Pelerinaj in Israel si in Peninsula Sinai

Pelerinaj in Israel si in Peninsula Sinai Mareste imaginea.


ROMANIA

MITROPOLIA MUNTENIEI SI DOBROGEI

ARHIEPISCOPIA BUCURESTILOR

PROTOIERIA III CAPITALA

 

PELERINAJ IN TARA SFANTA, ISRAEL SI IN PENINSULA SINAI. EGIPT

25 AUGUST-2 SEPTEMBRIE 2006

 

Ziua 1/25 August Bucuresti - Nazareth

Intalnire la Aeroportul International Otopeni "Henri Coanda" (ora 08:00) Imbarcare zbor, Bucuresti-Tel Aviv-LY 574, aeroport Ben Gurion (10.55-13.30). Pelerinajul incepe cu vizitarea vechii cetati romane Cezarea Palestinei, ridicata de Irod; se continua drumul spre Nazareth cu oprire in Haifa, orasul sfant al Bahailor unde se viziteaza Manastirea "Stella Maris" cu pestera Sf. Ilie Tezviteanul si Gradinile Suspendate ale Templului Bahai. Cina si cazarea in Nazareth.

 

Ziua 2/26 August  Nazareth

Mic dejun. Nazaretul - locul Buneivestiri, cu vizitarea Bisericii Bunavestire si a Bisericii Sf. Gavril; se continua vizita spre Tabor la Biserica ridicata pe locul unde s-a petrecut Schimbarea la Fata; satul Cana - vizitarea bisericii ridicata pe locul unde Iisus a facut primul miracol al transformarii apei in vin. Biserica de pe Muntele Fericirii. Deplasare spre Capernaum - vizitarea casei Sf. Petru; Tabgha. Cina si cazare in Nazareth.

 

Ziua 3/27 August  Nazareth-Ierusalim

Mic dejun. Raul Iordan - Chibutz Yardenit (locul botezului). Traversarea Vaii Iordanului cu vizita la Manastirea Sf. Gherasim. Sosire in Ierusalim. Intrarea in cetate prin Poarta Jaffa unde se va vizita Biserica Mormantului Sfant, Golgota, Piatra Miruirii. Cina si cazare in Ierusalim.

 

Ziua 4/28 August  Ierusalim

Mic dejun. Manastirea Ortodoxa Eleon, ridicata de Sfanta Elena fiind prima biserica ce evoca Inaltarea, Muntele Eleon - Muntele Inaltarii Domnului, de unde se poate admira panorama Orasului Sfant (Muntele Maslinilor), biserica catolica a carmelitelor "Paternoster" (Tatal Nostru) si manastirea franciscana "Dominus Flavit" (biserica in forma de lacrima) - unde Domnul a plans necredinta Ierusalimului si a profetit apropiata lui daramare; Biserica Sfintei Maria Magdalena - construita in 1883 de catre Tarul Alexandru al lll-lea, Gradina Ghetsimani - locul de rugaciune cel mai iubit de Iisus Hristos din tot Ierusalimul, Biserica Natiunilor - unde se afla piatra originala si locul prinderii Domnului; Biserica Mormantului Maicii Domnului - biserica semiingropata ridicata in sec. al XI-lea de Cruciati. Vizitarea Portilor Cetatii Vechi, Muntele Sionului locul unde s-a tinut Cina cea de Taina, Mormantul Regelui David. Scurta oprire la Asezamantul Romanesc. Cina si cazare in Ierusalim.

 

Ziua 5/29 August  Ierusalim

Mic dejun. Intram in cetate prin Poarta Sf. Stefan sau Poarta Leilor; se va parcurge pe jos Via Dolorosa cu cele 14 opriri ale lui Iisus de pe Drumul Crucii; se va vizita din nou Biserica Mormantului Sfant, Golgota, Piatra Miruirii, Biserica Ortodoxa a Invierii, cu toate paraclisele sfinte: Altarul Coptilor, Altarul Romano-Catolic; Capela Aratarii lui Hristos; Paraclisul Sfanta Elena, Biserica Sfantul Iacov, Biserica Sfintilor 40 de Mucenici; Metocul Ghetsimanii. Cina si cazare in Ierusalim.

 

Ziua 6/ 30 August  Ierusalim- Eilat

Mic dejun. Deplasare Ierusalim - Hozeva, vizitarea Manastirii Sf. Gheorghe cu pestera Sf. Prooroc Ilie Tezviteanul si mormantul Cuviosului Ioan de la Neamt - Hozevitul, Marea Moarta, Ein Bokek. Excursie la Eilat. Cina si cazare Eilat.

 

Ziua 7/ 31 August   Eilat - Sf. Ecaterina

Mic dejun. Dimineata se va trece granita catre Egipt in Peninsula Sinai pe la Taba. Continuarea drumului prin desertul muntos spre Sf. Ecaterina. Cazare la hotel Sf. Catherine-Sinai. Vizita Manastirii Greco-ortodoxa Sf. Ecaterina - cea mai veche manastire ortodoxa din lume in care au vietuit Sf. Ioan Scararul si Sf. Nil, Filotei, Anastasie, Grigore si in care se gasesc moastele Sf. Mare Mucenite Ecaterina; Gropnita cu moastele Sf. Stefan Sinaitul, Paraclisul Sf. Prooroc Moise, muzeul manastirii - cu o importanta colectie de icoane vechi de o deosebita valoare. Cina si cazare la hotel Sf. Catherine - Sinai 2*

 

Ziua 8/ 1 Septembrie   Sf. Ecaterina- Ierusalim

Dimineata, se va urca pe muntele Sinai - locul in care Moise a primit Tablele Legii. Dupa micul dejun, intoarcere in Taba si Eilat. Cina si cazare in Ierusalim.

 

Ziua 9/ 2 Septembrie    Ierusalim- Bucuresti

Mic dejun. Deplasare la Betlehem - se viziteaza Biserica Ortodoxa si locul unde s-a nascut Iisus. Intoarcere Ierusalim. La ora 15.00 transfer Tel Aviv - aeroport pentru zbor spre tara, decolarea ora 19.35, sosire ora 22.15.

 

PRET: 895 Euro/persoana loc in camera dubla

pretul este valabil pentru un grup de minim 40 platitori

 supliment camera single 250 Euro

 

SERVICII INCLUSE:

- transport cu avionul Bucuresti-Tel Aviv-Bucuresti, compania EL AL;

- 8 nopti cazare la hotelurile mentionate sau similare (4 nopti Ierusalim, 1 noapte Eilat, 1 noapte Sinai, 2 nopti Nazareth);

- masa in regim demipensiune (mic dejun si cina);

- intampinare si transfer aeroport - hotel-aeroport;

- transport local cu autocar de lux cu aer conditionat conform program;

- ghid local vorbitor romana la principalele obiective din Israel, ghid local anglofon in Egipt si Betlehem;

- vizita la Manastirea Sf. Ecaterina taxi spre Mt. Tabor si Capernaum.

 

NU SUNT INCLUSE

- asigurarea medicala (34 RON);

- alte vizite si taxe care nu sunt incluse in program, mese suplimentare, cheltuieli personale;

- bacsisurile 20 $ (la aeroport)

 

PENTRU OBTINEREA VIZEI COLECTIVE SUNT NECESARE:

- pasaport valabil minim 6 luni de la data returului in tara;

- copie xerox pasaport + informare asupra tarilor vizitate anterior si ocupatia

 

IMPORTANT

Este foarte important sa purtati imbracaminte decenta in timpul vizitelor la monumentele religoase, altfel veti fi opriti la intrare. Pantaloni lungi, bluze cu maneca sau esarfe care sa acopere decolteurile si mainile, imbracamintea trebuie sa fie foarte comoda pentru ca veti merge mult pe jos. Pentru Egipt: o lanterna si haine mai groase.

 

NOTA:

- Actele pentru obtinerea vizei se proceseaza si se transmit la Ministerul de Interne din Israel;

- In cazul in care nu este intrunit numarul de participanti pentru care a fost calculat pretul, acesta se va recalcula;

- Vizele se aplica pe pasaport la aeroportul Tel Aviv;

- Autoritatile israeliene isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezinta suficienta incredere chiar daca aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Compania de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecarii. Turistul isi asuma riscurile de a-i fi refuzata intrarea si de aceea este obligat sa informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodata in afara granitelor Romaniei, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statul Israel.

- Programul actiunii poate fi modificat de catre conducatorul de grup in functie de anumite situatii speciale.

- Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea oficiala pentru Israel.


Informatii si relatii la d-na Ana Neacsu:  Telefon 341.20.57/ 0727657788/ 0745782458

 

 

Pe aceeaşi temă

02 Iulie 2012

Vizualizari: 11981

Voteaza:

Pelerinaj in Israel si in Peninsula Sinai 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE