rai:

"M-a acuzat astazi cineva ca lucrez cu duhuri rele,ca nu ti-as sluji Tie. Doamne,iarta-l pentru ce-a spus,iarta-l,poate a spus asta din prea mare dragoste pentru Tine,n-a gandit,el poate nici nu stie ca cel rau n-a ajutat si n-a vindecat,niciodata,pe nimeni."
In cartea pe care am citit-o eu cu mai multi ani in urma era chiar un fel de ura, nu doar dojana. Dar asta are mai putina importanta. Stii ca preotii nici nu o bagau in seama, iar cand o bagau spuneau ca lucreaza cu necuratul. Sunt multi din acestia cu puteri paranormale, tocmai se scria aici despre Reiki, unde fiecare poate capata puteri paranormale. Bineinteles ca ei nu stiu ca au intrat in legatura cu un inger cazut, ei cred ca e de la Dumnezeu. Cum scriai si tu, si diavolul poate face minuni. care e diferenta poti citi in numeroase carti ortodoxe (pateric, cartea despre Parintele Paisie, si altele).
Sper ca ti-am fost de folos.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare


Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
copilul minune care vorbeste ca un om mare alexandra28again Generalitati 26 01.01.2013 20:19:13
cine vorbeste romaneste The_Fallen Generalitati 13 06.06.2012 22:22:13
Va rog frumos o rugaciune pt tatal meu care se stinge! Patrice Generalitati 41 21.04.2011 20:03:46
Un zambet de dincolo de moarte!/ In bratele Tatalui Ceresc Annijo Mari Duhovnici si predicile lor 2 20.11.2010 19:04:10
Femeia intre televizor si telenovela-M.D(Femeia care a uitat de modelul M-ciiDomnului 11111111 Generalitati 98 10.01.2010 09:41:15