Pelerinaj in Italia

Pelerinaj in Italia Mareste imaginea.

ITALIA PRIMELOR VEACURI CRESTINE din 10 septembrie 2012 – 23 septembrie 2012

Extrem de luxoasa si rafinata artistic, Italia catolica de astazi ascunde moaste ale (aproape) tuturor Sfintilor Apostoli, aduse de prin toata lumea, din locurile in care acestia au propavaduit Cuvantul Domnului si si-au aflat sfarsitul mucenicesc. Este plina de relicve ale mucenicilor primelor veacuri crestine, oameni proveniti din toate straturile sociale, cu istorii de convertire si de credinta extrem de interesante, multe neobisnuite, absolut patetice! Dumnezeu a lucrat prin ei atunci, dar lucreaza si acum, direct, pentru sufletele noastre…

Si totusi, pentru apusean frumusetea este mai presus de sfintenie. Pentru rasaritean, nimic nu-i mai presus de sfintenie, iar frumusetea este vazuta mai mult ca un apanaj al ei. Va propunem asadar un pelerinaj profund ortodox, intr-o Italie care a pierdut de mult dreapta credinta, dar careia Domnul i-a ingaduit totusi sa-I pastreze, de secole, cele mai valoroase sfintenii… Veniti si veti vedea!

PROGRAMUL PELERINAJULUI IN ITALIA:

Ziua 1 (10 sept 2012, luni ) Plecare
Plecare din Romania: cu autocarul dupa-amiaza, astfel:
Bacau – ora 14, Bucuresti – ora 19,30, Sofia, Salonic. Parcurs de noapte.


Optional, alternativa: avion Bucuresti – Salonic. Zbor Tarom, ora 16,30, se ajunge in Salonic la ora 18,15, cazare.

Ziua 2, traversand Grecia
Dimineata ajungem in Salonic, preluarea persoanelor sosite cu avionul. Vizitarea Bisericii Sf Mare Mucenic Dimitrie, Izvoratorul de Mir. Traversarea Greciei montane spre Igumenitsa, in functie de timp, scurte opriri la Biserica Sf Mucenite Paraschevi (vindecatoare de ochi) si la Complexul Meteora. Ferry de noapte spre Bari, ora 23,59. Cusete.

Ziua 3, BARI, MONTE SAN ANGELO, TERMOLI, LANCIANO, ORTONA, ROMA

Dimineata la ora 8,30 ajungem la Bari, inchinare la moastele Sf Nicolae in Biserica Sf Nicolae, ridicata in anul 1087 special pentru a adaposti moastele marelui sfant, aduse de italieni din Myra Lyciei cand aceasta a cazut in mana saracinilor. A fost mare competitie intre orasele Venetia si Bari pentru primirea sfintelor moaste ale Sf Nicolae, castigator fiind Bari.
Pe traseu, scurte opriri la:
• Monte San Angelo, Gargano – locul primelor aparintii ale Sf Arhanghel Mihail ( in anii 490,492 si 493), de la aceste aparitii repetate incepand cultul Sfintilor Arhangheli in lumea crestina. Pestera Sf Arh Mihail.
• Termoli – moastele Sf Ap Timotei, ucenicul Sf Ap Pavel (Catedrala di Santa Maria, Piazza Duomo)
• Lanciano – minunea din sec 8, cand in timpul Sf Liturghii, pentru necredinta preotului slujitor, painea s-a transformat in carne, iar vinul in sange. Aceste relicve, cercetate stiintific in sec XX si dovedite a fi chiar sange si trup (muschiul inimii), se pastreaza pana astazi in mod miraculos in stare naturala, de 16 secole.
• Ortona – inchinare la moastele Sf Ap Toma ( in anul 1258 moastele Sf Ap Toma au fost aduse aici din Insula greceasca Kios; Sf Ap Toma a fost martirizat in India, pe care a increstinat-o).
Seara ajungem la Roma, cazare la hotel 3*.

Ziua 4, ROMA

Roma, Caput mundi („Capitala lumii”), la Città Eterna („Oraşul etern”), Limen Apostolorum („Pragul apostolilor”), la Città dei Sette Colli („Orasul celor Sapte Coline”) sau pur si simplu l’Urbe („Orasul”). Intemeiata conform legendei de catre Romulus si Remus la21 aprilie 753 I.H., Roma are o istorie indelungata fiind de-a lungul secolelor capitala Republicii Romane, a Imperiului Roman, a Bisericii Romano-Catolice si a Italiei moderne. Roma are o populatie de 2.923.000 persoane, iar aria metropolitană are o populatie de in jur de 4 milioane. Este a 3-a destinatie turistica din Europa, iar centrul vechi este inclus in patrimoniul UNESCO.
Incepem vizitarea Romei dreptei credinte in chiar inima catolicismului: Catedrala Sf Petru ( locul martiriului Sf Ap Petru si mormantul; moastele Sf Ap Simon Zilotul si ale Sf Ap Iuda, ruda Domnului – sub altarul San Giusepe, aflat pe partea stanga a catedralei, altarul central).Optional,vizita Muzeelor Vaticanului. Biserica Santa Maria Magiore – sub altar se gaseste Leaganul Mantuitorului, Cazare la Roma Hotel 3*

Zilele 5 – 6, ROMA
14 Septembrie, Inaltarea Sfintei Cruci – Sf Liturghie la sediul Episcopiei Romane din Italia (Via Ardeatina 1741).
In aceasta zi vizitam:
Catacombele Romane, cu marturii ale primilor crestini ( optional).
Biserica Santa Croce in Gerusaleme ( parte din Lemnul Sfintei Cruci si Piroanele Mantuitorului)
Biserica Santa Scala ( Sfanta Scara)
Biserica San Giovanni in Laterano – sec 4, construita de Sf Constabntin cel Mare, prima biserica construita in Roma; moaste de sfinti mari; actualmente, sediul episcopului Romei, “Catedrala Romei si a intregii lumi”.
Ziua urmatoare vizitam :
Colosseumul – gianticul amfiteatru construit intre anii 72-80 d.H. situat in centrul Romei, folosit atat pentru luptele cu gladiatori, cu animale, dar si pentru executiile crestinilor care refuzau inchinarea la idoli. Se estimeaza ca mai mult de 500.000 persoane si aprox. un milion de animale salbatice au murit in timpul spectacolelor cu intrare libera organizate in arena Colosseumului. Imparatul Traian a sarbatorit victoria asupra Daciei, in anul 107, organizand in Colosseum reprezentatii pe durata a 123 zile, in care au fost sacrificate 11.000 de animale si 10.000 de gladiatori
Biserica Sf Ap Pavel si Biserica Tre Fontane – locul de martiriu al Sf Ap Pavel,
Biserica San Pietro in Vincoli ( cu Lanturile Sf Petru)
Biserica San Giuseppe si la subsol sunt Carcerele Mamertinum unde a fost inchis Sf. Petru
Biserica Santi XII Apostoli – moastele Sf Apostoli Filip si Iacov ruda Domnului
Biserica Sf Cosma si Damian – cu moastele acestor sfinti
Cazare la Roma, Hotel 3*.

Ziua 7, SALERNO, AMALFI, BENEVENTO, ROMA

Duminica dmineata, de la ora 9 participam la Sf Liturghie la sediul Episcopiei Romane din Italia (Via Ardeatina 1741).
Dupa slujba, plecam spre coasta amalfiteana, una dintre cele mai fermecatoare coaste de litoral ale Europei : munte pravalit in mare, asezari pitoresti cu locuinte agatate pe cornise abrupte de piatra, sosele inguste, serpuitoare, care deschid perspective ametitoare calatorului cu masina. Frumusetea acestei regiuni a fost recunoscuta si prin includerea ei in patrimoniul UNESCO, in anul 1997. Pe traseu, scurte opriri la :
• Salerno, inchinare la mormantul Sf Ap si Ev Matei, aflat din anul 1081 in Catedrala Sf Ap si Ev Matei. De altfel Sf Ap Matei este protectorul orasului ( program: 9.30-12.30 si 16 – 18)
• Amalfi, inchinare la moastele Sf Ap Andrei, in Catedrala Sf Andrei / Domul ( sec 11). Moastele Sf Andrei au fost aduse de Cruciati in Italia in anul 1206, dupa Caderea Constantinopolului.
• Optional, in functie de timp: Benevento – moastele Sf Ap Bartolomeu (Basilica din San Bartolomeo, program: 8.30-12.30 si17-20).
La finalul acestei zile fermecatoare ne reintoarcem pentru cazare la Roma, Hotel 3*.

Ziua 8, ROMA, SIENA, SAN GIMIGNANO, FLORENTA, PISA
Dimineata plecam din Roma, ne indreptam catre nord. O zi dedicate geniului artistic italian din perioada medievala.
Prima oprire o facem la Siena, a carui centru vechi este inclus in patrimonial UNESCO. Arta medievala a Sienei (pictura, arhitectura, sculptura) este unica, de referinta, de o valoare inestimabila. San Gimignano, un orasel medieval foarte bine pastrat – patrimoniu UNESCO, celebru mai ales pentru turnurile sale ( Sfantul Gimignano, din sec 4, a dat numele orasului ca urmare a mijlocirii prin rugaciune in timpul invaziei hunilor). Florenta, capitala italiana a artei, dar si centru economic, comercial si cultural medieval, unul dintre cele mai bogate orase ale timpurilor, este recunoscut ca fiind locul de nastere al Renasterii italiene. Ne oprim in centrul istoric al Florentei (patrimoniu UNESCO din 1982) si vizitam Domnul din Florenta. Timp liber. Plecam apoi spre Pisa, important centru comercial in Evul Mediu, una dintre cele 4 Republici Marine (orase-state) ale Italiei – impreuna cu Amalfi, Genova si Venetia – care aveau controlul asupra Mediteranei. Scurta oprire in Piata Domnului, admiram celebrul turn inclinat construit in sec XLL (55 m inaltime). Cazare la Pisa, hotel 3*

Ziua 9, GENOVA, RAPALLO

Dimineata plecam spre Geneva,vizitam : Catedrala San Lorenzo cu tipsia pe care a fost pus capul Sf IOAN Botezatorul si cu mana Sf ANA, Chiesa degli Armeni unde este Sacro Volto ( icoana Mantuitorului a regelui Abgar de la Efes) si optional : Biserica Santa Maria delle Gratie( unde se afla celebra fresca Cina cea de Taina a lui Leonardoi da Vinci).

Rapallo ( 35 km de Genova), mica asezare cu 34.000 locuitori. Dupa micul dejun vizitam Santuario Nostra Signora din MONTALLEGRO. In acest loc, la 2 iulie 1597 Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu s-a aratat unui localnic si a lasat ca marturie a acestei aparitii o icoana bizantina cu “Adormirea Maicii Domnului”, iar dimineata, pe locul in care a atins pamantul aaparut un izvor cu apa sfintita. (ultima cursa a funicularului, la ora 17,30 – 18)
Plecam apoi spre Torino, cazare hotel 3*.

Ziua 10, TORINO, MILANO

Dupa micul dejun vizitam Catedrala Sf Ioan Botezatorul ( sec 15), care adaposteste Giulgiul din Torino ( se considera a fi panza care l-a acoperit pe Domnul Iisus in Mormantul Sfant), apoi plecam spre Milano, pentru a vizita:
Domul din Milano ( a 2-a biserica – ca marime – din Italia si a 3-a din lume), cu moastele Sf Tecla.
Biserica Sant Ambrogio cu moastele Sf Ambrozie ( si capul Sf Ap Barnaba, zidit in altar)
Sf Ambrozie al Mediolanului ( Milano) a trait intre anii 339-397, fiind considerat unul dintre cei 4 Parinti ai Bisericii Apusene. A facut studii literare si juridice, timp in care a inceput sa se interseze de invatatura crestina. A practicat avocatura si la varsta de 34 ani a ajuns Guvernator al provinciilor Emilia si Liguria, cu centrul in Milano. Dupa moartea episcopului de Milano, intervenind ca Guvernator in disputele privind alegerea noului cap al Bisericii, cu toata impotrivirea sa a fost ales episcop de catre populatie, drept pentru care a fost botezat si apoi inscaunat, in anul 374. Bun si delicat in maniere, foarte bun pastor si administrator neintrecut al Bisericii sale, orator neintrecut si geniu politic intr-o perioada de mari framantari istorice, Sf Ambrozie a fost omul providential in perioada in care Biserica se individualiza ca institutie publica de sine statatoare. De la Sf Ambrozie au ramas scrieri dogmatice, scripturistice, tratate de morala, de ascetism si 91 de srisori. Este sarbatorit de Biserica ortodoxa la 7 decembrie.
Cazare in Milano, hotel 3*.

Ziua 11, MILANO, VERONA, PADOVA, VENETIA
Dupa micul dejun ne indreptam spre rasarit, catre Venetia. Pe traseu, scurta oprire la Verona pentru a vizita celebra Casa a Julietei, dar si Biserica Sf Zeno, inchinata episcopului care a guvernat Verona intre anii 362 – 380 si a fost martirizat de catre imparatul roman Gallienus. Plecam apoi spre Padova, oprim pentru a vizita Biserica Santa Giustina,pt inchinare la moastele Sf Ap si Ev Luca. Dupa-amiaza, timp liber in Venetia. Cazare la Mestre hotel 3*.

Ziua 12, VENETIA
Venetia lacustra, unul dintre cele mai celebre si mai spectaculoase orase ale lumii, in decursul istoriei – unul dintre cele mai rafinate orase europene, cu mare influenta in domeniul artelor, arhitecturii si literaturii, sursa de inspiratie pentru genii literare (Shakespeare, Goethe, Schiller, Eminescu, Hemingway, etc); a fost in acelasi timp si cea mai mare putere militara navala a Europei medieval, timp de 800 de ani ( de altfel, puterea sa militara si economica au si facut posibila si au sustinut dezvoltarea accentuate a artelor, aici). Pusa sub protectia Sf Apostol si Evanghelist Marcu ( a carui moaste au fost rapite din Alexandria de catre negutatori venetiei in anul 828), Venetia s-a autodefinit si ca Republica a Sfantului Marcu ( Repubblica di San Marco). Cu bisericile sale pline de moaste de sfinti ai primelor veacuri crestine, iata cum Venetia poate fi socotita in acelasi timp unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj orthodox din Italia!
Dupa micul dejun incepem vizitarea catorva obiective crestine din Venetia, cum sunt:
Biserica San Marco ( cu moastele Sf Ap. si Ev. Marcu ),
Biserica Santa Lucia ( cu moastele Sf Lucia; al doilea hram: Sf Prooroc Ieremia),
Biserica San Zaccaria (cu moastele Sf Zaharia si moastele Sf Atanasie cel Mare),
Biserica San Giovanni Bragora ( cu moastele Sf Ioan cel Milostiv, cotul Sf Ap Iacov, ruda Domnului si cu degetul Sf. Ioan Botezatorul).
Biserica San Giacomo Maggiore ( un os din moastele Sf Iacov cel Mare, fratele Sf Ap si Ev Ioan)
Cazare la Mestre hotel 3*.

Ziua 13, VENETIA, BUDAPESTA
Sambata 22 septembrie: periplul nostru duhovnicesc in Italia primelor veacuri crestine se incheie aici!
Retur in tara cu avionul (optional), astfel:
Venetia – Bacau, Blue Air, plecare la ora 19,50, se ajunge la Bacau la ora 23, pret estimative 65 euro
Venetia – Bucuresti, Wizz Air, plecare la ora 8,25 se ajunge la ora 11,20 (Otopeni), pret estimate 45 euro.
Venetia – Bucuresti, Blue Air, plecare la ora 19,45 se ajunge la ora 22,45 (Otopeni), pret estimate 50 euro.
Retur in tara cu autocarul : Plecam spre casa dimineata la ora 8,00, trecand prin Slovenia, vizitam Pestera Postojna, una dintre atractiile turistice de top ale acestei tari micute – celebra pestera Postojna reprezinta de fapt albia subterana, lunga de 20 km, a raului Pivka. Innoptam la Budapesta , hotel 3*.

Ziua 14, BUDAPESTA, NADLAC, BRASOV, BUCURESTI, BACAU
Duminica, Sf Liturghie la Biserica Romana din Budapesta ( ora 10, adresa: 1075 Budapesta, Hollo utca 8). Plecam din Budapesta in jurul pranzului, ajungem la vama Nadlac, apoi la Brasov, Bucuresti si Bacau.
Pret: de la 799 euro + ferry Igoumenitsa / Bari , pt grup de 40 persoane / program de 14 zile.
Pretul este in functie de marimea grupului, astfel (in euro):

Pt optiunea autocar dus-intors:
grup 40 pers – 799 euro
grup 35 – 39 pers – 850 euro
grup 30 – 34 pers – 899 euro
grup 25 – 29 pers – 990 euro

Pt optiunea transport cu avionul:
grup 40 pers - 760 euro
grup 35 – 39 pers – 810 euro
grup 30 – 34 pers – 870 euro
grup 25 – 29 pers – 950 euro

Servicii incluse in pret:
• Parcurgerea programului tematic
• Transport in Italia cu autocar turistic*** , aer conditionat (50 locuri)
• Cazari in hoteluri de 3* in camere duble cu mic dejun la :
o Roma – 5 nopti
o Pisa, Torino, Milano – cate 1 noapte
o Venetia Mestre – 2 nopti
o Budapesta – 1 nopate, doar pt cei care se reintorc cu autocarul.
• Mapa cu material documentar
• Preot insotitor si ghid / reprezentant al agentiei

Pretul nu include:
• Ferry de la Igoumenitsa la Bari ( o noapte, cuseta), aprox 115 euro. Se pot lua si alte categorii de cazare pe ferryboat ( si mai ieftin si mai scump)
• In cazul in care optati pt transport cu avionul ( nu este obligatoriu) preturile sunt:
• Mesele de pranz si cina
• Intrarile la obiective turistice, vaporasul in Venetia, telecabina la Rapallo.
• Asigurare medicala
• Asigurarea storno – 12 euro, acopera riscul de a pierde banii in cazul renuntarii din motive neprevazute – boala, calamitati, deces. Asiguratorul va plati suma deja platita agentiei de turism. Asigurarea se incheie la plata avansului.
• Alte elemente decat cele trecute in program.
• Bucuresti – Salonic, Tarom, estimat 150 euro
• Venetia – Bacau, Blue Air, plecare ora 19,50 / la Bacau la ora 23, pret estimat 65 euro
• Venetia – Bucuresti, Wizz Air, plecare ora 8,25 / la Otopeni la ora 11,20, pret estimat 45 euro
• Venetia – Bucuresti, Blue Air, plecare ora 19,45/ la Otopeni la ora 22,45, pret estimat 50 euro

MIRIAM TURISM
Cell: 004.0723.645.180 , Tel.Fax: 004.0234.337.990
Email: miriamturism@yahoo.
com, office@miriamturism.ro

.
Pe aceeaşi temă

11 Aprilie 2014

Vizualizari: 8448

Voteaza:

Pelerinaj in Italia 5.00 / 5 din 1 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE