Pelerinaj in RUSIA si GEORGIA

Pelerinaj in RUSIA si GEORGIA Mareste imaginea.

Pelerinaj in RUSIA si GEORGIA, 20 sept-4 oct 2016 (8 zile Rusia+ 7 zile Georgia), 1320 euro+avion

1. RUSIA, INELUL DE AUR

ZIUA 0, Marti 20 sept 2016 : plecare
Zbor spre Moscova in timpul zilei. BINE ATI VENIT IN RUSIA! Transfer la hotel 3*, odihna.

Ziua 1: Miercuri 21 sept: MOSCOVA
Zi dedicata Moscovei: Incepem inchinandu-ne la moastele sfintei protectoare a Moscovei, Sfanta Matrona. Apoi vizitam: Galeriile Tretiacov, Galeria Rubliov, icoana Sf Treime pictata de Sf Andrei Rubliov si icoana originala Maica Domnului din Vladimir (cea mai venerata icoana a poporului rus). Catedrala Mantuitorului, Piata Rosie si Kremlinul (patrimoniul UNESCO), Catedrala Vasilii Blajenii, Gradinile Alexander. Timp liber. Cazare la Serghiev Posad hotel 3*.

Ziua 2: Joi 22 sept: MOSCOVA, VLADIMIR, MUROM, DIVEEVO
Sf SERGHIE DE RADONEJ (1314 – 1392) primul mare sfant al Rusiei, este cinstit de rusi ca şi Sf Serafim de Sarov. Ca duhovnic al domnului Dimitrie Donskoi, Sf Serghie de Radonej il povatuieste pe acesta sa lupte impotriva tatarilor (necrestini) cu credinta in Dumnezeu, dupa care Rusia ca stat este aşezata sub semnul Sf Treimi. Sf Serghie de Radonej a fost declarat patron al statului rus in anul 1422. Lavra Sf Treimi a Sf Serghie de Radonej, manastirea ţarilor Rusiei si locul in care functioneaza si in prezent Academia Teologica Rusa, cuprinde o biserică decorată la 1425 de pictorii Daniel cel Negru şi de Sf Andrei Rubliov. Pentru aceasta biserica a pictat Sf Andrei Rubliov icoana Sfintei Treimi, cea mai celebra icoana a ortodoxiei.

Optional: dimineata la ora 6 partici -pare la slujba acatistului (singurul moment din zi cand se deschide racla Sf Serghie) si la Sf Liturghie la Lavra Sfintei Treimi. Dupa micul dejun, la ora 8,30 plecam pe traseul Inelului de Aur. Vizitam : Vladimir – prima capitala a Rusiei (sec 12), cu Catedrala Adormirii Maicii Domnului – prima biserica crestina din Rusia. Murom – Man. Schimbarea la Faţã si Man. Bunavestire, Sfintii Petru si Fevronia (ambii odihnesc in aceeasi racla, binecuvatarea familiei crestine), ne inchinam la moa -stele Sf. Constantin, Mihail si Teodor (tatal si fiii). Seara ajungem in zona Diveevo, cazare la hotel 2-3*

Ziua 3: Vineri 23 sept: Sf SERAFIM de SAROV
Sf Serafim de Sarov, marele cuvios si staret, cel mai iubit sfant al Rusiei; ascet, iubitor al tacerii, pustnic, rugator, cel care a stat 1000 de zile si nopti in rugaciune pe o piatra, iar in timpul vietii i s-a aratat Maica Domnului de 12 ori.
Program: acatistul Sf Serafim de Sarov si Sfanta Liturghie. Vizita in „pustia de aproape” la izvorul tamaduitor al Sf Serafim de Sarov, baie in apele tamaduitoare. Procesiunea zilnica Drumul Maicii Domnului ( Kanafka ). Cazare la hotel .

Ziua 4: Sambata 24 sept: spre MOSCOVA
Dimineata participare la Sfanta Liturghie, iar la ora 11:00 plecarea spre Moscova (475 km). Cazare la Moscova, hotel 3*.

Ziua 5: Duminica 25 sept: MOSCOVA, spre Tbilisi
Dimineata participare la Sfanta Liturghie la Catedrala Mantuitorului (ora 10:00), dupa care plecam spre Istra (75 km), pentru a vizita Manastirea Noul Ierusalim.
Seara la ora 22:10 Aeroportul Sheremetievo, zbor direct spre Tbilisi (Aerflot), se ajunge la ora 02:00. BINE ATI VENIT IN GEORGIA!

2. GEORGIA
ZIUA 6, Luni 26 sept : TBILISI
Tbilisi , capitala Georgiei si cel mai mare oras al tarii (1.5 mil locuitori), fondat in sec V.
Ora 02:00: transfer aeroport / hotel 3* , cazare.
Dupa micul dejun de la ora 10:00 vom avea un city tour, the old city:
• Biserica Metehi (sec 5)
• Catedrala Sioni (sec 5) – cu Crucea Sf Nina cea Intocmai cu Apostolii,
• Biserica Anchischati – cea mai veche biserica din Tbilisi (sec 6),
• Muzeul de arte frumoase , cu o impresioanta colectie de arta sacra georgiana veche
• Catedrala Sfintei Treimi (catedrala patriarhala)
Cina, cazare hotel 3*.

ZIUA 7, Marti 27 sept : MTSKHETA
Mtskheta (UNESCO) fosta capital si unul dintre cele mai vechi orase din Georgia. Vestigiile orasului vechi – cu mai mult de 1000 de ani inainte de Hristos. A fost capitala Regatului timpuriu Georgian de Iberia, in perioada dintre secolele III îH si V dH. Aici a fost proclamat Crestinismul ca religie de stat in anul 337. A ramas sediul Bisericii Ortodoxe Georgiene pana astazi (desi capitala se afla la Tbilisi).
• Manastirea Jvari ( Manastirea Sfintei Cruci) . Dupa traditie, la inceputul sec 4, Sf Nina (cea care l-a convertit la crestinism pe regale Miran III al Iveriei) a ridicat in acest loc o cruce mare de lemn, pe locul unui temple pagan. Crucea s-a dovedit a fi facatoare de minuni si drept urmare, a atras pelerine din intreaga zona a caucazului.Pe ramasitele acestei cruci de lemn, in anul 545 a fost ridicata o biserica mica. Actuala biserica: 590 – 605.
• Biserica Samtavro a Schimbarii la Fata si manastirea de maici a Sf Nina din Mtskheta. A fost construita de regele Mirian III de Iberia in secolul 4. Cunoscutul calugar georgian si Nebun pentru Hristos, Gabriel (+1995) are mormantul in curtea aceastei biserici. Inchinare la moastele Sf Gabriel.
Cina si cazare hotel 3* in Kutaisi (vestul Georgiei, 210 km).

ZIUA 8, Miercuri 28 sept : KUTAISI
Kutaisi este al doilea oras al Georgiei ca marime (200.600), capitala regiunii Imereti si capitala vechiului regat de Colchis inca din mileniul al 2-lea inainte de Hristos. Unii istorici considera ca in Argonautica – poemul grec despre Iason si argonautii Kutaisi a fost destinatia finala. A fost capitala regatului Georgian (978 –1122), capitala a regatului Imertian (sec 15 -1810), iar din 1810 Regatul Imertian a fost ocupat de Rusia Tarista. In 1991 Georgia a devenit independenta.
Vizitam Manastirea Gelati – 1106 (UNESCO, fresce sec XII), care apartine epocii de aur a Georgiei medievale, o perioada de putere si stabilitate politica si de crestere economica cuprinsa intre domniile Regelui David Constructorul (1089-1125) si a Reginei Tamara (1184 – 1213). Manastirea a reprezentat timp de secole principalul centru de stiinta si educatie al Georgiei, aici fiind infiintata Academia care a format cativa dintre cei mai celebri oameni de stiinta, teologi si filozofi georgieni.
Manastirea Motsameta – este numita dupa mucenicia a doi sfinti, fratii David si Constrantin, duci de Margveti, care au fost martirizati de turci in sec VII.
Catedrala Bagrati ( sec XI, UNESCO)
Cina si cazare hotel 3* in Kutaisi

ZIUA 9, Joi 29 sept: ZUGDIDI, KUTAISI
Dupa micul dejun plecam spre Zugdidi, oras din vestul Georgiei, provincia istorica Samegrelo (Mingrelia).
Vizitam Muzeul de Istorie si Arhitectura Palatul Dadiani : principala bogatie a muzeului este Camasa Maicii Domnului, pastrata integral !
În vremea împaratiei lui Leon cel Mare (454 – 474), a fost găsit un veșmânt al Maicii Domnului la o femeie evreica care locuia in Galileea si care păstra această cămașă într-o camera separată, în care mulți bolnavi venind să se închine, se tămăduiau: “ Aici la mine este ascuns veșmântul Preacuratei Fecioare Maria, Maica lui Hristos Dumnezeu. In timpul cand ea s-a mutat de la cele pamantesti la cele ceresti, era acolo, la vremea ingroparii ei, una din stramoasele mele, vaduva, careia i s-a dat vesmantul acesta, dupa hotararea insasi Preacuratei Nascatoare de Dumnezeu. Aceea, luand vesmantul, l-a pazit cu cinste in tot timpul vietii sale. Apoi, inainte de a muri, l-a incredintat in paza unei fecioare din neamul sau, poruncindu-i cu juramant, ca nu numai vesmantul Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu sa-l pazeasca, ci si fecioria ei s-o pazeasca pentru cinstea Preacuratei Fecioare Maria. Iar fecioara aceea, in tot timpul vietii sale, pazind de asemenea cu multa cinste vesmantul acesta, cand s-a apropiat de sfarsitul vietii, l-a incredintat si ea la alta fecioara curata si cinstita din neamul sau. Astfel ca, din fecioara in fecioara, trecand multi ani, acest sfant vesmant a ajuns pana la mine, smerita, care am imbatranit …’’
Retur la Kutaisi, cina si cazare.

ZIUA 10, Vineri 30 sept: KUTAISI, MTSKHETA, STEPANSMIDA
Dupa micul dejun plecam spre Mtscheta si apoi spre nord, la Stepansminda, pe Autostrada Militara Georgiana, drumul construit de rusi peste Caucaz pentru a cuceri Georgia. Mt Kazbegi / Kazbek este al 3-lea ca inaltime din Georgia si al 7-lea din Caucaz; legendele grecesti spun ca de aici a furat Prometeu focul zeilor! Cina si cazare la Stepansminda sau similar.

ZIUA 11, Sambata 1 oct: STEPANSMINDA, TBILISI
Dupa micul dejun urcam cu jeep-urile la Man Sfintei Treimi / Tsminda Sameba (sec XIV) de pe varful Mt Gergeti (2170 m), unul dintre simbolurile Georgiei! Ne intoarcem in Tbilisi, cina si cazare.

ZIUA 12, Duminica 2 oct : BODBE, TBILISI
Dupa micul dejun participare la Sfanta Liturghie, apoi mergem la mormantul Sf Nina cea Intocmai cu Apostolii.
Conform traditiei georgiene, Sf Nina cea Intocmai cu Apostolii pentru georgieni, s-a retras la Cheile Bodbe, in Kakheti, unde a trecut la Domnul (338-340). La ordinul regelui Miran III (284-361), o micuta manastire a fost construita pe locul in care Sf Nina a fost inmormantata. Manastirea a capatat o mare importanta in Evul mediu, devenind favorita regilor de Kakheti, care au ales aceasta manastire ca loc al incoronarii lor.
In prezent manastirea este sediul Episcopiei din Bodbe si unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj din Georgia, datorita mormantului Sf Nina.
Ne intorcem la Tbilisi. Seara timp liber in Tbilisi, cina si cazare. Transfer la aeroport, zbor de noapte catre Moscova.

3. RUSIA
ZIUA 13, Luni 3 oct : MOSCOVA
Transfer la aeroport la ora 00:30, zbor de noapte catre Moscova la ora 03:00, se ajunge la ora 04:35 ( direct 2h 30 min). Transfer la hotel 3*, cazare, odihna.
Timp liber in Moscova (sugestie: cumparaturi la Magazinul Sofrino, de langa Catedrala Mantuitorului. Este magazinul celei mai mari fabrici din lume de obiecte de cult ortodox ). Cazare in Moscova.

ZIUA 14, Marti 4 oct : PLECARE
Dimineata la ora 09:00 transfer catre aeroport, zbor Aeroflort la ora 12:55, se ajunge la Los Angeles la ora 15:05 ( durata 12h10min).
—————————————————————————-
PRET (8zile Rusia + 7 zile Georgia):
Grup de 20-25 pers: 1320 euro
Grup de 15-19 pers: 1460 euro

RUSIA
Pretul cuprinde:

• Transport terestru in Rusia, autocar clasificat turistic
• Transfer aeroport / hotel / aeroport
• Cazari in hoteluri 3* (loc in camera dubla) cu mic dejun
• Invitatie / suport de viza Rusia si obtinerea vizei (in Romania)
• Insotitor din partea agentiei de turism si traducator

Pretul nu cuprinde:

• Bilete avion
• Taxa de viza
• Mese (cu exceptia micului dejun)
• Bilete de intrare la obiective turistice si muzee (15 euro)
• Asigurarea medicala
• Orice alte cheltuieli in afara celor incluse la Pretul cuprinde.

GEORGIA
Pretul cuprinde:
• Transport terestru, autocar clasificat turistic
• Transfer aeroport / hotel / aeroport
• Cazari in hoteluri 3-4* (loc in camera dubla)
• Demipensiune (mic dejun si cina) , include o cina cu program folcloric
• O degustare de vinuri intr-o crama veche georgiana
• Excursia la Man. Tsminda Semba
• Intrari la toate obiectivele din program
• Ghid local, vorbitor de limba engleza
• Preot insotitor (al grupului) si insotitor din partea agentiei de turism

Pretul nu cuprinde:
• Bilet avion
• Masa de pranz
• Tips (bacsis) pentru ghidul local si sofer
• Asigurarea medicala
• Orice alte cheltuieli in afara celor incluse la Pretul cuprinde
————————————————————————
BILETE AVION
20 Sept 2016, Bucuresti / Moscova
25 Sept 2016, Moscova / Tbilisi : Aeroflot; ora 22:10 / 02:00 (durata 2h 50min)
03 Oct 2016, Tbilisi / Moscova: Aeroflot; ora 03:00 / 04:35 (durata 2h 35min)
04 Oct 2016, Moscova / Bucuresti
——————————————————
Informatii si inscrieri:
MIRIAM TURISM
Licenta nr. 4270 / 2005
Sediu: Poiana Sarata Nr 244, Jud Bacau
Telefon:
Sediu: 004.0723.645.180, 004.0722.220.631
Bucuresti: 0733.741.042
Email:
miriamturism@yahoo.com
office@miriamturism.ro

 

09 August 2016

Vizualizari: 1600

Voteaza:

Pelerinaj in RUSIA si GEORGIA 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE