Harta Manastirilor

Vrancea

Vezi Vrancea pe harta »
B
  • Manastirea Brazi Manastirea Brazi

    Manastirea Brazi dateaza inca de pe vremea Sfantului Stefan cel Mare, cand aici a fost ridicat un schit. In secolul al XVII-lea, monahii Sava si Teofilact zidesc o bisericuta foarte mica.

  • Manastirea Buluc Manastirea Buluc

    Manastirea Buluc a fost intemeiata de catre Isaia Caragea, care a ridicat Codrii Mereilor o biserica de lemn. Sfintirea acesteia s-a facut la data de 8 martie 1679. Intre anii 1922-1928 se va ridica o biserica de zid, cu hramul Schimbarea la Fata. Dupa cutremurul din 1940, biserica va fi refacuta din temelie.

C
  • Manastirea Cotesti Manastirea Cotesti

    Manastirea Cotesti a fost intemeiata in anul 1720, de catre episcopul de Buzau, Stefan al II-lea (1720-1732). In vremea comunistilor, manastirea va fi transformata in CAP. Biserica va supravietui insa pana astazi, ea fiind restaurata odata cu reinfiintarea manastirii, in anul 1991.

D
  • Manastirea Dalhauti Manastirea Dalhauti

    Manastirea Dalhauti este cunoscuta in tara mai ales prin Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului si prin faptul ca, aici a vietuit, vreme de 20 de ani, Sfantul Cuvios Vasile de la Poiana Marului, pomenit in Biserica noastra la 25 aprilie - mare duhovnic si inegalabil indrumator spre rostirea rugaciunii inimii:

L
  • Manastirea Lepsa Manastirea Lepsa

    Manastirea Lepsa a fost intemeiata in anul 1774, cand un ucenic al Sfantului Vasile de la Poiana Marului, ridica un schit. Biserica schitului piere intr-un incendiu, in anul 1929, iar cea noua va fi ridicata in anul 1936. Parasita in vremea comunistilor, manastirea va fi reinfiintata in anul 1990.

M
  • Schitul Muntioru Schitul Muntioru

    Schitul Muntioru a fost intemeiat in 1999. Sfintirea bisericii a avut loc dupa doi ani. Schitul Muntioru este metoc al Manastirii Poiana Marului.

  • Manastirea Musunoaiele Manastirea Musunoaiele

    Manastirea Musunoaiele isi afla inceputurile pe la sfarsitul secolului al XVII-lea. Biserica de zid va fi ridicata in anul 1943 si pictata in anul 1951. Manastirea este desfiintata de comunisti, dar reinfiintata in anul 1991.

O
  • Schitul Oancea Schitul Oancea

    Schitul Oancea este ctitoria lui Istrate Oancea din Buciumeni. Acesta a ridicat micutul schit, sfintit la anul 1936. Schitul se afla in purtarea de grija a Manastirii Sihastru.

R
  • Manastirea Recea Manastirea Recea

    Manastirea Recea a fost infiintata in anul 1686, cand clucerul Manaila ridica aici o biserica. Intre 1900 si 1940, manastirea va fi folosita ca si biserica de parohie, satenii nemaiavand biserica in acea vreme. Manastirea este repopulata in anul 1946. Astazi, manastirea este randuita de o obste de maici.

  • Manastirea Rogozu Manastirea Rogozu

    Manastirea Rogozu a fost intemeiata in anul 1647, in vremea lui Matei Basarab. La inceput, aceasta manastire s-a numit Schitul Poiana Rusului. Asezamantul monahal de aici arde in anul 1812. In anul 1820, o biserica de zid, inchinata Sfantului Ioan Botezatorul, va fi ridicata de catreboierul Constantin Robescu.

S
  • Schitul Sfantul Iacob, Carligele Schitul Sfantul Iacob, Carligele

    Schitul Carligele a fost infiintat in 1996. Schitul Carligele este format dintr-un mic paraclis si cateva chilii. Apartine de Manastirea Dalhauti.

  • Manastirea Sfantul Ioan - Brazi Manastirea Sfantul Ioan - Brazi

    Manastirea Sfantul Ioan din Brazi a fost unul dintre schiturile Manastirii Brazi. Acest schit a fost intemeiat intre anii 1826-1828, de catre Dimitrie, staretul Manastirii Brazi. Sfantul Ioan Botezatorul este ocrotitorul schitului.

  • Manastirea Sihastru Manastirea Sihastru

    Manastirea Sihastru isi afla inceputurile in anul 1474, cand Hatmanul Sendrea ridica prima bisericuta, din lemn. In anul 1836, un urmas al hatmanului Sendrea renunta a mai sustine schitul, acesta ajungand ruina. Biserica din zid dateaza din anul 1885. Din anul 1955, manastirea este locuita de o obste de maici.

  • Schitul Soveja Schitul Soveja

    Schitul Soveja a fost infiintat in anul 2001cu stradania familiei Constantin Si Maria Nistoroiu din Focsani. Intre anii 2004 si 2005 s-a inaltat biserica cu hramul Sfintii imparati Constantin si Elena. Slujba de sfintirea a bisericii a avut loc la data de 21 mai 2005. Ansamblul mai cuprinde o clopotnita, o troita, o fantana, precum si o casa, pentru preotul duhovnic.

T
  • Manastirea Tarnita Manastirea Tarnita

    Manastirea Tarnita dateaza inca din anul 1702, cand aici vin cativa calugari de la Schitului Babele. In anul 1950, manastirea va fi ocupata de o obste de maici. Intre anii 1959 si 1990, manastirea va fi parasita. Biserica de lemn a ars intr-un incendiu, in anul 2006. Pe locul ei a fost inaltata o biserica de zid.

  • Manastirea Trotusanu Manastirea Trotusanu

    Manastirea Trotusanu este mentionata intr-o diata din anul 1676, in care Mitropolitul Teodosie al II-lea al Moldovei aminteste de Schitul Trotusanu. Schitul este desfiintat in anul 1959, biserica fiind redeschisa, ca manastire, in anul 1990.

V
  • Manastirea Valea Neagra Manastirea Valea Neagra

    Manastirea Valea Neagra a fost intemeiata in anul 1755, de catre Maftei, un preot din Spinesti, impreuna cu doi calugari de la Poiana Marului. La inceput, manastirea a purtat numele de Schitul Vrancea. Intre anii 1894 si 1909, manastirea este folosita ca biserica de mir.

  • Manastirea Varzaresti Manastirea Varzaresti

    Manastirea Varzaresti a fost intemeiata in anul 1645. Manastirea Varzaresti a fost inchisa in perioada comunista si reinfiintata in 1990.