Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.01.2013, 19:08:04
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
A fost stire la TV; deci e fapt cunoscut de toata lumea. Eu mai mult de atat nu te pot lumina, dar poti cauta stirile de acum 2 saptamani si afli.
Chestia e că eu nu mă mai uit la știri.
De fapt, în afară de eurosport (pentru snooker) și Trinitas, nu prea urmăresc altceva.
Așa că chestiile cu curvăriselile (pardon) mondene mă depășesc. Alții văd că le rețin...
Reply With Quote
Vechi 24.01.2013, 20:00:06
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Chestia e că eu nu mă mai uit la știri.
De fapt, în afară de eurosport (pentru snooker) și Trinitas, nu prea urmăresc altceva.
Așa că chestiile cu curvăriselile (pardon) mondene mă depășesc. Alții văd că le rețin...
Atunci de ce ai intrebat, de parca nu te prinsesei despre ce e vorba?!? Doar ca sa umpli spatiul cu litere? Sunt prea multi, care fac acest lucru; chiar prea multi. Este si o dovada de neseriozitate.
Mesajul acesta nu e doar pentru tine, DragosP, ci pentru toti, care scriu doar aprecieri la adresa celorlalti, fara a avea un aport propriu la topic. Dar la off-topic sunt primii.
Reply With Quote
Vechi 24.01.2013, 21:19:55
DragosP's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Atunci de ce ai intrebat, de parca nu te prinsesei despre ce e vorba?!?
Dar de unde știi tu despre ce și de ce m-am prins eu?
Aportul dumitale ontopic la topic care a fost mă rog?
Bârfa auzită la tv șanț?
Și mai vorbim despre seriozitate??
Sunteți simpatică!
Reply With Quote
Vechi 24.01.2013, 21:21:31
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Dar de unde știi tu despre ce și de ce m-am prins eu?
Aportul dumitale ontopic la topic care a fost mă rog?
Bârfa auzită la tv șanț?
Și mai vorbim despre seriozitate??
Sunteți simpatică!
Dragutule, topicul acesta eu l-am deschis! Iar tu doar ai comentat pe langa, ca de obicei.
Si te mai rog ceva, sa iti reviziuesti putin vocabularul, caci este sub nivel. Mistocareala isi are locul la coltul strazii, nu pe un forum crestin-ortodox. Amin!
Reply With Quote
Vechi 24.01.2013, 21:32:02
DragosP's Avatar
Senior Member

Implicit

Și dacă l-ai deschis tu, ce? Automat tot ce scrii e ontopic?
Parcă ai fi papesă! Adică infailibilă.
Cât despre limbaj: te rog important să nu devenim prea familiari.
Reply With Quote
Vechi 24.01.2013, 22:01:40
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovivivi Vezi mesajul
Problema nu-i la femei, la fecioare sau la mulțimea lor, ci e la trădarea din pofta ochiului și din trufia vieții care stă în inima egoistă a bărbatului care ca un jmecher viclean se știe folosi de naivitatea și prostia lor, a fecioarelor credule, spre a-și împlinii născocirile sau idealurile de păcătuire ale gLumii prin imitări și prin repetările imitărilor... până moare.

Deci o femeie sau fecioară chiar goală nu e ispititoare ci doar e frumoasă și luminoasă, pe când o-chiulul bărbatului care vrea, el vrea de cum se ivește prilejul, cum iese din ascuns de la pândă pofta vicleană, el vrea să trădeze și să se laude la lume... și această desfrânare plină de deșertăciune care se înalță pe sine cu egoism și lăcomie pândind în ascuns căci nu-i ajunge nici lui iubirea lui de sine, asta provoacă pe neașteptate stârnirea 'fericită', caldă și dulce a trădării, nici nu te-aștepți și te trezești că ești fericit că trădezi și te miri și ești surprins căci nu pricepi cum de trădarea e atât de frumoasă și apetisantă.

E defapt un surogat al iubirii, e sminteala din ochi, din minte, din ideal, din vis, din nărav, căci de acolo vine, din năravul gLumii care i-a spus ce să dorească el sărmanul amăgit căci el chiar crede că iubește când colo el nu știe că defapt trădează, vinde, dispruge, spurcă, dezbină, minte și pătează surpând tot ce atinge... doar din priviri... că așa-și închipuie, că le pipăie și că le vede goale, oricum ar fi ele îmbrăcate. Le vede familiar și obijnuit cu păcatul ca pe sclavele lui sexuale, ca pe averea plăcerilor lui. Nu e iubire asta ci e surogat și sminteală, e mită și e averea păcatelor cu care se laudă 'sfințișorul' care cică se smerește ca să-l vadă toată gLumea cum postește și cum se roagă.

Deci nu haina și ținuta vicleană și mini a fetelor contează care te pot seduce cu un zâmbet sau o privire cât prostia și jmecheria din privirea bărbatului care primul caută privilegii dându-se deștept și înțelept amăgind ca să iasă în evidență prin prilejurile aducătoare de stârnirile lăcomiei înfometată de ceea ce a văzut sau a născocit el... adică înfometată de chipurile fățarnice ale trădării îndrăznind să facă el primul pasul spre năpăsare și spre trădare, trădare, trădare, de 4 ori trădare, și tot așa și la mai mare.

Vai ochilor și vai inimii că în ei șade descoperirea care se mulțumește cu sine și apoi se felicită de cât va fi el de bogat din pricina puterii cu care-și închipuie un viitor feeric obținut prin forțe proprii, prin încrederea doar în sine, deși el trăiește ca o căpușă doar din furt sau pe banii părinților ca un fățarnic alintat care nu-i în stare de nimic decât să se creadă patron ce trage la răspundere că alții nu și-au făcut treaba în timp ce el i-a plătit.

Părul este acoperământul femeii iar a bărbatului barba.

Ca să nu te smintești caută să vezi în aproapele tău o sfântă icoană și nu o priveliște a desfrâului.

Când nu mai puteți de atâta sminteală entuziasmantă atunci frecați-vă buricele degetelor unele de altele și pielițele de la unghii și pricepeți ce anume vreți să tot priviți și să repriviți exact așa ca niște vicleni politicieni pariori pătimași puși pe lupte intestine... și poate vă lasă năravul cel rău și sadic și superstițios care brusc pune stăpânire pe voi și pe clipa de conviețuire ca să vă lepădați de credință și de taină.
Bravo, Ovidiu! In sfarsit un raspuns edificator. Ai atins absolut toate aspectele problemei.
Reply With Quote
Vechi 24.01.2013, 22:54:20
Miha-anca
Guest

Implicit

Veșmântul nu este numai element al identificării și al prestigiului social, ci el comunică cine este persoana, de unde este originară, cu ce se ocupă, unde merge, care este scopul acțiunii sale, etc.

Chiar mai mult, veșmântul comunică intenția de afirmare a superiorității de către putătorul său, astfel: "Atitudinea de impunere, de impresionare a celuilalt se realizează, la diferitele popoare, în esență identic; doar mijloacele diferă de la cultură la cultură: ea constă în fond dintr-o argumentare a părților corpului, în special a înălțimii și a lățimii umerilor, asociată cu expresia înfricoșătoare a figurii; mijloacele folosite sunt diverse: pene, blănuri de animale sau detalii vestimentare: epoleții uniformelor militare.

De altfel, comunicarea poziției ierarhice la om, capătă nuanțe de mare rafinament, după cum remarca și Desmond Morris:

"Forma exactă a nodului cravatei, aranjarea precisă a părții expuse a batistei, din buzunarul de la piept, nuanțări infime ale accentului vocal urna și aite asemenea caracteristici aparent lipsite de importanță capătă o semnificație socială vitală în determinarea poziției sociale a individului".

Prin urmare o persoană care se îmbracă cu o anumită vestimentație comunică despre sine nu numai caracteristici ale structurii sale psiho-morale ci și informații privind statusul său, poziția sa într-o structură ierarhică, etc.

Astfel, dacă o persoană se îmbracă elegant, recurgând la diferite mijloace pentru a realiza această eleganță, coafură, o anumită culoare a materialelor, o cravată deosebită, o servietă diplomat cu cifru, o face nu numai pentru a comunica date despre poziția sa ci și de a exprima dorința și intenția de a se deosebi de ceilalți, de a se evidenția, de a fi într-un anume fel obiect al admirației celorlalți.
În această fază este exprimată și corelația dintre comportament și comunicare.
Problema este însă mult mai complexă, ea se fundamentează pe nevoia de act prestigiu și de admirație. http://articole.famouswhy.ro/hainele...tatea_noastra/
Reply With Quote
Vechi 24.01.2013, 23:21:43
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Interdictia animalelor nu apare specificata in textul avatonului. Nu cunosc motivul real pentru care s-a ajuns la asa ceva, eu mi-am explicat-o printr-o extindere a traiului in curatie de la nivel uman la animal.

Athosul ar trebui sa ramana "loc al calugarilor" asa cum a fost consacrat in sec.XI, un loc de rugaciune, nu obiectiv turistic pentru barbati.
http://www.credinta-adevarata.ro/201...munte-athos-2/
Reply With Quote
Vechi 25.01.2013, 11:54:31
mihaila_alin
Guest

Talking

mai dar aveti-va,smeriti ca fratii.

Last edited by mihaila_alin; 25.01.2013 at 11:56:35.
Reply With Quote
Vechi 25.01.2013, 23:18:08
Miha-anca
Guest

Implicit

Nu demult m-am intalnit cu un prieten la biblioteca Universitatii Andrews. Dupa ce ne-am salutat, el m-a intrebat daca poate sa-mi faca un compliment. M-am inrosit si am spus:
-Bine.
Atunci el a zis:
-Staci, vroiam sa iti multumesc pentru felul in care te imbraci. Este asa de placut sa vezi o tanara imbracata modest. Dupa-amiaza asta in cantina a trebuit sa evit sa ma uit la cateva tinere care stateau la masa mea, caci imbracamintea lor era prea sumara. Cand sunt langa tine nu trebuie sa fac asta si apreciez mult acest lucru la tine.
Cuvintele lui m-au surprins putin, dar in acelasi timp m-au bucurat. Ele au intarit in mintea mea un principiu pe care Domnul mi-l aratase cu cativa ani in urma – ca eu sunt pazitorul inimii fratelui meu.
Traim intr-o societate in care se accepta mai multe grade de nuditate. Majoritatea hainelor, mai ales cele de vara, nu lasa decat putin loc imaginatiei. Eu nu sunt barbat, dar am avut destule discutii cu baietii pentru a-mi da seama ca asupra unui barbat imaginea trupului unei persoane de sex opus are un impact cu totul diferit decat asupra unei femei. in timp ce Dumnezeu le-a creat pe femei sa fie excitate de atingere si tandrete, barbatii au adesea nevoie de un stimul vizual.

Tinerelor, noi suntem responsabile sa ii ajutam pe fratii nostrii sa aiba inima curata. Nu ar trebui sa purtam vreodata ceva care ar fi incitant pentru ei, caci daca prin hainele noastre impingem pe cineva sa pacatuiasca, chiar si cu gandul, suntem responsabile, cel putin in parte. (Vezi Matei 5:27, 28). „Nu stiti ca trupul vostru este Templul Duhului Sfant, care locuieste in voi si pe care L-ati primit de la Dumnezeu? Si ca voi nu sunteti ai vostri? Caci ati fost cumparati cu un pret. Proslaviti dar pe Dumnezeu in trupul si in duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu.“ (1 Corinteni 6:19, 20). Expunandu-ne privirii altora trupul sau anumite parti ale acestuia, noi nu il proslavim pe Dumnezeu.

Modestia in imbracaminte reflecta modestia inimii. Femeia care incearca sa castige atentia unui barbat isi etaleaza sexualitatea prin imbracamintea sa sau prin lipsa ei. Totusi, o femeie morala isi va expune trupul unui singur barbat – cel pe care Dumnezeu i-l ofera ca sot. Puritatea din inima ei se va vedea in puritatea felului in care se imbraca si actioneaza. Ma rog mereu ca Dumnezeu sa ma ajute sa ma imbrac in asa fel incat sa il onorez pe viitorul meu sot si sa ii protejeze pe barbatii pe care Dumnezeu ii aduce intre timp in viata mea. Este privilegiul meu sa ii ajut sa aiba inima curata. Cred ca asta se include in porunca lui Hristos: „sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti.“ (Matei 22.39)
Dezamagirea. Din nefericire, moda din zilele noastre nu se bazeaza pe dragostea pentru altii, ci pe dragostea de sine.
http://articolecrestine.com/tineret/...inima-mea.html
Reply With Quote
Răspunde