De Pasti, in insula Creta

De Pasti, in insula Creta Mareste imaginea.

Insula Creta este o destinatie spectaculoasa pentru orice calator. Iubitorii de istorie si civilizatie vor gasi situri arheologice si vestigii de mare importanta: Palatul din Knossos, Muzeul de Arheologie, siturile minoice Festos si Gortis; peisaje naturale si asezari pitoresti ne bucura la tot pasul: platoul Lasithi cu Pestera lui Zeus, satele montane sau frumoasele plaje salbatice cu apa turcoaz. Orasele (Heraklion, Agios Nikolaos, Rethimno si Chania) sunt fermecatoare cu o arhitectura variata, cu taverne si magazine adapostite in oaze de verdeata si flori.






 

Pentru cretani, si pentru biserica ortodoxa cretana in general, Invierea Domnului este cea mai importanta Sarbatoare religioasa de peste an, sarbatorita cu multe traditii locale si obiceiuri, dar si cu sincera bucurie crestina. In saptamana mare (Megali Evdomada), cei mai multi dintre greci postesc, iar tavernele locale pun accentul pe specialitatile lor de post. Femeile vopsesc ouale rosii si pregatesc prajiturile traditionale de Pasti: biscuitii “koulourakia” si placinta cu branza “kalitsounia”. In biserici se desfasoara slujbele ortodoxe obisnuite pe durata intregii saptamani. In Sambata Mare, in satele cretane, copiii isi petrec ziua pregatind un foc mare pe care sa il aprinda dupa slujba de la miezul noptii. In duminica Pastelui bucuria Invierii rasuna peste tot in jur. Locuitorii insulei, dar si turistii aflati aici, sarbatoresc cu muzica live, dansuri traditionale si mese copioase. Una dintre traditiile apreciate si respectate de cretani este mielul la protap din duminica Pastelui.

Agentia Kretan Tour va ofera ocazia de a sarbatori Pastele 2014 intr-o excursie de 9 zile in Grecia, cu 5 zile petrecute exclusiv in insula Creta. Turistii vor descoperi obiceiurile si traditiile pascale din insula, vor participa la slujbele religioase la o bisericuta locala si vor petrece la masa festiva in stil 100% cretan.

Pe durata excursiei se vor mai vizita: Salonicul cu biserica Sfantului Dumitru, Atena, Valea Tempi cu bisericuta Sfintei Paraschiva, Complexul de manastiri Meteora.




Pentru programul detaliat al excursiei si alte informatii, puteti accesa www.kretan.ro sau telefona la 021 3141978 / 031 4011424.

16 Ianuarie 2014

Vizualizari: 3212

Voteaza:

De Pasti, in insula Creta 5.00 / 5 din 1 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE