Concurs de eseuri religioase la Bacau

Liceul de arta "George Apostol" din municipiul Bacau va gazdui maine, 13 februarie 2010, a XII-a editie a Concursului judetean de eseuri si creatie literar-religioasa "Lumina din lumina". Evenimentul va avea loc cu binecuvantarea PS Ioachim Bacauanul, Episcopul-Vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, fiind organizat de Inspectoratul Scolar judetean Bacau in colaborare cu Arhiepiscopia Romanului si Bacaului si Liceul de arta “George Apostol”.

Vor participa elevi din clasele IX-XII de la colegiile si liceele din Bacau.

Concursul de anul acesta va fi organizat pe trei sectiuni: “Sfant si sfintenie in crestinismul romanesc”, “Cunoasterea lui Dumnezeu” si “Sfantul Constantin cel Mare si credinta crestina”.

“Tematica are in vedere faptul ca Patriarhia Romana serbeaza Anul omagila al Crezului Ortodox si al Autocefaliei romanesti. La aceasta editie participa 100 de elevi selectati de profesorii de Religie. Din fiecare liceu participant vor veni cate trei elevi ce vor fi inscrisi la sectiunile din concurs. Evaluarea tinerilor participanti la concursul de eseuri religioase se va face de catre trei echipe, pentru fiecare sectiune in parte, alcatuite din profesori de religie, avandu-se in vedere anumite criterii bine stabilite”, a declarat parintele Constantin Gherasim, inspector pe probleme de tineret si mass-media al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului.

Sursa: mmb.ro

12 Februarie 2010

Vizualizari: 769

Voteaza:

Concurs de eseuri religioase la Bacau 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE