Pe Urmele Mantuitorului in Israel si Egipt

Pe Urmele Mantuitorului in Israel si Egipt Mareste imaginea.


Pe Urmele Mantuitorului in Israel si Egipt

- singurele tari in care a trait Domnul in timpul vietii pamantesti -


25 oct - 5 nov. 2008, avion Bucuresti -Tel Aviv si Cairo - Bucuresti, autocar AC

Pret estimativ: 1200 euro, grup de 40 pers, Ghid : Maica Teodora

Program organizat de Pr. Ionut - Mirel Dicui , Parohia Sf Apostol Andrei, Rm Valcea


25 octombrie : Plecare spre ISRAEL

Plecare din aeroportul Otopeni la ora 20,40, sosire Tel Aviv ora 23,00, deplasare cu autocarul la Ierusalim.

Participare la Sf Liturghie la Biserica Sf. Mormant din Ierusalim ( in conditiile in care se vor desfasura rapid formalitatile vamale.)

26 octombrie: BETHLEEM

Cazare hotel 4 ++++ la Ierusalim, Odihna pana la orele 9,00. Sevire mic dejun

Se viziteaza Bethleem: Biserica Nasterii Mantuitorului, Grota Sf moaste a pruncilor ucisi de Irod, Pestera Sf Ieronim, Grota Laptelui, Campul Pastorilor, Pestera Magilor, Manastirea Sf Teodosie, Manastirea Sf Sava si moastele Sf Sava, Pesterile Sf Nicolae, Sava, Ioan Damaschin si ale altor sfinti

Intoarcere in Ierusalim: Biserica Sf Mormant, Golgota, Piatra Ungerii

Cazare, cina - Ierusalim, hotel++++

27 octombrie: IERUSALIM

Mic dejun, ora 8,00

Se viziteaza in Ierusalim: Sfanta Cetate a Ierusalimului - Poarta de Aur prin care a intrat Mantuitorul in ziua Floriilor, Poarta Sf. Stefan sau a leilor, Locuinta Sfintilor Parinti ai Maicii Domnului unde s-a nascut Preacurata, Drumul Crucii- locul condamnarii lui Iisus, Ecce Homo- imbracarea cu mantie rosie a Mantuitorului, incununarea cu spini, luarea crucii pe umeri, Pretoriul- temnita in carea fost inchis Mantuitorul si Baraba, portiune de pe Drumul Crucii cu pavaj original, locul primei caderi a Domnului sub greutatea crucii, locul intalnirii cu Maica Sa, urma mainii Domnului sprijinindu-se de zis, luarea crucii de catre Simon Cirineanul, intalnirea Domnului cu Veronica si imprimarea fetei Mantuitorului pe Marama, intalnirea cu femeile care plangeau, cea de-a treia cadere a Domnului sub greutatea crucii, Biserica Golgotei, a Sf. Mormant si Sf. Invieri- Golgota- locul dezbracarii Domnului si locul rastignirii pe cruce, stanca in care a fost infipta crucea, Piatra Ungerii cu miresme dinaintea inmormantarii, Capela Sf. Mormant al Domnului nostru Iisus Hristos- Camera Ingerului si Sf. Mormant, Tezaurul Sf. Mormant in care se afla moastele multor mari sfinti si un fragment din Sfanta Cruce pe care a fost rastignit Mantuitorul, locul aflarii Sf. Cruci, altarul stalpului de care a fost legat Domnul si biciuit, altarul sutasului Loghin, care a spus: "Cu adevarat acesta este fiul lui Dumnezeu", Mormintele lui Nicodim si Iosif din Arimateea, mormantul lui Adam, Stanca Golgotei despicata de sangele Domnului care s-a scurs din sfintele sale rani si a curs pe teasta lui Adam spaland pacatul,

Paraclisul Nascatoarei de Dumnezeu, locul intalnirii Domnului cu Maria Magdalena in Duminica Invierii,

Gradina Ghetsimani - Biserica Natiunilor - locul rugaciunii lui Iisus, locul prinderii Domnului, maslinii seculari,

Biserica Sfantului Mormant al Maicii Domnului, Valea lui Iosafat, Manastirea Eleon- locul Inaltarii Domnului la cer , Biserica Sf. Petru Galigantu (a lepadarilor lui Petru)

Cazare, cina - Ierusalim, hotel++++

28 octombrie, IERIHON, HOZEVA

Mic dejun, 7,30, apoi se viziteaza :

Ierihon- cea mai veche cetate din lume ( 7000 ani): Manastirea Asezamantului romanesc, Manastirea din Muntele Carantania-locul ispitirii Mantuitorului, Manastirea Dudul lui Zaheu, Manastirea Sf Gherasim de la Iordan, Marea Moarta, Valea Hozevei: Manastirea Sf Gheorghe Hozevitul, Moastele Sf Ioan Hozevitul Romanul, Paraul Horat, Pestera Sf Ilie , unde a fost hranit de corb

Cazare, cina - Ierusalim, hotel++++

29 octombrie: IERUSALIM, EIN KAREM

Mic dejun, ora 8,00

Se viziteaza in Ierusalim : Poarta Iafo, Turnul regelui David, Cartierul armenesc, Foisorul Cinei de Taina si Pogorarii Evreilor (original din templul lui Solomon), Casa lui Caiafa unde a fost judecat Domnul Iisus, Biserica Dominus Flevit- unde Domnul a plans pentru Ierusalim, Biserica Maria Magdalena- biserica ruseasca ce are cupolele din aur, Stanca sfantului Omofor al Maicii Domnului, Biserica si locul uciderii cu pietre a Sf. Arh. Stefan;

Ein Karem, patria Sf Ioan Botezatorul: Biserica Nasterii Sf Ioan Botezatorul, Biserica Intalnirii Sf Fecioare cu Sf Elisabeta, Pestera Sf Ioan Botezatorul

La intoarcere, se viziteaza Asezamantul Romanesc din Ierusalim.

Cumparaturi in bazar, Cazare, cina, pregatire pentru plecare Egipt.

30 octombrie - SINAI, Man. SF Ecaterina

Plecare din Ierusalim la ora 3 noaptea, spre granite cu Egipt. Transfer la granita cu Egiptul, intalnirea cu ghidul egiptean ( vorbitor de limba engleza, crestin catolic).

Plecare spre Sinai, vizitarea Manastirii Sf. Ecaterina - cea mai mica patriarhie ortodoxa din lume, care a strabaturt istoria ca o oaza de crestinism in inima Peninsulei Sinai. Intemeiata in sec al VI-lea de catre Imparatul Iustinian pe locul unei biserici construite de catre Sf Imparateasa Elena, manastirea Sf Ecaterina nu a fost niciodata cucerita, supusa sau distrusa, de catre nici una dintre marile puteri care au dominat peninsula Sinai. Atat arabii, cruciatii, otomanii cat si Napoleon au acordat protectie acestei manastiri ortodoxe. Inchinare la moastele Sf Mare Mucenite Ecaterina ( praznuita la 25 nov.), vizitarea Rugului Aprins.

Plecarea spre Port Said, in drum se viziteaza Manastirea greceasca 7 fete, cu hramul Sf Moise, din Oaza Faran. Cina si cazare la Port Said, hotel++++.

31 octombrie - Manastirea Sf ANTONIE CEL MARE, Man. Sf PAVEL

Mic dejun, plecare in desert catre Manastirea Sf Antonie cel Mare si Manastirea Sf Paul ( primii eremiti / pustnici crestini). Cina si cazare la Cairo, hotel++++.

1 noiembrie - CAIRO

Zi dedicata Egiptului Antic: dupa micul dejun vizitam platoul Giza - zona celor 3 piramide (piramida lui Keops - una dintre cele 3 minuni ale lumii antice, piramida lui Kefren si a lui Mikerinos) si a Sfinxului, Institutul de Papirus si Muzeul Egiptean. Vizitarea bazarului Khan El Kalily ( cumparaturi, suveniruri). Cina si cazare la Cairo, hotel++++.

2 noiembrie, duminica - CAIRO CRESTIN

Dupa micul dejun, Sf Liturghie intr-o biserica ortodoxa greceasca. Apoi vizitam zona crestina Old Cairo: Biserica Suspendata, Biserica Mari Guirgis, Biserica Sf Sergiu (construita pe grota care a oferit adapost Sfintei Familii pe durata popasului facut in zona), Biserica Sfanta Varvara. Muzeul Coptic pentru a admira o colectie rara de vestigii ce dateaza de la inceputurile crestinismului in Egipt (perioada greco-romana),

Biserica dedicata Fecioarei Maria, cunoscuta sub numele de Adaweya (Biserica Fecioarei de la bac) in Maadi, construita pe locul de unde Sfanta Familie s-a imbarcat pentru calatoria pe Nil spre sudul Egiptului. Cina si cazare la Cairo, hotel++++.

3 noiembrie - PE URMELE SFINTEI FAMILII in Delta Nilului

Dupa micul dejun, continuam periplul crestin, indreptandu-ne spre Delta Nilului, prin care Sf Familie a intrat pe pamantul Egiptului, venind dinspre Palestina si peninsula Sinai in timpul Fugii in Egipt. Mai intai vizitam Biserica Fecioarei din Zeitun ( incepand din 1968, timp de trei ani consecutiv, Sf Fecioara Maria si-a facut aparitia deasupra cupolei bisericii, fiind vazuta, fotografiata, filmata de peste un million de persoane, de toate religiile).

Vizita la copacul Sfintei Maria din Matariya ( care si-a deschis in mod miraculous trunchiul pentru a-I primi pe Prunc si Familia sa, ferindu-I de urmaritorii trimis de regale Irod).

Mostorod, localitate cunoscuta in trecut sub numele de al Mahamma (locul Imbaierii) pentru ca aici Maria L-a imbaiat pe Prunc si i-a spalat hainele - este un loc de mare incarcatura duhovniceasca.

Urmatorul popas, Samanud. La biserica de aici, care poarta de asemenea numele Fecioarei, putem vedea un vas mare de granit despre care se spune ca a fost folosit de Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu la framantarea aluatului in timpul sederii aici. Fantana cu apa tamaduitoare. Moastele Sf Abanoub, mucenic, sfantul copil venerat de intreg Egiptul.

In limita timpului disponibil: vizita la Manastirea Sf Demiana, intemeietoarea primei manastiri de maici din Egipt, mucenita impreuna cu cele 40 de prietene ale sale.

Cina si cazare la Cairo, hotel++++.

4 noiembrie - LOCURILE PATERICULUI EGIPTEAN

Dupa micul dejun, plecare spre Valea Natrun ( locul parintilor din Patericul Egiptean, sec IV) unde vizitam cele 4 manastiri: Abu Magar (Manastirea Sf Macarie cel Mare), Al Baramus (Manastirea Romanilor - Sf Moise cel Negru) , Anba Bishoi ( Manastirea Sf Paisie cel Mare ), As Surian ( Manastirea Sirienilor - chilia Sf Paisie, locul in care acesta I-a spalat picioarele Domnului Iisus, copacul Sf Efrem Sirul). Spre seara, vizitarea Manastirii Sf Mina.

Revenire la Cairo pentru cina si cazare, zbor catre Romania la ora 3 noaptea.

 

Pret informativ: 1200 euro pt grup de 40 pelerini

Pretul include:

-transport cu avionul Tarom, Bucuresti - Tel Aviv si Cairo-Bucuresti

-11 nopti cazare hotel 4+++ cu demipensiune ( mic dejun si cina), din care 5 nopti in Ierusalim, 5 nopti in Cairo si o noapte la Port Said

-viza in Egipt, la sosire

-taxe vamale , la Taba ( frontiera Israel- Egipt)

-transport pe intreaga perioada cu autocar cu aer conditionat

-intrarile la locurile mentionate in program

-ghid Israel si Egipt - Maica Teodora, iar in Egipt si ghid egiptean crestin, vorbitor de limba engleza

Pretul nu include:

-excursii optionale

-masa de pranz

-bacsisul in Egipt pt ghid, sofer, portari, hamali: aprox 40 euro/ pers pt intregul tur

-asigurare medicala Israel si Egipt ( la persoanele peste 70 ani , asigurarea este speciala) si asigurarea storno 4 euro (acopera riscul de a pierde banii platiti in cazul in care apar evenimente obiective care impiedica plecarea: boala, accident, calamitate)

-alte elemente decat cele inscrise in program

Programul poate suferi mici modificari si vizite suplimentare la alte obiective in functie de evenimentele zilei si starea de oboseala a grupului.

Informatii si inscrieri la :

Pr. IONUT - MIREL DICUI , Parohia Sf Apostol Andrei Rm Valcea, Tel 0722 808 338 si 0766 755 630

Sau la

Agentia MIRIAM TURISM

Pe aceeaşi temă

02 Iulie 2012

Vizualizari: 8520

Voteaza:

Pe Urmele Mantuitorului in Israel si Egipt 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE