Pelerinaj Grecia

Pelerinaj Grecia Mareste imaginea.

PELERINAJ GRECIA

20 - 27 septembrie 2013

ZIUA 1- 20 septembrie
Plecarea din Iasi este la orele 04.00 si se fac opriri pentru imbarcarea pasagerilor de pe traseu. Traversarea granitei romano-bulgare se realizeaza pe la Ruse. Incepem acest pelerinaj cu o M-rea Rila, cea mai reprezentativa manastire bulgara, monument UNESCO, unde ne inchinam si la moastele Sf. Ioan Rilski, cel mai mare sfant al bulgarilor. Cazare zona Rila.

Pelerinaj Grecia

ZIUA 2 - 21 septembrie
Mic dejun. Pelerinajul incepe cu o frumoasa Croaziera in jurul Muntelui Athos, unde puteti admira asezamintele monahale din „Gradina Maicii Domnului” (se vad manastirile: Dochiariu, Xenofont, Sfantul Pantelimon, Xiropotamu, Simonos Petra, Grigoriu, Dionisiu, Sfantul Pavel si Schitul Sfantul Ana). Se continua traseul cu M-rea Sf, Ioan Evanghelistul, Suroti, unde se afla Mormantul Pr. Paisie Aghioritul si Moastele Sf. Arsenie Capadocianul. Plecam spre Tesalonic si ne vom inchina la Moastele Sf. Dimitrie, izvoratorul de mir , Sf. Mc. Anisia, Sf. Grigorie Palama, Sf. Vasile cel Nou, Sf. Teodora si Sf. David ai Tesalonicului. Admiram Biserica Sf. Sofia, construita dupa cea din Istanbul, Catedrala Mitropolitana, Biserica Ahiropitos (datata in sec V), Rotonda (cea mai veche biserica crestina), Arcul lui Galeriu, vestigiile Palatului lui Galerius, Turnul Alb, statuia ecvestra a lui Alexandru Macedon. Cazare in Paralia Katerini.

Pelerinaj Grecia

ZIUA 3 - 22 septembrie
Mic dejun. Plecare spre Kalambaka cu oprire la Biserica Sf. Mc. Parasckevi asezata in pitoreasca Vale Tembi. Tot aici se gaseste si izvorul ajutator bolilor de ochi. Ajunsi la Meteora, vizitam una sau doua manastiri (in functie de timp) din cadrul spectaculosului Complex Monahal. Ne vom opri si la Fabrica de Icoane Bizantine, unde ni se vor dezvalui tainele mestesugului iconarilor. Se continua traseul spre Igoumenitsa si se traverseaza cu ferry-boat-ul in insula Corfu. Cazare in zona Kerkyra.

Meteora

ZIUA 4 - 23 septembrie
Mic dejun. Dimineata ne inchinam in Biserica cu moastele Sf. Spiridon. Deasemenea, putem merge la Catedrala Mitropolitana, unde sunt moastele Sf. Imparatese Teodora si ale Sf. Gherasim, izgonitorul de demoni si vindecator al bolilor psihice. Plecare cu ferry-boat-ul spre Igoumenitsa si apoi cu autocarul spre Patras, trecand pe sub mare prin Canalul Preveza. Traversam Podul Rio-Antirio, o capodopera inginereasca moderna. Ne inchinam la Moastele Sf. Ap. Andrei, increstinatorul romanilor si la Crucea Sf. Andrei. Cazare Patras.

Pelerinaj Grecia

ZIUA 5 - 24 septembrie
Mic dejun. Ne abatem de la autostrada, pentru a vizita M-rea Mega Spileo, cea mai veche din Grecia (sec IV), unde se gaseste Icoana Maicii Domnului din mastic si ceara, facuta de Sf. Ap. Luca. Daca timpul ne permite, ne vom indrepta catre M-rea Agia Lavra, pentru a ne inchina la moastele Sf. Cuv. Alexie, omul lui Dumnezeu. Apoi, traversam Canalul Corint, ce desparte Grecia continentala de Peloponez si vizitam M-rea Loutraki, unde se gasesc moastele Sf. Patapie (vindecator de cancer) si Sf Ipomoni (Sfanta Rabdare). Optional tur pietonal al orasului Atena: Mitropolia , Plaka, Forul Roman, Palatul Parlamentului, Piata Sintagma, Academia, Universitatea, Piata Omonia. Puteti asista la schimbarea garzii ezvoni din fata Monumentului Soldatului Necunoscut. Cazare Atena.

Pelerinaj Grecia

ZIUA 6 - 25 septembrie
Mic dejun. Traversare cu ferry-boat-ul din Portul Pireu catre Insula Eghina, denumita de fenicieni «insula porumbeilor », unde se afla Moastele Sf. Nectarie (vindecatorul de boli). Se viziteaza biserica (catalogata ca cea mai mare din Grecia), mormantul si chilia . Daca timpul ne permite, putem intra si la M-rea Sf. Ecaterina. Revenire in Portul Pireus, si se continua traseul spre Nea Makri, unde sunt moastele intregi ale Sf. Mc. Efrem, martirizat de catre turci in 1426. Acestea au fost descoperite prin vise si vindecari abia in 1950. De atunci Sfantul a fost cinstit ca mare facator de minuni si daruitor de prunci. Traversam podul in insula Evia. Cazare Evia.

Manastirea Sfantul Nectarie din Eghina

ZIUA 7 - 26 septembrie
Mic dejun. Plecare spre biserica Sf. Ioan Rusul din Prokopi. Apoi vizita la M-rea Sf. Cuv. David Batranul, unde se mai gaseste si mormantul Pr. Iacov Tsaliki. Se traverseaza cu ferry-boat-ul pe continent si se face o oprire la M-rea Kato Xenia, unde se afla o parte din Braul Maicii Domnului si Icoana Facatoare de Minuni a Maicii Domnului «Straina», papuceii Sf. Spiridon, si multe sfinte moaste. Cazare in Paralia Katerini.

Pelerinaj Grecia

ZIUA 8 - 27 septembrie
Mic dejun. Plecare catre casa, mai imbogatiti spiritual. Sosire in Romania, noaptea tarziu, in functie de trafic si formalitatile vamale.

TARIF: 369 EURO (loc in camera dubla sau tripla)

Nota: Excursia trebuie achitata integral cu cel putin 21 zile inaintea plecarii.

Tariful este stabilit pentru un numar minim de 45 persoane. Pentru un grup mai mic, tariful va fi majorat cu cate 20 euro/pers pentru fiecare 5 pasageri minus.
Categoria hotelurilor este cea atribuita in Grecia.
Documente necesare calatoriei: carte de identitate (nu se accepta buletin vechi cu foi) sau pasaport valabil cel putin 6 luni de la data iesirii din tara.
Distributia camerelor la hotel se face de catre receptie; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar, frigider, seif, etc); solicitati receptionerului in momentul cazarii informatii asupra acestor aspecte.
In cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primii turistul pe teritoriul statului respectiv, sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu, agentia nu isi asuma responsabilitatea.

Prezentul document constituie parte din contract.

Servicii incluse: 
-transport cu autocar clasificat 3* cu aer conditionat, scaune rabatabile, sistem audio-video ;
-taxe de autostrada, poduri, tuneluri, parcari, carte verde, ferry-boat ;
-croaziera in jurul Muntelui Athos;
-bilete individuale pentru ferry-boat (5 traversari);
-7 nopti cazare cu mic dejun in hoteluri de 3*;
-insotitor de grup din partea agentiei;
-preot , lider spiritual de pelerinaj.

Servicii neincluse:
-intrarea la manastirile de pe Meteora (3 euro/pers/manastire) ;
-asigurare medicala (nu este obligatorie)
-asigurare storno (nu este obligatorie)
-alte cheltuieli ce nu sunt mentionate la Servicii incluse

AGENTIA DE PELERINAJ
Iasi , Barnova, str Sf Maria 258
Tel/fax:0232226350
Mobil:0729.849.665
www.agentia-de-pelerinaj.ro
agentia.de.pelerinaj@gmail.com
info@agentia-de-pelerinaj.ro

Pe aceeaşi temă

22 August 2013

Vizualizari: 2403

Voteaza:

Pelerinaj Grecia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE