Drumetie si relaxare la Cascada Beusnita, Valea Nerei, Podul lui Dumnezeu

Drumetie si relaxare la Cascada Beusnita, Valea Nerei, Podul lui Dumnezeu Mareste imaginea.

Drumetie si relaxare la Cascada Beusnita, Valea Nerei, Podul lui Dumnezeu

26 -30 August 2015


Intalnire la ora 06.30 la Baza Dealului Patriarhiei. Plecare pe traseul: Bucureşti – Pitesti – Craiova – Drobeta Turnu Severin – Orsova – Baile Herculane – Oravita – Anina - Targu Jiu –Novaci - Transalpina - Statiunea Ranca - Ramnicu Valcea – Pitesti - Bucuresti.

Traseul include: Biserica Madona Dudu din Craiova, Manastirea Vodita , Manastirea ,,Sfanta Ana” din Orsova, Croaziera pe ,, Clisura Dunarii’’, Baile Herculane, Tinutul Morilor de Apa, Manastirea Almaj Putna, Valea Minisului, Cascada Bigar, Manastirea Calugara (drumetie), - Lacul Ochiul Beiului, Cascada Beusnita, Manastirea Nera, Oravita, Valea Cernei, Valea Motrului, Ponoarele – Podul lui Dumnezeu, Manastirea Tismana, Cheile Sohodolului -Transalpina (soseaua ce traverseaza Muntii Parang, aflata la cea mai mare altitudine 2145 m Pasul Urdele).



Cascada Beusnita


Lacul Ochiul Beiului

Ziua I : Plecare pe traseul mentionat, oprire in Craiova unde se viziteaza : Biserica Madona Dudu cu Icoana Facatoare de minuni a Maicii Domnului. Continuam traseul catre Drobeta Turnu Severin si intram pe defileul Dunarii. Ne inchinam la Manastirea Vodita prima ctitorie a Sfantului Nicodim de la Tismana, apoi Manastirea ,,Sfanta Ana” din Orsova situata pe colinele Orsovei. Croaziera pe Clisura Dunarii, portiune din cursul Dunarii unde s-a format o succesiune de defilee si anume : Cazanele Mici, Cazanele Mari. Cazare la hotel/pensiune in Herculane.

Ziua II : Dupa micul dejun plecam catre Cheile Rudariei, trecem prin satul Eftimie Murgu mergem pe cursul apei spre Tinutul Morilor de Apa, apoi vizitam Manastirea Almaj Putna , Cascada Bigar si Manastirea Calugara . Sosire si cazare la pensiune/hotel in Oravita.



Ziua III: Mic dejun. Plecam pe Valea Minisului unde vom face o drumetie pana la Cascada Beusnita cea mai frumoasa cascada din tara, mergem la Lacul Ochiul Beiului. Optional putem incerca un picnic la pastravarie, dupa care vizitam Manastirea Nera. Intoarcere si cazare la pensiune/hotel in Oravita.

Ziua IV: Mic dejun. Vom face o plimbare spectaculoasa cu trenul ( gen Mocanita ) intre Oravita si Anina: ( o incursiune in istorie facuta pe prima cale ferată montană de pe teritoriul României). Plecare din Anina prin Cheile Cernei pe un traseu frumos catre Baia de Arama, de aici vom merge in comuna Ponoarele pentru a vedea ,,Podul lui Dumnezeu’’( Monument al Naturii ), apoi vizitam Manastirea Tismana, Cheile Sohodolului, iar in Targu Jiu Coloana Infinita, si parcul in care se afla operele marelui nostru sculptor – Constantin Brancusi – Poarta Sarutului, Masa Tacerii, apoi vom merge pe soseaua alpina Transalpina. Sosire si cazare la hotel/pensiune in statiunea Ranca.

Ziua V : Dupa ce servim micul dejun, plecam pe cea mai inalta si spectaculoasa sosea alpina din Muntii Carpatii ,, Transalpina ’’ trecand prin Pasul Urdele la cea mai inalta altitudine 2145 m ( popas), caboram la Obarsia Lotrului, iar apoi mergem pe langa Lacul Vidra, prin statiunea Voineasa, Lacul Malaia iesim in Drumul E81 la Brezoi, apoi vom face o scurta oprire la Manastirea Cozia. Plecare spre Bucuresti.



Tarif : 650 lei /pers./ valabil la un grup de minim 40 de persoane, pt. grup mai mic se adauga 25 lei.

Tariful include :

- transport cu autocarul clasificat la 3*;
- cazare cu mic dejun la hotel/pensiune, in camere duble/triple ;
- însoţitor de grup teolog.

Tariful nu include :
– intrarile la obiectivele turistice –Parcul National Cheile Nerei 35 lei/pers
- biletul de tren Oravita – Anina 5 lei/pers

NOTA:

Pentru inscriere se achita un avans de 50%, la sediul agentiei unde vi se intocmesc documentele, sau online prin transmiterea unui e-mail la : rezervari@avraamtravel.ro in care precizati nume/prenume, CNP, C.I.seria si Nr. adresa si numarul de telefon, iar apoi puteti face transfer bancar sau depunere directa in cont, la orice sucursala a Bancii Transilvania, fara sa vi se perceapa comision bancar. Achitarea integral se face cu 7 zile inainte de plecare.

Este obligatorie conditia fizica deoarece acesta deplasare presupune drumetie in fiecare zi. Pentru aceasta deplasare anumite obiective pot fi vizitate numai prin drumetie. Traseul poate suferi mici modificari in functie de vreme sau restrictii de circulatie. Accesul in Rezervatia Parcul National Cheile Nerei - Beusnita si la Manastirea Nera se face cu microbuzul de la Oravita: 35lei/persoana. Microbuzele raman la dispozitia grupului toata ziua.

Drumul TransAlpina se traverseaza numai daca este deschis circulatiei in ziua respectiva. In caz contrar, se va alege cea mai buna cale disponibila.

Cascadele Beusnitei sunt situate in zona de protectie cu statut de rezervatie naturala din cadrul Parcului National Cheile Nerei - Beusnita, in Muntii Aninei, pe Valea Beusnitei. Acestea reprezinta un fenomen unic, un adevarat monument al naturii si un obiectiv de insemnata valoare turistica, geologica si peisagistica, format dintr-o succesiune de cascade, din care cea mai mare are peste 5 m inaltime, de pe Raul Bei, in amonte de Lacul Ochiul Beiului. Cascadele au luat nastere prin actiunea apei timp de milenii in solul calcaros. Ele pot fi grupate astfel: cascadele din portiunea inferioara - cuprinse intre confluenta Beusnitei cu Beiul si Poiana Beusnitei, care se prezinta sub forma unui sir neintrerupt de caderi de apa prelungi; cascadele din portiunea superioara, verticale si zgomotoase, apa lor cazand in dorne adanci, tivite cu baraje de travertin - prima si cea mai mare din acest grup fiind Cascada Beusnitei, situata la marginea poienii cu acelasi nume, avand o inaltime intre 12-15 m; in stanga acesteia urmeaza o alta cascada, mai putin inalta decat prima, desfacuta in doua suvoaie; dupa un drum mai lung prin padure se ajunge la cea de-a treia cascada si cea mai salbatica, apa alunecand in numeroase perdele, printre muschi. Cascadele Beusnitei este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Banat, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Agentia de Turism Avraam Travel
Tel : 0731396104 / 0735346967/ Fax : 0318052018
E-mail : rezervari@avraamtravel.ro
www.avraamtravel.ro
https://www.facebook.com/avraamtravel

Pe aceeaşi temă

11 Iulie 2015

Vizualizari: 5600

Voteaza:

Drumetie si relaxare la Cascada Beusnita, Valea Nerei, Podul lui Dumnezeu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE