Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #1  
Vechi 18.09.2015, 00:25:04
mela me's Avatar
mela me mela me is offline
Member
 
Data înregistrării: 25.12.2010
Religia: Ortodox
Mesaje: 98
Implicit Mai sunt baieti crestini? Unde?

Doamne ajuta, fratilor!

Am si eu o nelamurire: in zilele anului 2015 mai sunt baieti seriosi, credinciosi care isi doresc o prietenie care sa duca la casatorie? Nu de alta, dar in ultima vreme in jurul meu numai despre dezamagiri, despartiri aud, prietenii rupte. Si culmea, de la oameni traitori ai ortodoxiei. Cunosc multe fete care tin randuiala, post, spovedanie, fac canon dupa canon, merg in pelerinaje/ iesiri ortodoxe etc si tot singure sunt, desi au o anumita varsta si-si doresc pe cineva; si ma refer aici la fete frumoase la chip, inteligente, harnice.
O faza recenta care m-a si determinat sa scriu aici, este despre o fata din biserica , i-a facut parintele cunostinta cu un baiat si baiatul dupa 4 luni a zis ca nu mai vrea sa fie impreuna...
Si nu e caz singular, stiu situatii multe in care tot baieti din biserica au parasit fetele, ba chiar si cu nunta stabilita, nasi etc.+ alte cazuri in care ei s-au dovedit neseriosi/ nehotarati. Nu te poti juca cu sufletul unei fete chiar asa - e ucidere sufleteasca sa-i faci cuiva promisiuni si apoi sa dispari, sa te desparti hop-top.
Sa-mi fie cu iertare, nu vreau sa judecam pe nimeni, dar daca cei din biserica fac asa , de ce sa ne miram de cei din lume.
Sunt multe fete cuminti, posibil si aici pe forum, care sufera ca nu au pe cineva, nu stiu unde sa cunoasca, parca toti baietii buni sunt luati.
Da, stim deja cu totii, ca trebuie sa te rogi, sa astepti, sa te faci placuta Domnului , dar pana cand? si unde mai gasesti baieti crestini si serosi? Fiecare fata isi doreste la un moment dat copii, dar ce facem cand nu mai apare dupa ani si ani de rugaciune, post, asteptare, el , alesul. Unde sunt baietii care vor o casnicie spre mantuire?
__________________
Nihil sine Deo.
Primim ceea ce oferim.
Reply With Quote
  #2  
Vechi 18.09.2015, 00:53:33
Ioan_Cezar Ioan_Cezar is offline
Banned
 
Data înregistrării: 17.06.2014
Religia: Ortodox
Mesaje: 1.618
Implicit

Majoritatea sunt la mânăstire. S-au căsătorit acolo, pentru vecie.
Alții sunt pe aici, printre noi și își pun aceleași întrebări ca și fetele. Din nefericire...
Poate că au auzit, de la alții deja pățiți (de pildă chiar de la tații și bunicii lor), că, după ce își fac debutul evlavios în căsnicie, fostele fete înlăcrimate încep să aibă ba o pretenție, ba alta, încep să aibă apucături deloc ortodoxe etc. etc. Și au devenit foarte circumspecți băieții, ba, îndrăznesc să zic, chiar un pic agresivi față de mâța blândă care în curînd va zgâria rău, foarte rău.
Nu vă supărați pe mine, dar eu așa cred (că așa aud mereu în jurul meu) și, mai ales, vă atrag atenția că milioanele de avorturi de la noi și zecile de mii de divorțuri nu le fac femeile hinduse ori musulmane, ci fostele noastre fete cuminți, creștine. Ortodoxe, chiar! Acelea care umblă cu acatistele la ele și umplu bisericile patriei.
Dacă nu mă credeți, vă rog să verificați. Nu e greu deloc.
Reply With Quote
  #3  
Vechi 18.09.2015, 01:15:02
adelina02 adelina02 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 30.12.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Mesaje: 156
Trimite un mesaj prin MSN pentru adelina02
Implicit

Sunt baieti de toate felurile, la fel ca si noi, fetele. Cu siguranta sunt si seriosi... tu cunosti doar cativa baieti, dar asta nu inseamna ca toti sunt la fel ca ei. Cu siguranta nu ii stii chiar pe toti din toata lumea, asa ca nu poti generaliza.
De ce se despart cuplurile? Lumea are prostul obicei sa se arunce intr-o relatie fara a cunoaste mai intai persoana de sex opus foarte bine din toate punctele de vedere si sa judece cat mai obiectiv. Ne convine sau nu, oamenii isi formeaza masti sociale din diferite motive. Cu timpul insa, sub influenta factorilor de mediu si in diverse situatii, ea incepe sa cada si sa se vada adevarata fata. Procesul poate dura o luna, doua, trei, un an, 10 ani... timp in care trebuie pastrata doar o relatie de prietenie, fara a te implica in una de iubire.
Sa nu crezi ca in biserica toti oamenii sunt evlaviosi si practica ortodoxia cu fapta. Tot aud in stanga si in drepta sfaturi de genul ,,vrei o fata/un baiat cuminte? De ce nu cauti in biserica?" :)) De cand a devenit biserica loc de matrimoniale? Bun, nu e exclus sa iti gasesti aici jumatatea, cu voia Domnului, dar sa nu facem din mersul la slujbe un scop in a cauta pe cineva. Plus de asta, multi vor ca pers. de sex opus sa fie cuminte, serioasa, credincioasa. Bun, si ce ofera la schimb? Daca nu e si el/ea la fel, relatia nu are cum sa dureze pt ca nu se vor potrivi stilurile de viata.
De ce ai suferi daca nu ai pe cineva... un om care sufera din cauza ca nu are un partener este unul neimpacat cu sine si cu Dumnezeu. Iubesti copiii, bun, poti avea grija de ei si fara a-i face. Oferind dragoste nu te vei simti niciodata singur/a.
Sa ne amintim de ceea ce spunem in rugaciunea Tatal Nostru... ,,faca-se voia Ta". Daca Dumnezeu iti randuieste sa mergi pe calea casatoriei, va face in asa fel incat sa cunosti pe cineva, sa te simti atras/a de el/ea si lucrurile vin de la sine. Nu trebuie sa ne incapatanam noi sa gasim pe cineva.
Si inca ceva: postul, rugaciunea, etc nu se fac ca la targ. Scopul lor este mantuirea, nu poti redirectiona rugaciunea doar la nivel de cerere spre indeplinirea dorintelor ca daca nu se indeplinesc ce faci, renunti la credinta.... E adevarat ca Dumnezeu aude toate rugile noastre, dar le indeplineste doar pe cele ce ne sunt de folos.
Reply With Quote
  #4  
Vechi 18.09.2015, 01:36:35
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 15.03.2008
Mesaje: 3.173
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mela me Vezi mesajul
si unde mai gasesti baieti crestini si serosi?
În visele fetelor cuminți și evlavioase la arătare, unde băieții sunt și creștini și serioși exact la modul cum le convine lor.
Mă alătur poziției lui Ioan Cezar pentru că are dreptate, chiar dacă dreptatea lui ustură orgoliul și poate-l chiar face să sângereze nițel. Și "pârâții" topicului de față sunt la fel de îndreptățiți să se plângă de calitatea bisericoaselor cu "target" pe măritiș și mântuirea de frustrări.
Dar asta nu înseamnă că discuția trebuie neapărat să transforme într-un ping-pong cu mingile de plumb ale reproșurilor acumulate în ambele flancuri. Nici fetele, nici băieții nu au probe suficient de credibile să pledeze "nevinovați". Atâta timp cât avem pretenții numai de la ceilalți să conformeze unor așteptări mai mult sau mai puțin realiste, participăm activ la agravarea situației și dezvoltăm nucleele de haos.
__________________
Prostul este dușmanul a ceea ce nu cunoaște (Ibn Arabi)

Last edited by Mihailc; 18.09.2015 at 03:27:01.
Reply With Quote
  #5  
Vechi 18.09.2015, 04:18:09
emiliabirgau's Avatar
emiliabirgau emiliabirgau is offline
Junior Member
 
Data înregistrării: 26.06.2009
Religia: Ortodox
Mesaje: 17
Implicit

Ehe...treaba cu baietii ,,credinciosi" nu e simpla...
Stiu fete care la 20 de ani se imbracau cu fusta lunga si batic, mergeau zilnic la slujbe la manastire, crezand ca isi vor face prieten vreun baiat din biserica sau vreun cantaret la strana... ele mizau pe faptul ca ei ar vrea o fata smerita, credincioasa, rugatoare... dar, uite ca ei alegeau fete cochete, fara batic, rujate, coafate. Si asa s-au trezit fetele, care au sperat ani de zile ca le va observa cineva, singure si la 30+.... si brusc s-au transformat: nu mai vin la biserica cu fusta lunga si batic, acum vin si ele coafate, moderne, machiate in speranta ca le va observa ,,baiatul credincios" alaturi de care ar vrea sa traiasca frumos, ortodox, dar se pare ca el nu apare.
MORALA E SIMPLA: nici noi nu stim de ce am fi in stare cu adevarat intr-o casnicie si nici ce ar putea face sotul smerit si credincios... asa ca sa ne bucuram ca Dumnezeu ne fereste de caderi si dureri mari. Voi chiar credeti ca daca cineva va iubeste trebuie sa intoarceti lumea pe dos pentru el? Nu!... Dragostea si prietenia trebuie sa aiba un mare firesc in ea, sa se aseze totul lin, nu trebuie eforturi supraomenesti sa se vada cineva casatorit. Eu cred ca fetele din biserica idealizeaza mult casatoria si isi doresc prea mult lucrul asta, care cu ani in urma era foarte firesc si risca sa cada in capcana de a trece peste voia lui Dumnezeu, de a face compromisuri pentru baietii zilelor noastre si credeti-ma ca ,,singuratatea" voastra cu Dumnezeu poate fi cea mai mare binecuvantare.
Traiti-va viata frumos, bucurati-va de tot ce va inconjoara, bucurati-va de viata pe care v-a dat-o Dumnezeu... ca de va fi vreun baiat pentru voi si de il veti da pe usa afara, va intra pe fereastra... Decat sa te afunzi in pacate sperand ca vei fi mireasa, mai bine bucura-te de biserica, de Dumnezeu, pentru ca doar dupa un lucru il vei cunoaste pe acel baiat: dragostea care se jertfeste... daca nu se va jertfi pentru tine in lucruri de zi cu zi, nici de iubit nu te iubeste. Si in plus daca esti stresata de atata cautare si asteptare, cum vrei sa te observe, daca vei fi relaxata si bucuroasa, sigur vei fi mai frumoasa.
Reply With Quote
  #6  
Vechi 18.09.2015, 04:18:09
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Religia: Ortodox
Mesaje: 1.536
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Nu se aplica in toate cazurile, ca ati dat exemple de cupluri deja facute si toate cele, dar:

“Lonely men seek companionship. Lonely women sit at home and wait. They never meet.”
Abraham Lincoln
__________________
Every point of view is useful, even those that are wrong - if we can judge why a wrong view was accepted.
Reply With Quote
  #7  
Vechi 18.09.2015, 07:48:54
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Mesaje: 7.751
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mela me Vezi mesajul
O faza recenta care m-a si determinat sa scriu aici, este despre o fata din biserica , i-a facut parintele cunostinta cu un baiat si baiatul dupa 4 luni a zis ca nu mai vrea sa fie impreuna...
(...)
Sa-mi fie cu iertare, nu vreau sa judecam pe nimeni, dar daca cei din biserica fac asa , de ce sa ne miram de cei din lume.
Si ce fapta reprobabila, ingrozitoare, a facut respectivul ? Oamenii seriosi leaga o prietenie in vederea unei casatorii. Exista o etapa de cunoastere reciproca si de tatonare. Un "dating time". Daca lucrurile nu merg, daca nu sunt semne suficiente ca cei doi se potrivesc, nu e cel mai normal lucru din lume ca legatura sa inceteze ?

Chiar si in al doilea caz mentionat, in care a avut loc cererea in casatorie: cat timp nici nunta, nici logodna nu a avut loc, oricare dintre ei este liber sa rupa o relatie despre care isi formeaza convingerea ca nu aduce nimic bun.
__________________
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc !

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
  #8  
Vechi 18.09.2015, 08:32:54
Copacel Copacel is offline
Banned
 
Data înregistrării: 02.08.2015
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.140
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mela me Vezi mesajul
Doamne ajuta, fratilor!
Am si eu o nelamurire: in zilele anului 2015 mai sunt baieti seriosi, credinciosi care isi doresc o prietenie care sa duca la casatorie?
Dap, dar majoritatea nu-i meritati

Citat:
Nu de alta, dar in ultima vreme in jurul meu numai despre dezamagiri, despartiri aud, prietenii rupte.
O vai, dar ce "nenorocire"
Citat:
Si culmea, de la oameni traitori ai ortodoxiei.
Ia defineste ce insemna "traitori ai ortodoxiei" ?
Citat:
Cunosc multe fete care tin randuiala, post, spovedanie, fac canon dupa canon, merg in pelerinaje/ iesiri ortodoxe etc si tot singure sunt, desi au o anumita varsta si-si doresc pe cineva; si ma refer aici la fete frumoase la chip, inteligente, harnice.
Si acele fete sunt exact cele care fac avorturi pe banda ?
Citat:
O faza recenta care m-a si determinat sa scriu aici, este despre o fata din biserica , i-a facut parintele cunostinta cu un baiat si baiatul dupa 4 luni a zis ca nu mai vrea sa fie impreuna...
Si nu e caz singular, stiu situatii multe in care tot baieti din biserica au parasit fetele, ba chiar si cu nunta stabilita, nasi etc.+ alte cazuri in care ei s-au dovedit neseriosi/ nehotarati.
Si care este problema ? Inapoi la spovedanie si aveti grija ca Impartasania
sa nu va fie spre osanda.(adica nu-l mai mintiti pe duhovnic).
Citat:
Nu te poti juca cu sufletul unei fete chiar asa - e ucidere sufleteasca sa-i faci cuiva promisiuni si apoi sa dispari, sa te desparti hop-top.
Cui pe cui se scoate.Patesc asa femeile care au ucis sufleteste pe altcineva
sau care au facut avort.
Citat:
Sa-mi fie cu iertare, nu vreau sa judecam pe nimeni, dar daca cei din biserica fac asa , de ce sa ne miram de cei din lume.
Pai cei din biserica sunt cei din lume.Nu exista o "secta" numita
"cei din biserica".
Citat:
Sunt multe fete cuminti, posibil si aici pe forum, care sufera ca nu au pe cineva, nu stiu unde sa cunoasca, parca toti baietii buni sunt luati.
Sa tina fata canonul cu adevarat, sa faca spovedanie reala si sa nu-l
mai minta pe duhovnic si o da Dumnezeu liber la zgarda pe unul dupa
poftele ei.
Citat:
sa te faci placuta Domnului , dar pana cand? si unde mai gasesti baieti crestini si serosi?
Sunt, dar ei sunt pastrati pentru femeile care cu adeverat ii merita.

Citat:
Fiecare fata isi doreste la un moment dat copii, dar ce facem cand nu mai apare dupa ani si ani de rugaciune, post, asteptare, el , alesul. Unde sunt baietii care vor o casnicie spre mantuire?
Pai ei sunt, problema este ce intelege femeia din ziua de azi prin
"mantuire" ? Dumnezeu le vede pe toate, inclusiv siretenia sau viclenia
multor "Eve" care se considera curate ca oglinda de pacate, adevarate "victime".
Vai, ce o sa ne facem noi ?
Simplu, bem bere!

Last edited by Copacel; 18.09.2015 at 08:36:34.
Reply With Quote
  #9  
Vechi 18.09.2015, 08:39:40
Copacel Copacel is offline
Banned
 
Data înregistrării: 02.08.2015
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.140
Implicit

Citat:
În prealabil postat de emiliabirgau Vezi mesajul
Ehe...treaba cu baietii ,,credinciosi" nu e simpla...
Stiu fete care la 20 de ani se imbracau cu fusta lunga si batic, mergeau zilnic la slujbe la manastire, crezand ca isi vor face prieten vreun baiat din biserica sau vreun cantaret la strana... ele mizau pe faptul ca ei ar vrea o fata smerita, credincioasa, rugatoare... dar, uite ca ei alegeau fete cochete, fara batic, rujate, coafate. Si asa s-au trezit fetele, care au sperat ani de zile ca le va observa cineva, singure si la 30+.... si brusc s-au transformat: nu mai vin la biserica cu fusta lunga si batic, acum vin si ele coafate, moderne, machiate in speranta ca le va observa ,,baiatul credincios" alaturi de care ar vrea sa traiasca frumos, ortodox, dar se pare ca el nu apare.
MORALA E SIMPLA:
Nu mai faceti curvie in Biserica, ca o sa ramaneti singure pe vesnicie.
Nu mai confundati Casa Domnului care este Casa de Rugaciune cu
bodega/birtul/discoteca unde va duceti sa faceti flirt.
Dumnezeu da fiecaruia ceea ce merita.
Reply With Quote
  #10  
Vechi 18.09.2015, 10:18:02
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Mesaje: 1.231
Implicit

din extrema in extrema o dati oameni buni....

Sunt de acord cu ioan_cezar, dar si vice-versa e valabila.

Si..pana la urma, si despartirile sunt absolut normale. Nu poti azi sa unosti pe cineva si maine sa te casatoresti. E acea perioada de intalniri care e fireasca, perioada in care aflii cat mai multe despre persoana din fata ta. Poate pur si simplu nu exista puncte comune, sau exista foarte putine; iar Biserica sa fie singurul punct comun, iarasi nu ar functiona, pentru ca fiecare traieste credinta in alt mod (fie ca ne place, fie ca nu).

Cum exista cupluri trainice la cei care nu-s neaparat crediniosi, asa exista si intre cei credinciosi; pana la urma se merge cam pe aceeasi idee in alegerea persoanei cu care sa iti traiesti viata pana la moarte. Pentru ca nici oamenii necredinciosi nu sunt toti e acord cu ideea de divort (asa cum nu toti credinciosii sunt impotriva divortului).

OT: Tot vad ca se vorbeste de avorturi facute de foste credinciose/credinioase: care e rata avorturilor in Romania in ultimii ani de s-a ajuns atat de departe?! Ca la cate cifre se perinda pe internet, deja nu mai stiu ce sa cred. O sursa sigura care sa fi facut studiu pe asta exista? Niste cifre oficiale si macar semi-reale?
__________________
Zambeste, maine poate fi mai rau.
Iarta, maine poate ai tu nevoie de iertare.
Iubeste si nu astepta nimic in schimb.
Daruieste si vei primi la randul tau.
Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare