Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Răspunde
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #1  
Vechi 25.10.2016, 23:33:34
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Mesaje: 7.751
Implicit "Spre Inviere cu Cristos"

Congregatia Pro Doctrina Fidei a publicat, astazi, documentul magisterial "Ad resurgendum cum Christo", in care este actualizata atitudinea Bisericii fata de incinerare. Citim ca, desi incinerarea este acceptata, exista o anumita ingrijorare fata de succesul ei si, mai ales, fata de motivele care ar putea explica acest succes. Prin aceasta Instructiune, Biserica aminteste "preferinta" ei pentru inhumarea corpurilor, modalitate care este "mai conforma credintei crestine in viata eterna si in invierea trupurilor".

Biserica "se opune" conservarii, la domiciliu, a cenusei defunctilor si "interzice formal" dispersarea lor in natura.

Prezentand, astazi, presei acest document, Gerhard cardinal Muller, prefectul Congregatiei pentru Doctrina Credintei a explicat pentru ce Biserica, fara a interzice cremarea, pastreaza preferinta sa pentru inhumare in cimitire sau alte locuri sacre.
"In amintirea mortii, ingroparii si invierii Domnului - a explicat Eminenta Sa - inhumarea este forma cea mai potrivita pentru a exprima credinta si speranta in invierea corpului. Inmormantarea in cimitire si alte locuri sfintite raspunde in mod adecvat pietatii si respectului datorat corpurilor credinciosilor defuncti."

Acest rapel pentru ca familiile sa "ingrijeasca corpul defunctilor", vizeaza - a subliniat marele inchizitor - ca Biserica sa confirme credinta ei in inviere si sa ia distanta fata de atitudini si rituri care vad, in moarte, anularea definitiva a persoanei, o etapa in cadrul unui proces de reincarnare sau inca vreo fuziune a sufletului cu universul".

In cazul in care, totusi, credinciosii ar opta pentru incinerare, "conservarea cenusii in habitaturi domestice nu poate fi consimtita", in afara de un acord al arhiereului locului care nu se poate da decat pentru "situatii grave si cu caracter exceptional". "Cenusa credinciosilor poate fi conservata permanent numai in loc sfintit, adica intr-un cimitir sau un spatiu dedicat din interiorul unei biserici". "Biserica Catolica nu permite dispersarea cenusii in aer, pe pamant, in apa sau in oricare alt mod". Pentru cardinalul Müller, insarcinat de Scaunul Apostolic sa raspunda de ortodoxia credintei, aceasta interdictie este "pentru a se evita orice echivoc panteist, naturalist sau nihilist".

Probabil ca aceasta Instructiune va face valuri, dar cine sa ia taurul de coarne, daca nu Sfantul Oficiu ? Statistica e ingrijoratoare: in Franta o treime din funeralii se fac prin incinerare. Erau 1% in anii '80. Der Kardinal vede bine: cel putin o parte din aceasta enorma crestere se explica prin recaderea crestinilor in paganism.
__________________
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc !

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 25.10.2016 at 23:51:23. Motiv: delimitare citate
Reply With Quote
  #2  
Vechi 26.10.2016, 00:42:37
Dalian's Avatar
Dalian Dalian is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 27.09.2012
Locație: Cernica
Mesaje: 539
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
- a subliniat marele inchizitor -
Sper ca zici de fantoma lui, nu ca intre ereticii papistasi ar mai exista si in zilele noastre asemenea personaje horror?
Reply With Quote
  #3  
Vechi 26.10.2016, 13:47:48
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Mesaje: 7.751
Implicit

Instructiunea a fost pusa pe situl oficial: http://www.vatican.va/roman_curia/co...hristo_fr.html

@Dalian: Dupa ce te uiti la filme horror, spune "Inger, ingerasul meu" si Erezia Sa kardinal Gerhard te va lasa in pace.
__________________
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc !

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
  #4  
Vechi 26.10.2016, 16:03:57
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Mesaje: 1.724
Implicit

Ce exprimări... Doamne ferește.
Deci dacă nu urmezi "intruscțiunile", te aduce "sfânta" inchiziție, în "sfântul" purgatoriu, imediat... (ironie, adică te ucide, dar nu se repetă istoria... încă...)
Pentru Biserică, puțină întărire, care v-a fi prigonită de "sfânta" inchiziție, în viitor :

"Dacă M-au prigonit pe Mine, și pe voi vă vor prigoni; dacă au păzit cuvântul Meu, și pe al vostru îl vor păzi. Iar toate acestea le vor face vouă din cauza numelui Meu, fiindcă ei nu cunosc pe Cel ce M-a trimis." - Ioan 15, 20-21.

L-au prigonit pe Hristos, ereziile romano-catolice ? Da... Cum?
Dacă episcopul Romei spune despre el că e locțiitorul lui Hristos pe pământ, ei devin prigonitorii lui Hristos, Care ne spune la final la Matei: "iar Eu cu voi sunt în toate zilele până la sfârșitul veacurilor".
Și când spune: "Vă voi trimite vouă pe Mângăietorul (Duhul Sfânt) care vă va învăța pe voi la tot cuvântul Adevărului" - Ioan 15, 26. Deci fiindcă episcopul Romei spune despre el că e locțiitorul și vicarul lui Hristos pe pământ, atunci Duhul Sfânt ce e? Vedem că papalismul, păcătuiește împotriva Duhului Sfânt Însuși.

Pentru a susține erezia primatului papal și erezia infailibilității papale, are nevoie să spună că Duhul Sfânt vine doar la Vatican, la episcopul Romei, are nevoie să spună că doar el, episcopul Romei, are puterea să dea Duhul Sfânt oamenilor.

Dar Domnul spune despre Duhul Sfânt că este trimis "vouă" deci la mulți, la toți care îndeplinesc condițiile necesare ca să-L primească, adică o viață curățită, luminată și îndumnezeită.

Apoi la pogorârea Duhului Sfânt, nu s-a pogorât doar peste un Apostol, ci peste toți, și mai spune Hristos minunat, despre toți episcopii, preoții, diaconii, adică Apostolii de azi: "Adevărat, adevărat zic vouă: Cel care primește pe cel pe care-l voi trimite Eu, pe Mine Mă primește; iar cine Mă primește pe Mine primește pe Cel ce M-a trimis pe Mine." - Ioan 13, 20.

Mai pot enumera mulțime de exemple, dar mă opresc neaparat la 2 Tesaloniceni 2, pentru o întărire mai bună (parantezele îmi aparțin):

1. În privința venirii Domnului nostru Iisus Hristos și a adunării noastre împreună cu El, vă rugăm, fraților,

2. Să nu vă clintiți degrabă cu mintea (nu acceptați orice gând), nici să vă spăimântați (nu vă temeți)€“ nici de vreun duh (simțire), nici de vreun cuvânt (de la oameni), nici de vreo scrisoare ca pornită de la noi (Biserica), cum că ziua Domnului a și sosit.

3. Să nu vă amăgească nimeni, cu nici un chip (pe nicio cale și formă); căci ziua Domnului nu va sosi până ce mai întâi nu va veni lepădarea de credință (ieșirea din Ortodoxie) și nu se va da pe față omul nelegiuirii, fiul pierzării,

4. Potrivnicul (nu diavolul, ci episcopul Romei, că el lucrează prin episcop, vedem și la versetul 9), care se înalță mai presus de tot ce se numește Dumnezeu (locțiitorul lui Hristos pe pământ), sau se cinstește cu închinare (acceptare), așa încât să se așeze el în templul lui Dumnezeu, dându-se pe sine drept dumnezeu (infailibilitatea papală).

5. Nu vă aduceți aminte că, pe când eram încă la voi, vă spuneam aceste lucruri? (trebuie amintit des despre căderi, să ne ferim de ele)

6. Și acum știți ce-l oprește, ca să nu se arate decât la vremea lui (Biserica, dragostea mădularelor lui Hristos, noi, cei fără erezie).

7. Pentru că taina fărădelegii se și lucrează (ecumenismul, pan-erezia ereziilor, cu proveniență de la romano-catolicism), până când cel care o împiedică acum va fi dat la o parte (s-a început demult hirotonirea doar episcopilor și preoților ecumeniști, ortodocșii, care vorbesc spre vindecarea ereziilor romano-catolicismului, sunt dați la o parte).

8. Și atunci se va arăta cel fără de lege, pe care Domnul Iisus îl va ucide cu suflarea gurii Sale și-l va nimici cu strălucirea venirii Sale (când episcopul Romei, va conduce pământul globalizat).

9. Iar venirea aceluia va fi prin lucrarea lui satan (de aceea spuneam mai sus, că "Potrivnicul" nu e însuși satan, ci omul prin care lucrează satan, care a fost învățat de satan să ceară să fie primul, recunoscut astfel, ca să aibe mai mare putere și influență, satan, prin acela), însoțită de tot felul de puteri și de semne și de minuni mincinoase (pentru a atrage la ereziile romano-catolicismului),

10. Și de amăgiri nelegiuite, pentru fiii pierzării (toți care vor crede pe Potrivnicul, episcopul Romei), fiindcă ei n-au primit iubirea adevărului, ca ei să se mântuiască (smerenia și frumusețea ascezei, în Ortodoxie).

11. Și de aceea, Dumnezeu le trimite (le îngăduie) o lucrare de amăgire (precum în Rai a îngăduit pe satan să ispitească pe Eva și pe Adam prin Eva), ca ei să creadă minciuni (fără smerenie),

12. Ca să fie osândiți toți cei ce n-au crezut adevărul (Bisericii, Ortodoxia cea fără ereziile romano-catolicismului și protestantismului), ci le-a plăcut nedreptatea (au prigonit Biserica).

13. Iar noi, fraților, iubiți de Domnul, datori suntem totdeauna să mulțumim lui Dumnezeu pentru voi (toți ortodocșii creștini), că v-a ales Dumnezeu dintru început (de la naștere, prin Sfântul Botez, care trebuie dat la naștere prin întreită afundare), spre mântuire, întru sfințirea duhului și întru credința adevărului (pentru mărturisirea cu pace a Evangheliei, tuturor ereticilor, păgânilo, ateilor, oricărui om),

14. La care v-a chemat prin Evanghelia noastră (pe toți care vor să vină, fără obligație), spre dobândirea slavei Domnului nostru Iisus Hristos (dată sfinților după biruința de pe pământ).

15. Deci, dar, fraților, stați neclintiți (repetăm: neclintiți) și țineți predaniile pe care le-ați învățat, fie prin cuvânt, fie prin epistola noastră (Biserica prin episcopii, preoții, diaconii, următori ai învățăturilor Sfinților Părinți, care nu vor cădea în ereziile nimănui).

16. Însuși Domnul nostru Iisus Hristos și Dumnezeu Tatăl nostru, Care ne-a iubit pe noi și ne-a dat, prin har, veșnică mângâiere și bună nădejde,

17. Să mângâie inimile voastre (întreaga ființa voastră) și să vă întărească (pentru că credința poate slăbi, prin nepăsare, necercetare și teamă), la tot lucrul și cuvântul bun.

Of... omenirea, Biserica Ta, Doamne...
Hristos în mijlocul nostru.
__________________
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 26.10.2016 at 16:22:21.
Reply With Quote
  #5  
Vechi 26.10.2016, 16:26:09
Dalian's Avatar
Dalian Dalian is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 27.09.2012
Locație: Cernica
Mesaje: 539
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Instructiunea a fost pusa pe situl oficial: http://www.vatican.va/roman_curia/co...hristo_fr.html
Phui, dar alunga dracia aia de sait d'aci ca ni se indarjeste duhul ca apostolului cand vedea cetatea Atenei plina de idoli!
Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
@Dalian: Dupa ce te uiti la filme horror, spune "Inger, ingerasul meu" si Erezia Sa kardinal Gerhard te va lasa in pace.
Asta-i neamt?
Inseamna ca Sfanta Inchizitie contemporana imbina metodele lui Hitler cu ale lui Torquemada.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare