Opozitia fata de casatoriile homosexuale nu este discriminare.

Opozitia fata de casatoriile homosexuale nu este discriminare. Mareste imaginea.


Episcopul Jose Sanchez Gonzalez de Siguenza-Guadalajara, Spania, a declarat saptamana aceasta ca opozitia fata de “casatoriile” dintre persoane de acelasi sex nu este egala cu discriminarea homosexualilor, ci mai degraba este in favoarea institutiilor casatoriei si familiei. Intr-o declaratie data recent publicitatii, si citata de CatholicNewsAgency, Episcopul Sanchez Gonzalez tine sa clarifice faptul ca cuplurilor de acelasi sex nu li se neaga casatoria pentru ca sunt homosexuali, “ci pentru ca sunt doi barbati sau doua femei, si nu un barbat si o femeie”.


Casatoria, a spus el, este “uniunea pe viata, de iubire si de fidelitate, dintre un barbat si o femeie, deschisa transmiterii vietii si cresterii copiilor”. De aceea, “doar un barbat si o femeie au dreptul sa realizeze o casatorie”. Episcopul a explicat faptul ca persoanele homosexuale “au evident dreptul - si fac bine cerand aceasta - la acelasi tratament cu altii in ceea ce priveste demnitatea lor si lupta impotriva discriminarii”.

Cu toate acestea, “ei nu pot sa ceara ca firea lucrurilor sa fie schimbata, dupa cum este cazul cu casatoria sau cu adoptia minorilor”. Prelatul a cerut legislatorilor sa respecte institutia casatoriei, care are precedenta fata de stat. El si-a exprimat speranta ca demonstratiile pro-familia din 18 iunie vor avea in timp un impact puternic asupra cetatenilor tarii. (Catholica, 07.07.2005, Madrid)

.

12 Ianuarie 2007

Vizualizari: 3361

Voteaza:

Opozitia fata de casatoriile homosexuale nu este discriminare. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE