Asociatii bisericesti din Arhiepiscopia Timisoarei

Asociatii bisericesti din Arhiepiscopia Timisoarei Mareste imaginea.

 

OASTEA DOMNULUI - filiala Timisoara - este o asociatie de misiune laica ce functioneaza cu binecuvantarea Sfantului Sinod, care indata dupa Revolutia din 1989 a reactivat-o la nivel national. La Timisoara, fratii ostasi se intalnesc indeosebi Duminica dupa-masa, locul central de intalnire fiind demisolul catedralei mitropolitane. Aici se desfasoara un program de rugaciune si meditatie a Evangheliei, armonizat si de melodioasele cantari specifice. Filiale ale Oastei Domnului functioneaza la mai multe parohii din Timisoara si din judet.

 

SOCIETATEA FEMEILOR CRESTIN-ORTODOXE DIN TIMISOARA este continuatoarea SOCIETATII NATIONALE A FEMEILOR ORTODOXE, infiintata in anul 1991 - a luat fiinta in anul 2005 cu sprijinul Centrului eparhial. Membrele asociatiei desfasoara periodic intalniri de suflet, in cadrul lor tinandu-se scurte programe artistice cu elevii de la scoli si dezbateri culturale. O activitate de baza implicarea cu ajutor moral, material si spiritual in sprijinul celor aflati in ingrijirea Spitalului de psihiatrie din Jebel si a detinutilor din Penitenciarul Timisoara.

 

ASOCIATIA STUDENTILOR CRESTINI ORTODOCSI ROMANI - filiala Timisoara - exista de la data de 26 mai 1990 si desfasoara activitati misionare in randul studentilor, prin urmatoarele actiuni: intalniri de rugaciune in fiecare seara in paraclisul din incinta Centrului eparhial, conferinte pe teme spirituale, participarea la sfintele Liturghii oficiate la spitalele din oras, organizarea de tabere crestine la manastirile Oasa si Posaga din eparhia Alba-Iuliei, s.a.

 

LIGA TINERILOR CRESTINI ORTODOCSI ROMANI - filiala Timisoara - a fost infiintata la 26 mai 1990, de atunci si pana astazi desfasurand activitati puse in slujba misiunii in randul tinerilor. Corul "Filocalia" da raspunsurile liturgice la bisericile din Timisoara si judet aproape duminical. In fiecare sambata se organizeaza intalniri catehetice la sediul Ligii, in cadrul carora se discuta teme legate de invatatura de credinta a Bisericii. Cu regularitate se tin seri de rugaciune in sediul Ligii. Tinerii din Liga organizeaza periodic concerte si actiuni de caritate.

 

LIGA TINERILOR CRESTINI ORTODOCSI ROMANI - filiala Lugoj - exista din anul 1993, desfasurand actiuni de misiune in randul tinerilor. Activitatea corului "Osana" consta in participarea la sfintele Liturghii de pe raza Lugojului si la vizitele arhieresti din protopopiat. Catehezele sunt acele intalniri tinute la sediul asociatiei din incinta protopopiatului, in cadrul carora se discuta probleme specifice tinerilor atasati Bisericii. Organizarea de concerte caritative, legaturi cu copiii din centrele de plasament ale Lugojului, colaborarea cu asociatia "Caritas" din Lugoj, sunt alte activitati curente ale Ligii lugojene.

 

Pe aceeaşi temă

18 Iulie 2012

Vizualizari: 4306

Voteaza:

Asociatii bisericesti din Arhiepiscopia Timisoarei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE