Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #1  
Vechi 13.02.2009, 20:34:47
sadiye's Avatar
sadiye sadiye is offline
Junior Member
 
Data înregistrării: 13.02.2009
Mesaje: 4
Smile Bucate de Post

Bucataria lui Sadiy
Reply With Quote
  #2  
Vechi 13.02.2009, 20:35:54
sadiye's Avatar
sadiye sadiye is offline
Junior Member
 
Data înregistrării: 13.02.2009
Mesaje: 4
Smile Ardei grasi in sos de rosii

Ingrediente
0,5 kg ardei, 1kg rosii 2 - 3 cepe, ulei, faina, sare

Preparare
Ardeii se coc, sau se prajesc un ulei. Se sareaza si se lasa la racit apoi se curata de pielita . Rosiile se dau prin razatoare sau se taie cubulete dupa care se pun la fiert pana scad.
Cat timp fierb rosiile se taie ceapa marunt si se prajeste in ulei, cand sunt putin rumene se adauga o lingura de faina. Se mai lasa putin si se toarna sosul de rosii si ardeii. Se mai tine pe focin jur de 15 min
Reply With Quote
  #3  
Vechi 13.02.2009, 20:40:34
sadiye's Avatar
sadiye sadiye is offline
Junior Member
 
Data înregistrării: 13.02.2009
Mesaje: 4
Implicit cartofi umpluti cu ciuperci

Ingrediente
Pentru cartofi: 4 cartofi mai mari, un borcan de ciuperci , putina paine , verdeata, putina faina, 1 ceapa , 2 catei de usturoi, sare, piper.\
Pentru sos: 250gr bulion , 1 ceapa , 3 linguri amestec de legume congelate, foi de dafin, boabe de piper, putin oregano, 2 catei de usturoi, ulei si sare.
Se spala cartofii si se pun la fiert intregi, in coaja cam 15-20 minute (sa nu fie nici tari, nici super fierti). Se lasa la racit iar cand sunt inca calduti se scobesc cu lungurita.In timp ce fierb cartofii se face sosul: se toaca ceapa mare si se caleste in 2 linguri de ulei. Se adauga legumele congelate si 1 cana de apa si se lasa sa se inmoaie bine ceapa. Se adauga rosiile cu tot cu suc, condimentele, usturoi tocat fin si se mai lasa 5 minute.
Umplutura: se mixeaza toate ingredientele: ciupercile, painea inmuiata in apa si apoi stoarsa bine, ceapa, usturoiul, verdeata, faina, condimentele, sarea.
Cu aceasta compozitie se umplu cartofii.
nIntr-un vas se pune sosul, se mai adauga o canita cu apa, se aseaza cartofii umpluti, se stropesc cu putin ulei si se dau la cuptor 30-40 minute.
Reply With Quote
  #4  
Vechi 14.02.2009, 14:16:29
ory ory is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.527
Implicit Mancaruri japoneze adaptate la cea de post.

Ghioza.
Se face un aluat simplu din faina,sare si apa,se intinde foarte bine pe masa,cu multa faina,apoi se fac forme rotunde cu o cana.
Se face o compozitie din ceapa si usturoi tocat marunt,in egala masura,varza,de asemenea tocata(de preferabil la robot),se toaca ciuperci,apoi se amesteca toare cu sare si piper si cu granule de soia,umflate in prealabil.Se condimenteaza cu piper si se pune si ceva ulei.
Se i-a fiecare forma rotunda de aluat in mana,se pune in el o lingurita din compozitia pregatita,apoi se inchide ca formele de placinte poale-n brau,insa sa se aseze pe masa pentru a fi drept pe o parte.Cred ca exista in magazinele chinezesti de tip daiso o forma speciala din plastic,avand doua parti,in care se aseaza astfel aluatul si compozitia,dupa care se inchide facand forma specifica ghioza,acestea sunt special pentru ghioza.
Se pun toate aceste forme de aluat cu compozitie intr-o tigaie neaparat teflonata,se pune margarina(cam o lingura),si apa cat le cuprind pana la jumatate.Se pune capac si se lasa la fiert pana ce scade apa toata si incep a se praji.Se pot intoarce si pe partea cealalta ca sa se prajeasca putin,apoi se scot ghioza.
Se mananca calde,intingandu-le prin sos de soia.(este un sos negru si sarat,cu o consistenta foarte subtire,aproape ca apa).
...Sunt bestiale!(de regula se fac cu carne)
__________________
" Nu suntem prizonierii propriului destin, suntem prizonierii propriei minti "
Reply With Quote
  #5  
Vechi 14.02.2009, 14:20:14
ory ory is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.527
Implicit

...scuze!,pentru nenumaratele greseli.
__________________
" Nu suntem prizonierii propriului destin, suntem prizonierii propriei minti "
Reply With Quote
  #6  
Vechi 14.02.2009, 14:25:22
MarinaAlca's Avatar
MarinaAlca MarinaAlca is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 18.07.2008
Locație: The Land from Down Under
Religia: Ortodox
Mesaje: 1.048
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ory Vezi mesajul
Ghioza.
Se face un aluat simplu din faina,sare si apa,se intinde foarte bine pe masa,cu multa faina,apoi se fac forme rotunde cu o cana.
Se face o compozitie din ceapa si usturoi tocat marunt,in egala masura,varza,de asemenea tocata(de preferabil la robot),se toaca ciuperci,apoi se amesteca toare cu sare si piper si cu granule de soia,umflate in prealabil.Se condimenteaza cu piper si se pune si ceva ulei.
Se i-a fiecare forma rotunda de aluat in mana,se pune in el o lingurita din compozitia pregatita,apoi se inchide ca formele de placinte poale-n brau,insa sa se aseze pe masa pentru a fi drept pe o parte.Cred ca exista in magazinele chinezesti de tip daiso o forma speciala din plastic,avand doua parti,in care se aseaza astfel aluatul si compozitia,dupa care se inchide facand forma specifica ghioza,acestea sunt special pentru ghioza.
Se pun toate aceste forme de aluat cu compozitie intr-o tigaie neaparat teflonata,se pune margarina(cam o lingura),si apa cat le cuprind pana la jumatate.Se pune capac si se lasa la fiert pana ce scade apa toata si incep a se praji.Se pot intoarce si pe partea cealalta ca sa se prajeasca putin,apoi se scot ghioza.
Se mananca calde,intingandu-le prin sos de soia.(este un sos negru si sarat,cu o consistenta foarte subtire,aproape ca apa).
...Sunt bestiale!(de regula se fac cu carne)
Daaaaaaaaaaaa.... prietena mea chinezoaica m-a invitat la cina cu cateva saptamani in urma si a gatit in fata noastra aceasta reteta .. varianta cu carne evident... a preparat-o in 2 ore si am mancat in 10 minute
Sarbatoreau prima zi a Anului Nou, dupa calendarul chinezesc.. iar aceasta mancare este traditionala ptr acea zi
Reply With Quote
  #7  
Vechi 14.02.2009, 14:33:32
ory ory is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.527
Smile Calamar in stil Mai Tay,

Calamarul nu este un produs chiar atat de scump....
Se i-a doua bucati de calamar intreg,se taie in doua,drept fasii,apoi in 6 bucati,calamarul fiind de dimensiuni potrivite(in jur de doua bucati la 7-800 de grame).
Se taie in bucatele putin mai mari decat un chibrit,de dimensiuni ca si acesta,patrate-dreptunghiulare.Se cresteaza calamarul pe o parte,partea cea moale,se cresteaza ca si in jocul x si zero.
Se pune intr-o tigaie,de regula specifica mancarurilor asiatice,o tigaie mare si adanca,avand doua manere si antiaderenta.Deci,se pune in aceasta tigaie niste unt sau ulei,apoi se adauga legume taiate,respectiv ardei taiat in rondele(de preferabil in doua culori,ardei capia rosu si verde),apoi se taie rondele foarte oblice de morcov,dupa care se taie aceste rondele in fidelute,se taie si bucati de dovlecel si brocoli,precum si ciuperci(de preferabil,de padure).
Se pun toate aceste legume la calit in uleiul deja incins si se amesteca cu tigaie cu tot aproape permanent.Se pune si un strop de apa ca sa le moaie,dar foarte putin,apoi se adauga putin ghimbir ras pe razatoare,si se tot amesteca.
Separat se caleste putin calamarul in alta tigaie,cu putin ulei si f.putina sare.Se adauga calamarul in tigaia cu legume si se mai lasa putin pe foc,amestecandu-se intre ele.Apoi se pune o lingura de amidon praf,peste toata aceasta compozitie,si se amesteca foarte bine.Se adauga o lingura de otet balsamic si cam o jumatate de paharel de sos de soia(sos specific asiatic).Se adauga acum acest sos de soia,tocmai pentru ca nu s-a adaugat deloc sare in compozitia de legume,astfel,acest sos va omogeniza compozitia si amidonul de pe legume,si-i va da si gust.Se i-a aproape imediat de pe foc.
Se mananca cu betele....daca nu aveti,va dau eu ca am o gramada!!!!
__________________
" Nu suntem prizonierii propriului destin, suntem prizonierii propriei minti "
Reply With Quote
  #8  
Vechi 14.02.2009, 15:00:38
ory ory is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.527
Implicit

Scuze!,la mancarea precedenta se mai adauga si varza chinezeasca taiata,se gaseste in supermarket-uri si arata ca un fel de salata mai lunga si inchegata.
__________________
" Nu suntem prizonierii propriului destin, suntem prizonierii propriei minti "
Reply With Quote
  #9  
Vechi 14.02.2009, 16:15:24
eclat_de_lune eclat_de_lune is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 12.07.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Mesaje: 215
Implicit

intrebare stupida poate: fructele de mare sunt de post? acolo unde stau eu acum se consuma foarte mult...
Reply With Quote
  #10  
Vechi 14.02.2009, 16:19:19
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Mesaje: 28.563
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eclat_de_lune Vezi mesajul
intrebare stupida poate: fructele de mare sunt de post? acolo unde stau eu acum se consuma foarte mult...
De ce stupida ? ? ? Fructele de mare cresc in apa deci ! Cred ca nu prea sunt de post , adica sigur nu.
__________________

"Sa ai parte de un drum bun si sa nu obosesti niciodata,sa cauti si sa te rogi. Sa nu respingi nicodata un om pentru greselile lui si nici sa indumnezeiesti pe cineva pentru calitatile lui"
Parintele Paisie Aghioritul




Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare


Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Post de bucate sau post de pacate...??? geo.nektarios Pocainta 160 19.03.2016 13:34:53
Postul de pacate vs postul de bucate tigerAvalo9 Generalitati 21 28.02.2012 23:29:05
Post Bogdan N Generalitati 5 18.06.2011 22:06:08
* post * Jamaica Postul 63 15.02.2011 20:56:37
post dorinel78 Generalitati 16 25.03.2009 08:44:57