|
|
|||
|
|||
buna seara, legat de euharistie: daca am baut apa dupa 12 noaptea in ziua in care m-am impartasit este pacat? cand am realizat ca am baut m-am oprit , iar de dimineata m-am impartasit pe nemancate.
|
||||
|
||||
Citat:
A, am găsit între timp: http://www.teologie.net/2010/01/05/c...ne-impartasim/ "A doua problemă de care tocmai amintisem se prezintă pentru noi ca fiind de‑a dreptul șocantă și ea se leagă de Canonul 16 al Sfântului Timotei al Alexandriei. După ce Sfântul Timotei arată obligativitatea ajunării înainte de împărtășire, el spune: „Dacă însă cineva ajunând spre a se împărtăși, spălându‑și gura sau făcând baie a înghițit apă fără să vrea, se cuvine a se împărtăși căci satana, aflând prilej de a‑l opri (pe om) de la împărtășire, mai des face aceasta”. Fără a mai comenta, menționăm că acest canon nu a fost anulat de vreun sinod." Eu m-am împărtășit în două situații excepționale deși mîncasem cu cîteva ore înainte (mîncare vegetală), cu aprobarea duhovnicului. E bine de știut că primii creștini obișnuiau să se cuminece după agapă, adică imediat după masă. În timp s-a schimbat obiceiul, ca multe alte tradiții legate de Împărtășanie și nu numai. Deci nu te stresa din cauză că ai băut puțină apă cu 11 ore înainte de comuniunea cu Hristos și cu Biserica.
|
|||
|
|||
|
|
|||
|
|||
Off-topic: Si mie imi place Assasin'sCreed: cred ca e plauzibila si intriga localizata in vremea cruciadelor: multi credinciosi, fraieri ca toti believerii sinceri, nu s-au prins ca de fapt sefii lor erau la combinatie impreuna, faceau manareli pe spinarea "martirilor islamici" si "sfintilor catolici". Sa mori de ras. Un ras minzesc.
In alta ordine de idei, anume on-topic: nu m-am prins ce vrea sa insemna raspunsul tau cu mulatrul asta care da din maini?! |
|