Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.01.2012, 20:38:49
ucenic ucenic is offline
Banned

Data înregistrării: 07.05.2010
Locație: Ploiesti
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru ucenic
Implicit

am gasit, raspund acum:

Nascut in familie de ortodocsi in 1971. Ateu pana in 1990 cand am vazut ptr. prima oara filmul Iisus din Nazaret. Atunci ceva s-a intamplat in inima mea.

Am avut parte si de viata de familie dar si de biserica unde am fost o perioada practicant.

Intr-o noapte in camera mea am avut o viziune, o teofanie, in persoana insusi a Mantuitorului. Nu reproduc aici trairile si bucuriile ce le-am avut.

Apoi, acum doi ani - exact in vara-toamna lui 2009- am deschis pentru prima oara Biblia, ortodoxa chiar. De atunci totul in mine a luat o alta turnura si Domnul Iisus Hristos a raspuns cautarilor mele.

M-am botezat conform crezului meu in biserica penticostala.
Reply With Quote
Vechi 30.01.2012, 20:42:45
ecaterina7 ecaterina7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ucenic Vezi mesajul
"ecaterina7" scuze, intrebarea era in legatura cu botezul meu? sau ce?

iertare, raspund acum
te intrebasem unde te-ai botezat, cate botezuri ai?

eu sunt convinsa ca primul botez este ortodox si consider ca datoria ta era sa cercetezi credinta unde a randuit Dumnezeu sa fii.

aici, pe acest topic, nu facem schimb de pareri ci doar spunem ce atitudine avem fata de cei din alte culte.

eu nu am incercat sa atrag pe nimeni la ortodoxism cu brutalitate, dar credeti-ma ca nu o data mi s-a intamplat sa fiu luata in ras ca am candela aprinsa, ca imi fac cruce in fata unei Sfinte Biserici, ca am icoane in casa si atitudinea mea este una mai dura, asta nu inseamna ca daca acesti oameni imi cer ajutorul nu li-l acord, numai sa nu mai fiu sfatuita gratuit ce e bine si ce nu, pana la urma ortodoxia nu se trage din niciunul dintre culte ci invers.
Reply With Quote
Vechi 30.01.2012, 20:57:39
Senior Member

Implicit

Citat:
am gasit, raspund acum:

Nascut in familie de ortodocsi in 1971. Ateu pana in 1990 cand am vazut ptr. prima oara filmul Iisus din Nazaret. Atunci ceva s-a intamplat in inima mea.

Am avut parte si de viata de familie dar si de biserica unde am fost o perioada practicant.

Intr-o noapte in camera mea am avut o viziune, o teofanie, in persoana insusi a Mantuitorului. Nu reproduc aici trairile si bucuriile ce le-am avut.

Apoi, acum doi ani - exact in vara-toamna lui 2009- am deschis pentru prima oara Biblia, ortodoxa chiar. De atunci totul in mine a luat o alta turnura si Domnul Iisus Hristos a raspuns cautarilor mele.

M-am botezat conform crezului meu in biserica penticostala.
pana pe la 20 de ani majoritatea suntem mai necredinciosi ca sa zic asa, avem alte prioritati :) nu vorbesc de curvie, Doamne fereste! nici eu nu eram foarte bisericoasa, dar niciodata nu am cautat sa-mi schimb credinta.
am avut si eu un vis mai demult, pe la vreo 20 de ani si in vis imi aparea pe cer Dumnezeu (asa era in mintea mea), un om batran si cu barba, iar noi pe pamant plangeam si ne parea rau de pacatele noastre, iar eu strigam la tata si la un unchi (care era mort la momentul visului) si le spuneam ca e sfarsitul lumii. atunci ca si acum am considerat ca e momentul sa ma caiesc de pacate, dar nu sa-mi schimb credinta.
stiu ca baptistii mai au viziuni, de ce ai simtit ca e nevoie sa iti schimbi credinta, de ce nu ai mers sa vorbesti cu un preot sub taina sfintei spovedanii? ce te-a facut sa crezi ca trebuie sa iti schimbi credinta, cum te-ai gandit ca nu e bine sa fii ortodox?

asta pe de o parte, pe de alta parte stii foarte bine ca mai bine nu credem in vise daca nu stim sa facem distinctia care sunt de la Dumnezeu si care de la necuratu. eu refuz sa cred ca Dumnezeu ne indeamna sa ne parasim credinta.

de ce crezi ca s-ar arata Iisus Hristos unuia ca tine? (ca mine, ca oricare dintre noi) eu cred ca asta este mandrie si ca visul nu a fost de la Dumnezeu ci de la vrajmas. mai bine sa crezi ca nu te vei mantui decat sa crezi ca esti 'special' si sa te mandresti.
Reply With Quote
Vechi 30.01.2012, 21:09:27
Senior Member

Implicit

sotul meu a fost crescut de un tata ateu si de o mama crestina dupa evanghelie si acum el crede ca poate avea o relatie persoana cu Dumnezeu fara sa aiba nevoie de Biserica. in fiecare zi duc o lupta cu el si suntem total diferiti din punctul asta de vedere, dar m-a surprins de Boboteaza cand a venit preotul si a stropit cu aghiasma prin casa si unul din copii dormea pe canapea, nu se vedea, iar sotul meu i-a atras atentia preotului ca mai e cineva. dupa ce a plecat preotul l-am intrebat de ce i-a atras atentia preotului si replica lui a fost: daca o fi ceva si cu asta? in sinea mea m-am bucurat, dar nu i-am aratat ca sa nu bata in retragere.
Reply With Quote
Vechi 30.01.2012, 21:23:44
ucenic ucenic is offline
Banned

Implicit

Si eu m-am intrebat in legatura cu visul.... insa n-a fost orice vis! imediat m-am trezit si, am experimentat treaz fiind, o pace, o bucurie, un extaz continuu ce au tinut pana a doua zi...
Am stiut si stiu si acum cu certitudine ca a fost Iisus Hristos in acea viziune. Imi pare rau ca deseori nu sunt crezut si stiu totodata ca nu pot exprima, explicita mai bine credinta aceasta....

Din fire, sunt un tip extrem de meticulos dar si sincer, foarte sincer. Cand mi-a picat in mana Biblia, si cand au venit raspunsuri la intrebarile mele, am stiut ca nu ma mai pot minti pe mine insumi. Depasisem demult momentul in care practicam biserica. Iar viata mea devenise una in urma caruia un duhovnic avea multe de indurat... la scaunul spovedaniei. Astfel Dumnezeu mi-a cuerit inima si viata.

(((revin, scuze, sunt chemat la masa)))
Reply With Quote
Vechi 30.01.2012, 21:28:27
TunsDiana
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Ceea ce putem sa trecem cu vederea e ca de obicei neoprotestantii dar nu numai ca nu cauta doar o pace si discutii despre religie, ci multi au in intentie prozelitismul. Asta e invatatura de baza a cultelor neoprotestante, prozelitismul, marirea numarului de adepti. Deci intentia majoritatii neoprotestantilor este inducerea conceptiilor lor si schimbarea credintei tale. Pe cei mai slabi in credinta ii prinde, pe cei ce li se impotrivesc nu de multe ori pe forum au devenit agresivi. Mai nou unii eterodocsi nu impun direct dogma cultului lor, ci conceptia ecumenista, pentru ca e acelasi lucru de fapt. Nu ami trebuie sa spui ca dogma cultului neoprotestant e cea mai buna, trebuie daor sa spui ca e cam la fel ca si cea ortodoxa sau ca nu conteaza invatatura.

De aceea duhovnicii aveau ceva in special cu neoprotestantii, pentru ca intentia lor intotdeauna e sa faca prozelitism, sa rupa credinciosi ortodocsi de la Biserica si de la mantuire.
Uite un exemplu concret, ucenicul cand a intrat pe acest topic i-a dat lui Petru adresa de mail ca sa il contacteze pentru a discuta mai mult despre credinta. Cred ca adminul i-a sters acel pasaj, dar am vazut ca mai are unul nesters de cand a intrat prima data pe forum. Sa spunem ca noi mai avem cateva cunostinte, dar cineva care nu prea stie multe din teologie se poate rataci. Chiar daca nu se converteste, ramane cu unele idei, de exemplu am rude care nu prea sunt practicante, intelectuali, care disuctand cu neoprotestanti au ajuns sa aiba si unele idei neoprotestante, desi fortati de discutia cu ei au cautat in Biblie ca sa stie ce sa le raspunda impotriva.
Dar cum spuneau si parintii, nu trebuie sa fim ingrijorati, toate aceste invataturi gresite sunt ingaduite, ca sa iasa in evidenta ortodoxia si sa se faca o alegere.
Foarte putini sunt cei ce cauta adevarul ortodox, da, cu aceia bineinteles ca se poate discuta, ba chiar e si indicat. In rest suntme pe forumul ortodox, nu putem sa nu spunem adevaruri, sa le ascundem tot un pacat e. Cand am vrut sa discut cu catolici am mers pe forumul catolic.
Trebuie sa va marturisesc ceva. Pe mine nu au reusit sa ma convinga sa imi schimb religia.

Am avut o perioada de timp cand am fost atee, nascuta fiind ortodoxa dar nepracticanta.

Am fost invitata intr-o tabara de crestini baptisti, tabara de evanghelizare, de catre colegii de clasa, chipurile sa traduc pentru niste predicatori anumite slujbe.

Scopul era altul: convertirea mea binenteles. Am inteles asta in momentul in care nu m-au pus sa traduc nimic dar in schimb auvinceput sa ma batjocoreasca pentru ca nu mi-am adus Biblia cu mine, au spus ca sunt ultimul om si pacatos, daca nu ma convertesc la religia lor si voi muri maine, voi ajunge in iad.

Aveau un sistem bine pus la punct de a atrage oamenii, multi oameni invitati inclusiv catolici si ortodocsi au avut un comportament de-a dreptul isteric, plangeau, fiind cu totul altfel decat in mod normal, in acea tabara si mai apoi au abandonat biserica proprie pentru baptisti.

Nu mi-a mirosit bine toata aceasta experienta, atat predicatorii cat si baptistii practicanti erau falsi si ceva imi spunea ca nu poate fii deloc in regula ce se intampla acolo.

Era toata acea isterie in masa, am stat 10 zile acolo, se repeta in mod constant la niste difuzoare ca daca nu ne pocaim vom ajunge in iad, plus filme in care infatisau iadul.

Ni se spunea ca dupa acea tabara sa mergem la biserica baptista din oras, singura biserica adevarata. Ni se spunea sa fim atenti ca diavolul va incerca sa ne intoarca de la adevarata credinta. Apoi ne spuneau sa fim atenti la parinti ca si ei vor incerca sa ne interzica sa mergem la biserica. Eu din asta am inteles logic ca diavolul e in parintii mei si nu mi-a placut acest lucru.

Precizez ca am avut impresia de falsitate in aceasta tabara, o falsitate generala, o isterie in masa.

La un moment dat se zicea ca vom primi brosuri gratuite ca sa se arate credinta respectiva.

Unii oameni au mers in fata pentru a primi brosurile. Se striga cu disperare: Inca niste frati intru Domnul, vedeti de ce trebuie sa facem fratilor aceste tabere, deci scopul era pe fata de a atrage la cultul baptist.

Daca inainte de a merge in acea tabara aveam o parere cat de cat buna despre ei, dupa aceasta m-am lamurit definitiv cu ei, nu imi doresc nici un contact cu ei pentru ca nu am nimic de castigat din aceasta experienta.

Din fericire m-a ajutat Dumnezeu sa inteleg ca singura credinta dreapta este credinta ortodoxa.
Reply With Quote
Vechi 30.01.2012, 21:30:36
Senior Member

Implicit

Citat:
Depasisem demult momentul in care practicam biserica. Iar viata mea devenise una in urma caruia un duhovnic avea multe de indurat... la scaunul spovedaniei. Astfel Dumnezeu mi-a cuerit inima si viata.
n-am inteles ce ai vrut sa spui. in vis Domnul Iisus ti-a spus sa te botezi la penticostali pentru ca ce? sau unde ai descoperit tu ca credinta pe care trebuie sa o urmezi se numeste penticostala si nu altfel?

pofta buna!
Reply With Quote
Vechi 30.01.2012, 21:39:58
ucenic ucenic is offline
Banned

Implicit

am revenit. multumesc

Nu, nu... nu are legatura cu schimbarea confesiunii mele. Visul are o poveste dramatica cu un final ce nu poate fi descris in cuvinte - aparitia Mantuitorului... crede-ma, nu este nici locul nici momentul sa il descriu.

Mantionez de la inceput ca incerc sa fiu cat mai retinut in favoarea confesiunii din care fac acum parte. Nu este mobilul meu sa fac prozelitism. Tot ceea ce voi marturisi in continuare vine dintr-o inima sincera si atat.
Reply With Quote
Vechi 30.01.2012, 21:49:40
Senior Member

Implicit

Citat:
am revenit. multumesc

Nu, nu... nu are legatura cu schimbarea confesiunii mele. Visul are o poveste dramatica cu un final ce nu poate fi descris in cuvinte - aparitia Mantuitorului... crede-ma, nu este nici locul nici momentul sa il descriu.

Mantionez de la inceput ca incerc sa fiu cat mai retinut in favoarea confesiunii din care fac acum parte. Nu este mobilul meu sa fac prozelitism. Tot ceea ce voi marturisi in continuare vine dintr-o inima sincera si atat.
sa-ti fie de bine!

dar ce te-a facut totusi sa-ti schimbi credinta? cineva tot te-a 'indrumat' in sensul asta, ce dovezi palpabile iti putea aduce ca sa te faca sa te schimbi la 180 de grade?
Reply With Quote
Vechi 30.01.2012, 21:57:04
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ecaterina7 Vezi mesajul
sa-ti fie de bine!

dar ce te-a facut totusi sa-ti schimbi credinta? cineva tot te-a 'indrumat' in sensul asta, ce dovezi palpabile iti putea aduce ca sa te faca sa te schimbi la 180 de grade?
adica trebuie sa fie ceva foarte convingator ca nu ne putem shimba credinta asa peste noapte.

cand te-ai trezit din vis nu ai simtit ca esti special ca ti s-a aratat Iisus Hristos in vis?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Celor din alte secte si culte - De ce v-ati [re]botezat? lareine Secte si culte 812 25.03.2014 17:26:18
Atitudinea fata de atei anisoara Generalitati 7 07.11.2013 10:17:23
Atitudinea fata de homosexuali coralina Generalitati 218 14.08.2011 21:05:09
Despre atitudinea oamenilor fata de crestinism Mihai. Generalitati 15 09.03.2007 19:37:18