Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori
Răspunde
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #1  
Vechi 18.11.2014, 18:07:11
onemoment onemoment is offline
Junior Member
 
Data înregistrării: 11.11.2014
Religia: Ortodox
Mesaje: 1
Unhappy Un sfat

Buna,

Nu am intentia sa va plictisesc cu problemele mele, insa as dori un sfat de la oricine care vede mesajul meu si crede ca ma poate ajuta.

Mama sufera de anxietate/depresie de cateva luni. E foarte agitata, nu stiu ce sa fac.

Ma doare foarte mult, insa mi-am pierdut si cumpatul si am devenit chiar agresiv, desi dupa aceea ma simt mult mai pierdut. Pana sa vina aceasta afectiune m-am inteles foarte bine cu ea. Nu o am decat pe ea, dar nu stiu ce sa fac sa isi revina. Am fost la un psihiatru, chiar si pe la spital, insa a intrerupt tratamentul pt ca nu a simtit o imbunatatire. In plus, medicamentele ii dau mai multe reactii adverse.

Nu stiu cum sa fac sa se mai linisteasca si sa fie din nou cum era. Nu am la cine apela, decat doar la Dumnezeu, insa fara voia mea, trebuie sa va spun ca am de mai mult timp (inainte sa se imbolnaveasca) niste ganduri de hula. Ma impiedica mult la rugaciune si sunt tulburat si din cauza lor. Din cate am citit, ar putea fi din cauza mandriei pe care am avut-o, mai ales inainte, eu fiind o persoana foarte mandra. Ma gandesc si ca Dumnezeu nu a vrut sa ma pedepseasca pe mine pentru astfel de ganduri si i-a dat ei o asemenea problema, stiind ca eu sunt tanar, iar ea e mai puternica decat mine.

Marea problema este ca nici eu, nici mama nu am fost foarte credinciosi pana acum. Asa se explica faptul ca nu ne-am impartasit niciodata.

Nu stiu incotro sa o iau, ma simt foarte pacatos. Ma darama si mai mult cand o aud pe mama ca imi spune ca mai bine ar disparea. Ea a ramas oarecum fara loc de munca (mai inainte de a-i aparea afectiunea), lucru care a contribuit insa foarte mult si la starea in care se afla acum. Agitatia vine si din cauza faptului ca trebuia sa se apuce de munca acum cateva luni, insa aceasta afectiune a venit fix inainte de a porni in acest demers.

Nu mai stiu cum sa procedez. Stiu ca ar trebui sa merg la un parinte (acum ma aflu intr-un oras mare - Cluj, am vazut ca bisericile sunt pline, insa cred ca un preot si-ar face timp si de mine), sa vorbesc si macar eu sa ma impartasesc, dar ceva parca ma tine departe (diavolul, zic eu), poate si rusinea (data tot de el) ca nu m-am mai impartasit pana acum si faptul ca am atatea de spus. De fapt, imi propusesem sa merg regulat la biserica inainte sa-i apara mamei aceasta afectiune, dupa ce am fost initial de cateva ori inaintea unui examen si am vazut ca Dumnezeu m-a ajutat.

Un sfat?

Multumesc.

Last edited by onemoment; 18.11.2014 at 18:13:41.
Reply With Quote
  #2  
Vechi 18.11.2014, 18:39:27
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Mesaje: 7.751
Implicit

Citat:
În prealabil postat de onemoment Vezi mesajul
Un sfat?
Rugati-va. Frecvent si, mai ales, staruitor.
Apar ganduri de hula in timpul rugaciunii ? Nu-i nimic, e (aproape) normal. Rugati-va mai departe. Diavolul are timp, e inteligent si nu insista de-a 'mboulea intr-o directie de atac daca vede ca e, pentru el, drum inchis. Atacul va inceta, ceea ce nu inseamna ca nu va fi reluat la un moment dat, nici ca nu va schimba tactica dupa ce veti inregistra mai multe succese contra acestei tactici a gandurilor de hula. De obicei schimba foaia dupa un timp, fie alegand tactica suprascrupulozitatii, fie pe aceea a inducerii unui sentiment de satietate spirituala, lucruri asupra carora un duhovnic iscusit va vor atrage atentia la timpul potrivit.

In orice caz, pentru etapa actuala a lucrurilor acesta e sfatul meu: rugati-va mai departe, trecand peste gandurile de hula.
__________________
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc !

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
  #3  
Vechi 19.11.2014, 22:28:45
antoniap
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Daca vrei s-o apuci pe calea credintei, trebuie sa te astepti la ispite. Necuratii se supara mult ca vrei sa iei decizia de a te ruga si de a te spovedi. De aceea, iti trebuie o vointa puternica. Singur nu vei putea face nimic pur si simplu. Iti trebuie rugaciune ca sa poti gasi un duhovnic, iti trebuie rugaciune ca sa te spovedesti, iti trebuie rugaciune ca s-o convingi si pe mama ta sa faca acelasi lucru.

Necuratul a aruncat-o pe mama ta in deznadejde. Nestiind sa lupte cu el, a cam biruit-o. Tu trebuie sa margi la Sfantul maslu, tu trebuie sa chemi preotul sa faca sfestanie in casa si s-o convinga si pe ea sa se roage. Stropeste cu Agheasma prin casa, afuma si cu tamaie si cauta sa indragesti rugaciunea. Citeste din Proloage in fiecare zi. Citeste rugaciuni.

E bine ca te vezi pacatos, dar nu peste masura. Necuratul cauta sa te descurajeze sa mai lupti pentru mantuire. Iti dai seama, sper, ca vrea sa mergeti amandoi in iad. Citeste despre iad si vezi daca-ti convine ce-i acolo. Hristos a luat chip de prunc si pentru tine si pentru mama ta. Va asteapta pe amandoi sa va luati crucea necazurilor si sa luptati pentru mantuire. Se poate sa ai necazuri si sa ai pace-n suflet. Asta inseamna ca Îl ai pe Hristos in tine.

In primul rand, sa ne amintim ca parintele Arsenie Boca recomanda sa spunem : ,,Asa.mi trebuie." ori de cate ori avem un necaz. In loc de medicamente antidepresive, sa ia dimineata Anafura si agheasma pe nemancate. Daca are o lipsa de magneziu din cauza stresului, e bun sucul de dovlecel. Nu e rau sa ia niste busuioc seara si sa se roage pana adoarme. Iar tu sa te rogi Maicii Domnului.

Citeste: http://www.crestinism.net/crestin-or...aicii-domnului
Reply With Quote
  #4  
Vechi 19.11.2014, 22:47:21
antoniap
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

http://luminapentrucandeladinsuflet.wordpress.com/
Reply With Quote
  #5  
Vechi 20.11.2014, 12:31:47
gpalama's Avatar
gpalama gpalama is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 13.02.2010
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.285
Implicit

Salut.


Trebuie sa intelegi clar cateva lucruri.


1. Mama ta este bolnava fizic. Pentru asta are nevoie de tratament medical.
Tbuie sa intelegi asta clar si sa nu o dai in duhovnicisme gresite.

2. Orice tratament presupune si reactii adverse mai mult sau mai putin severe.
Trebuie neaparat sa incerce sa continue tratamentul, pe cat poate ea, cu ajutorul medicului. Sa discute cu medicul si sa vada cu el cum poate o schema mai usoara de tratament.

3. Fara tratament lucrurile se agraveaza si nu se rezolva. O sa fie si mai rau, si mai rau, si tot acolo o sa ajunga, dar intr-o stare si mai grava.
Da, e greu cu tratamentul, dar numai asa isi rezolva problema.
Sa se gandeasca la cei care au cancer si care numai sunt oameni de la tratament...



4. Pentru noi, ortodocsii, functioneaza legile duhovnicesti.
Boala grea inseamna pacate neindreptate, nepocaite. Adica trebuie sa se roage pentru iertare de pacate.
Aici trebuie asa: rugaciune multa, spovedire, milostenie, post, apropiere de Biserica.


5. Sunt multi care au iesit din depresie si alte boli grele cu ajutor.
In fiecare zi sa citesti sau tu sau mama ta Acatistul Sf. Nectarie. NEAPARAT.
Asta este fundamentul vindecarii. Iar Sf. Nectarie te va tine de mana pe parcursul vindecarii.


Citeste ce e mai sus pt ca toate sunt importante in vindecare.
Incepe rugaciunea care o sa o ridice usor usor din boala.

Last edited by gpalama; 20.11.2014 at 12:53:19.
Reply With Quote
  #6  
Vechi 20.11.2014, 16:46:54
fallen fallen is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.250
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Subscriu si eu. Mama ta trebuie sa faca tratament, neaparat. De la o varsta ne este mult mai gru sa ne adaptam la schimbarile din viata noastra ( mai ales cele in rau).
Eu personal insa, nu cred ca dansa s-a imbolnavit din cauza pacatelor tale....Dar daca vrei sa te duci la biserica, du-te si nu mai sta pe ganduri. Dar vorbeste cu un duhovnic, nu te lua dupa babe, citeste pe parintii care au scris despre boala in special ( Jean Claude Larchet, Arsenie Boca, etc). Te va ajuta sa intelegi fenomenul.
( stiu ca e greu sa-ti vezi mama, persoana care era pana acum cea mai puternica din viata ta, cazuta jos; nu stiu unde si daca e tatal tau, dar sa sti ca barbatii se manifesta si mai dramatic cand pierd, insa poate ca acum e timpul sa devii tu cu adevarat barbat
Multa sanatate si succes iti doresc tie si mamei tale, si sa te intareasca Dumnezeu !

Last edited by fallen; 20.11.2014 at 16:51:03.
Reply With Quote
  #7  
Vechi 21.11.2014, 11:23:32
ioana5760 ioana5760 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 14.03.2014
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Mesaje: 229
Implicit

Citat:
În prealabil postat de onemoment Vezi mesajul
Buna,

Mama sufera de anxietate/depresie de cateva luni. E foarte agitata, nu stiu ce sa fac.

Ma doare foarte mult, insa mi-am pierdut si cumpatul si am devenit chiar agresiv, desi dupa aceea ma simt mult mai pierdut. Pana sa vina aceasta afectiune m-am inteles foarte bine cu ea. Nu o am decat pe ea, dar nu stiu ce sa fac sa isi revina. Am fost la un psihiatru, chiar si pe la spital, insa a intrerupt tratamentul pt ca nu a simtit o imbunatatire. In plus, medicamentele ii dau mai multe reactii adverse.
Depresia se trateaza si se vindeca. Te rog nu dispera.
Daca de la medicamentele nu se simte bine, mergeti din nou la medic, inseamna ca tratamentul nu i se potriveste si trebuie schimbat pana se gaseste schema de tratament care sa-i faca bine. Viata celor in familie langa o persoana cu astfel de probleme e un iad pentru ca iti creeaza si tie o stare ca a lor.
De credinta sa nu te lasi, cauta un parinte, spovedeste-te si spune-i tot ce ai pe suflet.
Cu credinta si cu tratament pentru mama, in casa voastra va fi din nou liniste.
Reply With Quote
  #8  
Vechi 21.11.2014, 12:25:32
anita anita is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.734
Implicit

Citat:
În prealabil postat de onemoment Vezi mesajul

Nu stiu cum sa fac sa se mai linisteasca si sa fie din nou cum era. Nu am la cine apela, decat doar la Dumnezeu, insa fara voia mea, trebuie sa va spun ca am de mai mult timp (inainte sa se imbolnaveasca) niste ganduri de hula. Ma impiedica mult la rugaciune si sunt tulburat si din cauza lor. Din cate am citit, ar putea fi din cauza mandriei pe care am avut-o, mai ales inainte, eu fiind o persoana foarte mandra. Ma gandesc si ca Dumnezeu nu a vrut sa ma pedepseasca pe mine pentru astfel de ganduri si i-a dat ei o asemenea problema, stiind ca eu sunt tanar, iar ea e mai puternica decat mine.

Marea problema este ca nici eu, nici mama nu am fost foarte credinciosi pana acum. Asa se explica faptul ca nu ne-am impartasit niciodata.

Nu stiu incotro sa o iau, ma simt foarte pacatos. Ma darama si mai mult cand o aud pe mama ca imi spune ca mai bine ar disparea. Ea a ramas oarecum fara loc de munca (mai inainte de a-i aparea afectiunea), lucru care a contribuit insa foarte mult si la starea in care se afla acum. Agitatia vine si din cauza faptului ca trebuia sa se apuce de munca acum cateva luni, insa aceasta afectiune a venit fix inainte de a porni in acest demers.

Nu mai stiu cum sa procedez. Stiu ca ar trebui sa merg la un parinte (acum ma aflu intr-un oras mare - Cluj, am vazut ca bisericile sunt pline, insa cred ca un preot si-ar face timp si de mine), sa vorbesc si macar eu sa ma impartasesc, dar ceva parca ma tine departe (diavolul, zic eu), poate si rusinea (data tot de el) ca nu m-am mai impartasit pana acum si faptul ca am atatea de spus. De fapt, imi propusesem sa merg regulat la biserica inainte sa-i apara mamei aceasta afectiune, dupa ce am fost initial de cateva ori inaintea unui examen si am vazut ca Dumnezeu m-a ajutat.

Un sfat?

Multumesc.
Gandurile de hula dispar cand le marturisesti la duhovnic.
Si nu trebuie luate in seama ,ele nu ne apartin ,vin de la cel rau.
Mama ta ar trebui sa se spovedeasca dupa un indreptar de spovedanie si ca sa se linisteasca ar trebui sa citeasca ,cu binecuvantarea duhovnicului , din Psaltire.Ajuta mult
Langa Cluj e un parinte imbunatatit ,la manastirea Casiel ,puteti merge acolo daca nu e prea departe.
Pentru cei credinciosi toate isi gasesc rezolvare.
Reply With Quote
Răspunde

Tags
sfaturi