Paraclisul universitar Sf. Grigorie Palama din Bucuresti isi sarbatoreste hramul

 

Ridicarea paraclisului a inceput in anul 1996 si s-a incheiat patru ani mai tarziu. Anul acesta, hramul paraclisului a fost sarbatorit in mod deosebit, slujbele fiind oficate in timpul noptii trecute, dupa cum ne-a spus parintele paroh Marian Mihai: "Anul acesta, pentru prima data, am savarsit slujba Sf. Grigorie Palama. In timpul noptii am inceput slujba de Priveghere la orele 21.00, adica Vecernie, Litie, Utrenie, Paraclisul Sf.

Grigorie Palama, si am terminat cu Sf. Liturghie. Chiar daca am savarsit la miezul noptii aceasta slujba, vreau sa spun ca biserica noastra a fost neincapatoare, si am indraznit sa facem acest lucru pentru ca Sf. Grigorie Palama se bucura de o indoita praznuire, daca putem spune asa, pentru ca si Duminica a II-a din Postul Mare este inchinata tot Sf. Grigorie Palama".

Parintele paroh Marian Mihai ne-a facut si o prezentare generala a paraclisului Universitatii Politehnice din Bucuresti: "Paraclisul acesta universitar inchinat Sf. Grigorie Palama a fost ridicat incepand cu anul 1996 si a fost sfintit in anul 1999 de catre SS Bartolomeu, patriarhul ecumenic, impreuna cu PF Parinte Patriarh Teoctist. Fiind asezat intr-un campus universitar unde studiaza cam 23.000 de studenti si unde isi desfasoara activitatea aproape 4000 de cadre didactice, acest paraclis universitar este o provocare pentru toti tinerii, o provocare si in drumul lor catre facultate, si in drumul lor catre camine. Este un paraclis neincapator, pentru ca sunt prezenti sute de studenti care vin sa se inchine si sa participe la slujbele bisericii noastre, in special la Sf. Liturghie, iar acesti tineri sunt foarte atenti si disciplinati, multi dintre ei casatorindu-se, si vin cu copilasi aici".

.

14 Noiembrie 2006

Vizualizari: 2083

Voteaza:

Paraclisul universitar Sf. Grigorie Palama din Bucuresti isi sarbatoreste hramul 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE